Το κρασί 9, το δωμάτιο 409 κι ο Μικρόκοσμος τους

μικρόκοσμος, κτήμα μουσών Πέτρος, 31, αρχαιολόγος-επιμελητής

 

Βooze: 9, ροζέ, Κτήμα Μουσών

Quote: «Αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή, που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ»

Spot: Δωμάτιο 409, ξενοδοχείο St. George Lycabettus

 

Το BoozeUp! πέρα από το… booze, αγαπά πολύ και την τέχνη. Γι αυτό και, επιθυμώντας να συνδυάσουμε την επίσκεψή μας στην ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης  “ROOMS 2017” της Αίθουσας Τέχνης Καππάτος, ζητήσαμε από τον αρχαιολόγο-επιμελητή Πέτρο Κοσμά, να επιλέξει το αγαπημένο του κρασί και να περάσει λίγο χρόνο μαζί μας, μιλώντας για τον ίδιο, την επιμελητική του πρόταση και το καλλιτεχνικό έργο της Ειρήνης Γεωργοπούλου.

 

Στο Μικρόκοσμο του Πέτρου

Ο Πέτρος μας υποδέχτηκε κεκλεισμένων των θυρών στο δωμάτιο 409, του ξενοδοχείου St George Lycabettus και, αφότου μας έδωσε λίγο χρόνο να περιπλανηθούμε και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα του φωτισμένου βράχου της Ακρόπολης, ξεκίνησε να μας μιλάει για την έκθεση, πάντα χαμογελαστός και μετρημένος, αλλά την ίδια στιγμή παθιασμένος και «φουριόζος». Θυμίζει αυτούς που ο Οδυσσέας Ελύτης έγραψε πως «στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν, που δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα».

 

"Η έκθεση ονομάζεται Μικρόκοσμος. Ένας μικρόκοσμος προσαρμοσμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που μέσα από ένα σύμπλεγμα άμορφων μορφών, προσπαθεί να διερευνήσει τη σχέση του πραγματικού και του φανταστικού"

 

«Η έκθεση ονομάζεται Μικρόκοσμος. Ένας μικρόκοσμος προσαρμοσμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που μέσα από ένα σύμπλεγμα άμορφων μορφών, προσπαθεί να διερευνήσει τη σχέση του πραγματικού και του φανταστικού» θα μας πει χαρακτηριστικά. Η πρότασή του αφορά σε μια νέα απροσδόκητη ουτοπική κατάσταση, τόσο του ίδιου του μυαλού, όσο και της ανθρώπινης ύπαρξης, προκαλώντας τον θεατή να επικοινωνήσει με το έργο και να βιώσει -μέσω της περιπλάνησης και της άμεσης επαφής του με το ίδιο το υλικό, τη δική του έλξη.

 

 

Τον καλεί, ουσιαστικά, να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον προσωπικό  «Μικρόκοσμο» και στον καθολικό «Μακρόκοσμο» . Να γεφυρώσει αυτά τα «μεγέθη» με κοινό παρονομαστή το ίδιο το έργο, έτσι ώστε στο τέλος ο θεατής να βρει τη θέση του μέσα σε αυτόν.

 

Ο μεγάλος μικρόκοσμος του 9

Ολοκληρώσαμε την κουβέντα μας για την έκθεση με τον Πέτρο και ξεκινήσαμε να μιλάμε για το κρασί το οποίο είχε επιλέξει να πιούμε, το 9 ροζέ του Κτήματος Μουσών. Ένα ροζέ κρασί με εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα, πλούσιο αρωματικά φρουτώδη χαρακτήρα. Ξεχωρίζουν νότες κόκκινων φρούτων του δάσους, φράουλας και κερασιού. Η διάρκεια της επίγευσής του είναι αρκετά μεγάλη και καλής έντασης αφήνοντας στο στόμα μία αίσθηση πιπεριού.

 

"Το 9 ροζέ του Κτήματος Μουσών είναι ένα κρασί με εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα, πλούσιο αρωματικά φρουτώδη χαρακτήρα στο οποίο ξεχωρίζουν οι νότες κόκκινων φρούτων του δάσους, φράουλας και κερασιού."

 

Κάπου πριν το τέλος της κουβέντας μας ο Πέτρος είπε «Όταν νιώσει κανείς ότι η χαρά βρίσκεται στα απλά καθημερινά πράγματα τότε βρίσκει την ψυχική του γαλήνη και την ισορροπία ανάμεσα στον ίδιο του τον εαυτό και τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν».

Και κάπως έτσι μείναμε να απολαμβάνουμε το κρασί μας στο μπαλκόνι του δωματίου 409, με την υπέροχη θέα. Ακόμα χαμογελαστοί, έχοντας κερδίσει μία ακόμα στιγμή και εικόνα σε αυτόν το Μικρόκοσμό.

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ