previous
next

Greek Aperitivo Competition 2022: το ελληνικό απεριτίβο κατακτά τον κόσμο!

Competitions

Την ευκαιρία να κερδίσει ένα ταξίδι στο φετινό London Cocktail Week, αλλά και να βρεθεί για μια βάρδια πίσω από τη μπάρα ενός από τα πλέον σημαντικά μπαρ του Λονδίνου, θα έχει ο νικητής του Greek Aperitivo Competition 2022, του διαγωνισμού που μόλις ανακοινώθηκε από την ελληνική εταιρεία Roots. Αν λοιπόν πιστεύετε πως σας ταιριάζει το κόνσεπτ του απεριτίβο, αν θεωρείτε πως έχετε όσα χρειάζονται για να πείσετε την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, μέσα από ένα πρωτότυπο κοκτέιλ, αλλά και μια άρτια παρουσίαση, τότε δηλώστε άμεσα συμμετοχή.

Οι παγκόσμιες τάσεις στα μπαρ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της σκηνής, των επαγγελματιών που την εκπροσωπούν. Διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα από τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Ειδικά η παγκόσμια σκηνή του μπαρ θεωρείται ένας άκρως δυναμικός και προοδευτικός επαγγελματικός κλάδος που αφουγκράζεται τις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και τις μετουσιώνει σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο σύγχρονος άνθρωπος-καταναλωτής χαρακτηρίζεται πλέον –συγκριτικά με το παρελθόν- από περισσότερες συνειδητές επιλογές· νοιάζεται τόσο για τη διατροφή και την υγεία του, όσο και για το περιβάλλον, ως εκ τούτου, τον ενδιαφέρουν αληθινά οι έννοιες της αειφορίας, της σύνεσης και της διαφάνειας. Οπότε, η εντοπιότητα και τα NOLO (χωρίς ή με λίγο αλκοόλ) ποτά βρίσκονται στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων στα μπαρ εδώ και μερικά χρόνια.

Greek Aperitivo Competition

Το Roots Aperitivo Competition 2022 «πατάει» επάνω στις παραπάνω τάσεις και σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το απόλυτο Roots Greek Aperitivo. Ένα απεριτίβο με συστατικά και ιστορία από τον τόπο μας, που θα επικοινωνηθεί στην παγκόσμια κοινότητα του μπαρ. Ένα ποτό απόλυτα εναρμονισμένο στο κόνσεπτ του early drinking και της ενσυνείδησης.

Τα πρίμιουμ λικέρ Roots και τα μη αλκοολούχα απεριτίφ Roots Divino αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο NOLO ποτά και προσδίδουν έναν μοντέρνο, αλλά και παράλληλα παραδοσιακό χαρακτήρα με ελληνική χροιά, στο σύγχρονο all day drinking. Η εταιρεία Roots, μετά από έξι τελικούς σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (2016-2019 Ιταλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Γαλλία), επιστρέφει στις «ρίζες» μας με τον πρώτο διαγωνισμό στην Ελλάδα, και τον πρώτο No – Low alcohol διαγωνισμό παγκοσμίως!

Greek Aperitivo Competition

Τα Roots είναι μια ελληνική οικογένεια εκλεκτών ποτών (Roots Mastic, Roots Rakomelo, Roots Diktamo, Roots Kanela), και μη αλκοολούχων απεριτίφ (Roots Divino Rosso, Roots Divino Bianco) που βασίζονται σε παλιές συνταγές με πλούσια παράδοση και 100% φυσικά, μοναδικά συστατικά. Το όνομα Roots συμβολίζει τις ρίζες στο παρελθόν που εμπνέουν τις συνταγές. Tα Roots θεωρούνται τα πιο πολυταξιδεμένα ελληνικά πρίμιουμ ποτά με παρουσία σε πολλά από τα πιο σημαντικά μπαρ και ξενοδοχεία όλου του κόσμου.

Η διαδικασία

Οι μπαρτέντερ θα κληθούν να δημιουργήσουν το απόλυτο ελληνικό απεριτίβο, χωρίς αλκοόλ (No Alc) ή με λίγο αλκοόλ (Low Alc). Η κατάθεση των συμμετοχών θα μπορεί να γίνεται από τις 9 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου με δύο κατηγοριες (no alc – low alc) και δύο νικητές (ένας σε κάθε κατηγορία). Κατάθεση συμμετοχών και πληροφορίες εδώ.

Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στα σόσιαλ μίντια της Roots, καθώς και στο σάιτ του διαγωνισμού, με το όνομα του μπαρτέντερ και τη φωτογραφία του κοκτέιλ. Θα επιλεχθούν είκοσι φιναλίστ (δέκα από κάθε κατηγορία) που θα διαγωνιστούν στον τελικό της Αθήνας στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι νικητές θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του London Cocktail Week. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν και πίσω από τη μπάρα ενός από τα καλύτερα μπαρ του Λονδίνου για μία βάρδια.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη των συμμετοχών, μέσα στον Ιούλιο.

Greek Aperitivo Competition

Οι κριτές

Oι φιναλίστ θα αποφασιστούν βάσει ισορροπίας, απλότητας, φιλοσοφίας και ιστορίας του κοκτέιλ. Οι κριτές που θα τα αποφασίσουν είναι οι: Βασίλης Κυρίτσης, (Co Owner The Clumsies,

Line Athens), Γιάννης Μπάκος (Beverage Manager Tribeca, bar manager Jackie O – Mykonos), Νίκος Θωμάς (Chef-patron Simul, F’n’B manager Masterchef).

 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Greek Aperitivo Competition 2022: το ελληνικό απεριτίβο κατακτά τον κόσμο!"

Competitions

Δημοσιεύτηκε στις 18/05/2022