previous
next

Πρώτη φορα

News

Πέρασε ήδη μια βδομάδα. Μια βδομάδα μέχρι να αποφασίσω  να γράψω. Να γράψω για τον διαγωνισμό που άργησε, όπως κι εγώ, να έρθει επιτέλους στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί το Bacardi Legacy, που την περασμένη Δευτέρα ανέδειξε στον ελληνικό τελικό τον Στέλιο Παπαδόπουλο ως νικητή, θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους διαγωνισμούς στο εξωτερικό και κάθε χώρα θα ζήλευε να είχε ημιτελική φάση και εκπρόσωπό της στον παγκόσμιο τελικό.

Φέτος αυτός γίνεται στη Μόσχα. Τον Μάιο λοιπόν ο Στέλιος, θα γυαλίσει τα σέικερ του, θα ετοιμάσει το καλό του κοστούμι, θα πλημμυρίσει αυτοπεποίθηση και θα ταξιδέψει μαζί με το νικητήριο κοκτέιλ του, το Bacardi Elements στη ρωσική πρωτεύουσα για να διαγωνιστεί ενάντια στους καλύτερους μπαρτέντερ από όλο τον κόσμο. Όποιος κερδίσει, εκτός από τα υλικά τρόπαια, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει όλο τον κόσμο, να γνωρίσει συναδέλφους όλων των εθνικοτήτων, να πιεί ποτά στα καλύτερα μπαρ του κόσμου και να αλλάξει τη ζωή του. Όπως άλλωστε συνέβη με τον Σίνγκο Γκοκαν, περυσινό νικητή και έναν από τους τέσσερις κριτές στον ελληνικό τελικό της περασμένης Δευτέρας.

Ο Σίνγκο, μαζί με τον παγκόσμιο πρεσβευτή της Bacardi, Νταβίντ Κόρντομπα, τον επικεφαλής μπαρτέντερ του Artesian μπαρ στο Λονδίνο, Άλεξ Κρατένα και τον υπογράφοντα, κρίναμε σαν οριστικό και αμετάκλητο γεγονός πως ο Στέλιος υπερνίκησε τους συναδέλφους του μπαρτέντερ και ομοίως εξαιρετικούς συμμετέχοντες στον ελληνικό τελικό Χρήστο Κωνσταντινίδη, Βαγγέλη Σεργίνη και Θωμά Κανδηλιάρη.

Η βραδιά και η διοργάνωση τελικά ήταν αυτά που έδειξαν σε όλους τους καλεσμένους πως μπορεί το Bacardi Legacy να άργησε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ήρθε για να μείνει. Ο χώρος που διεξήχθη ο τελικός, ο «Έβδομος City Loft» στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, ήταν αυτός που φιλοξένησε αρχικά τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων για τους τρόπους προώθησης του ποτού τους. Κι αυτό γιατί ένα από τα κόνσεπτ του διαγωνισμού ήταν κι αυτό, η προώθηση του κοκτέιλ τους με διαφημιστικούς και μη τρόπους. Εκεί ο Στέλιος έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση όλου του στρατηγικού τού σχεδίου. Όπως έκαναν και οι υπόλοιποι με πιο εντυπωσιακό τολμώ να πω τον Βαγγέλη, που μας εξέπληξε με την δημιουργικότητα και τις ωραίες ιδέες του.

Ακολούθησε η παρουσίαση των κοκτέιλ μπροστά στους καλεσμένους του ιβέντ, εκεί όπου πραγματικά έλαμψαν και οι τέσσερεις διαγωνιζόμενοι οι οποίοι με ελάχιστα λάθη παρασκεύασαν τα ποτά τους. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τις συνταγές, αφού η ομάδα της διοργάνωσης φρόντισε να τα σερβίρει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ύστερα όμως, οι ίδιοι διοργανωτές που είχαν φερθεί τόσο γενναιόδωρα στους καλεσμένους, φρόντισαν να είναι… σκληροί μαζί μας. Μας κλείδωσαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο 350 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, παρέα με αρουραίους, φίδια, αλλά και μια γοητευτική ξανθιά και μας εξήγησαν πως δεν θα μας άφηναν να βγούμε από ‘κει αν δεν βγάλουμε αποτέλεσμα ή αν δεν βρούμε τρόπο να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Λίγο πριν βρούμε τρόπο να αποκτήσουμε επιτέλους πλεονασματικό προϋπολογισμό λοιπόν, καταφέραμε να καταλήξουμε σε νικητή. Κάτι που δυστυχώς μας απομάκρυνε από την πιθανότητα να περάσουμε την νύχτα μας παρέα με την ελκυστική εκείνη ξανθιά με τα παιχνιδιάρικα μάτια. Είχε όμως γραφτεί ένα κεφάλαιο στην ιστορία, το πρώτο Bacardi Legacy που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Στέλιο καλή επιτυχία!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Πρώτη φορα"

News

Δημοσιεύτηκε στις 24/02/2014