previous
next

BM Premium Beverages. Όχι άλλη μία εταιρεία ποτών.

News

Ας μη γελιόμαστε. Τα τελευταία χρόνια η τάση στην κατανάλωση στο χώρο της εστίασης τείνει να σταματήσει να είναι μαζική και έχει στραφεί προς τις πιο premium επιλογές, έχει γίνει εκλεπτυσμένη, επιλεκτική και ξεκάθαρα προσανατολισμένη σε ποιοτικά αποστάγματα και υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότερες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν έχουν απορροφήσει ή εξαγοράσει μπουτίκ αποσταγματοποιούς και οινοποιεία, ανακοινώνοντας τη διανομή ολοένα και περισσοτέρων εκλεκτών προϊόντων. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξαγορά του υπέροχου τζιν Monkey 47 από την Pernod Ricard. Φυσικά, αυτή η τάση έδωσε χώρο και σε μικρότερες εταιρείες να δημιουργηθούν παράγοντας ή/και διανέμοντας ποιοτικά προϊόντα. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα αποτελεί η ελληνική BM Premium Beverages.

Η BM Premium Beverages ιδρύθηκε το 2013 από τον μπαρτέντερ Θωμά Μακρή, ο οποίος, όπως φαίνεται, αντιλήφθηκε τις ανάγκες της εκκολαπτόμενης και πολλά υποσχόμενης ελληνικής αγοράς στην εστίαση.

 

BM Premium Beverages

 

Τα πρώτα προϊόντα εισαγωγής της ήταν μη αλκοολούχα και περιελάμβαναν πουρέδες φρούτου (Dreamy fruit puree, Leonce Blanc fresh fruit puree, Fruits Rouges and Co. frozen fruit puree) καθώς και σιρόπια για κοκτέιλ και ροφήματα (Vedrenne syrups).

Το επόμενο μεγάλο βήμα για την BM Premium Beverages έγινε το 2015, όταν και η εταιρεία σύναψε αποκλειστική συνεργασία για διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων του ιστορικού οίκου De Kuyper Royal Distillers. Έτσι, βρήκαν το δρόμο για την Ελλάδα όλα τα λικέρ της εταιρείας, το Peach Tree, το σπουδαίο Mandarine Napoleon, το Kwai Feh, καθώς και το τζιν και το τζενίβερ της Rutte.

 

Το σήμερα της BM Premium Beverages

Έσχατο ορόσημο για την εταιρεία στο σχετικά σύντομο αυτό χρονολόγιο ζωής της αποτελεί η αποκλειστική εισαγωγή και διανομή όλης της γκάμας των ρουμιών Compagnie des Indes, από τα οποία πρόσφατα δοκιμάσαμε το Latino Blend, αλλά και η σύναψη συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία παραγωγής λικέρ Κάστρο για όλη τη γκάμα των προϊόντων τους.

 

BM Premium Beverages

 

Σε αυτά, αξίζει να σημειωθεί, πως προστέθηκαν τα εξαιρετικά Junique και Vermood, που ελπίζουμε να τα δοκιμάσουμε και να σας τα παρουσιάσουμε και επίσημα σύντομα. Πρόκειται για δύο μοναδικά προϊόντα με πρώτη ύλη το κρασί και τα βότανα, στα οποία η Κάστρο, αλλά και ο συνδημιουργοί τους, μπαρτέντερ Μάριος Ηλιόπουλος και Αργύρης Οικονομάκος, κατάφεραν να τα κάνουν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε τόσα άλλα βερμούτ και απεριτίφ. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία αργότερα να αφιερώσουμε ένα ολόκληρο άρθρο μόνο σε αυτά γιατί πραγματικά το αξίζουν.

 

"Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για την BM Premium Beverages, χάρη στις συνετές επιλογές και τη σταθερότητα με την οποία οι υπεύθυνοι μένουν πιστοί στις αξίες που τους ανέδειξαν, στοχεύοντας στην ποιότητα."

 

Το μέλλον λοιπόν διαγράφεται λαμπρό για την BM Premium Beverages. Με συνετές επιλογές και σταθερότητα οι υπεύθυνοι και καλοί φίλοι της εταιρείας δείχνουν να μένουν πιστοί στις αξίες που τους ανέδειξαν από την αρχή και στοχεύοντας στην ποιότητα κάνουν προσεκτικές κινήσεις προς τα εμπρός, συνδιαμορφώνοντας το τοπίο της ανθίζουσας σκηνής του μπαρ στην Ελλάδα.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"BM Premium Beverages. Όχι άλλη μία εταιρεία ποτών."

News

Δημοσιεύτηκε στις 21/11/2016