Σεπτέμβριος: Επιστροφή στα BoozeUp! και το Μπελ Ρέι

Μπελ Ρέι Ναυσικά, 29, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης

Spot: Μπελ Ρέι

Booze: Fifty Grand

Quote: Αν κάτι σε τρομάζει, πρέπει να το δοκιμάσεις.

 

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, δεκάδες χιλιάδες παιδιά και έφηβοι γεμίζουν ξανά τις γειτονιές με φωνές και ζωή. Όχι πάρα πολλά χρόνια πριν, αυτό συνέβαινε και σε εμάς. Η επιστροφή στη γειτονιά μας και κατά συνέπεια στα σχολεία, σηματοδοτούσε την αρχή του σχολικού έτους. Τα χρόνια όμως πέρασαν και, ως ενήλικες πια, η επιστροφή αυτή σηματοδοτεί μια σεζόν η οποία σχεδόν πάντα έχει “to do list”, την ώρα που ο Σεπτέμβρης είναι ο… μετέωρος μήνας μεταξύ διακοπών και επαναφοράς στην καθημερινότητα. Αναπόφευκτα λοιπόν θα μας βρει, όχι πλέον στα θρανία, αλλά στα αγαπημένα μας μπαρ, παρέα με φίλους, ποτά της αρεσκείας μας και ατελείωτες ώρες συζήτησης σχετικά με τα σχέδια που έχουμε για τη χρονιά που ξεκινά.

Στην περίπτωση του σημερινού BoozeUp! τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και ενδεχομένως θα έλεγε κανείς, συμβολικά, αφού -τι σύμπτωση;- η ίδια ακριβώς γειτονιά που μας φιλοξένησε κάποτε ως μαθητές μας φιλοξενεί πλέον και ως επισκέπτες στα αγαπημένα μας μαγαζιά.

 

"Το σημερινού BoozeUp! της μετά καλοκαιρινής εποχής, μας βρίσκει, θαρρείς συμβολικά, στην ίδια γειτονιά που μας φιλοξένησε κάποτε ως μαθητές, και μας φιλοξενεί πλέον και ως επισκέπτες στο αγαπημένο μας Μπελ Ρέι."

 

 

Bel Ray, ΜΠΕΛ ΡΕΫ, Μπελ Ρέι

Όπως και να το γράψεις, είτε στα λατινικά από την ομώνυμη εταιρεία λιπαντικών, είτε με κεφαλαία και διαλυτικά όπως γράφεται στην ταμπέλα του μαγαζιού, είτε με πεζά και «γιώτα» όπως προστάζουν τα νεοελληνικά, το Μπελ Ρέι δε χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις, καθώς ουδέποτε περιορίστηκε σε πελάτες αποκλειστικά από τη γειτονιά του, το Κουκάκι. Στην αγαπημένη αυτή γειτονιά, που έχει εξελιχθεί μία από τις σύγχρονες «πιάτσες» της πόλης, φαίνεται πως τα μαγαζιά έχουν βρει τη χρυσή τομή μεταξύ των casual & educated drinkers. Εκεί συνάντησα τη Ναυσικά.

 

Μπελ Ρέι

 

Πρόκειται για έναν από τους πιο δραστήριους ανθρώπους που γνωρίζω, και δε θα μπορούσε να αφήσει ένα τέτοιο μπαρ να της ξεφύγει. Τρανή κολυμβήτρια στα νιάτα της, οπότε και όργωνε τις πισίνες με το ψευδώνυμο «αθερίνα», επιτυχημένη συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, λάτρης των extreme sports που ξόρκισε όλους της τους δισταγμούς και εξοικειώθηκε με τη φύση, αλλά και λάτρης των ταξιδιών, κατάφερε να χωρέσει μέσα σε 24 ώρες όλα εκείνα που άλλοι κάνουν σε μια βδομάδα ή και μήνα.

 

Fifty Grand στο Μπελ Ρέι

Σε ένα από τα ταξίδια της, αυτό στην Κούβα, η Ναυσικά κατέληξε πως το ρούμι είναι το άγιο δισκοπότηρο των αποσταγμάτων και έκτοτε το επιλέγει με κλειστά μάτια.

 

Μπελ Ρέι

 

"Το κοκτέιλ Fifty Grand, από τον κατάλογο του Μπελ Ρέι, είναι ιδανική επιλογή για όποιον αρέσκεται στο ρούμι, περιέχοντας επίσης Fernet Branca, λάιμ, ζάχαρη και την αγαπημένη Three Cents grapefruit soda, τα οποία συνθέτουν ένα ποτό που κινείται γευστικά ανάμεσα στο γλυκό και το όξινο."

 

Το Fifty Grand, από τον κατάλογο κοκτέιλ του Μπελ Ρέι, ήταν συνεπώς η ιδανική επιλογή για ένα απογευματινό, εν προκειμένω, κοκτέιλ της αρεσκείας της. Ρούμι, Fernet Branca, λάιμ, ζάχαρη και η αγαπημένη Three Cents grapefruit soda συνθέτουν ένα ποτό που κινείται γευστικά ανάμεσα στο γλυκό και το όξινο. Δροσερό, ευχάριστο, με βοτανικές νότες, υπόπικρες νύξεις και ισορροπημένη οξύτητα, μπορεί και συνοδεύει με απόλυτη επιτυχία φιλικές στιγμές και συζητήσεις.

Συζητήσεις -ξέρετε- όχι τόσο σοβαρές για το αλκοόλ, τα μπαρ και το μπαρτέντιγκ.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis

Fifty Grand

 

Παρασκευή: Προσθέτουμε τα υλικά στο ποτήρι και ανακατεύουμε με τριμμένο πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα γκρέιπφρουτ και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και φλούδα γκρέιπφρουτ.

Ποτήρι: τύπου highball

Γαρνιτούρα: φύλλα δυόσμου, φλούδα γκρέιπφρουτ

Συνταγή: Γιάννης Σταθόπουλος

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

  • 50 ml Pampero blanco
  • 10 ml Fernet Branca
  • 30 ml χυμό λάιμ
  • 20 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • Three Cents grapefruit soda

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ