previous
next

Η Hannah Waddingham του Ted Lasso θέλει να παρακολουθήσουμε το Μουντιάλ Γυναικών 2023

Articles, News

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός, Hannah Waddingham, από την τηλεοπτική σειρά του Apple + TV, Ted Lasso, συνεργάστηκε με την πολυεθνική Diageo και το brand σκοτσέζικου ουίσκι Johnnie Walker, για μια νέα καμπάνια κινητοποίησης που καλεί τον κόσμο να παρακολουθήσει το Μουντιάλ Γυναικών 2023 που μόλις ξεκίνησε! Για ποιο λόγο; Για να βελτιώσει την ορατότητα των γυναικών στον αθλητισμό, μειώνοντας το κενό μεταξύ των ανδρών συναθλητών τους.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται υπερβολικά, αναρωτηθείτε, γνωρίζατε πως το Μουντιάλ Γυναικών 2023 έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα; Αν απαντήσατε ΟΧΙ, μάθετε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο, αυτόνομο γυναικείο αθλητικό ιβέντ στον κόσμο, κι όμως, η προβολή του είναι μηδαμινή.

Η Hannah Waddingham πρωταγωνιστεί σε ένα προωθητικό βίντεο στο πλαίσιο της καμπάνιας, στο οποίο μοιράζεται στοιχεία και στατιστικά σχετικά με τον γυναικείο αθλητισμό και την προβολή του. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει πως ενώ οι γυναίκες αποτελούν περισσότερο από το 40% όλων των αθλητών, λαμβάνουν λιγότερο από το 10% της συνολικής κάλυψης αθλητικών ειδήσεων.

Hannah Waddingham, Μουντιάλ Γυναικών 2023

Η καμπάνια δεν αναφέρεται σε μισθούς και εξίσωσή τους μεταξύ ανδρών και γυναικών, ούτε και σε κανένα από τα δεινά -ή τα κατά φαντασία δεινά- της κοινωνίας. Καταλαβαίνει πως η ορατότητα εξαρτάται άμεσα από τη ζήτηση, άρα πρακτικά, καλεί τον κόσμο να παρακολουθήσει περισσότερο γυναικείο αθλητισμό, γυναικεία αθλητικά ιβέντ.

Μέχρι και τις 20 Αυγούστου η Hannah Waddingham θα μοιράζει σημειώσεις για τα ματς της ημέρας, μέσα από την εγγραφή στην πλατφόρμα Just Women’s Sports, όπως και βίντεο με την ίδια να σχολιάζει τις σημαντικότερες στιγμές στα μεγάλα παιχνίδια του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Η Βρεττανή ζητά «ισότιμη ορατότητα και αναγνώριση με τους άνδρες ομόλογούς τους, όπως και ακριβείς απεικονίσεις». Όπως και αντιμετώπιση. Λίγες ημέρες πριν, ρεπόρτερ του BBC ρώτησε αθλήτρια της εθνικής ομάδας του Μαρόκο αν υπάρχουν λεσβίες στην ομάδα. Ακόμη κι αν την επόμενη μέρα ζήτησε συγγνώμη, αυτό, για παράδειγμα, είναι μια προβληματική αντιμετώπιση.

Στο πλευρό της ηθοποιού το Johnnie Walker, το οποίο υποστηρίζει την όλη καμπάνια και συνεισφέρει επιπλέον και $100,000 στο Just Women’s Sports με την υπόσχεση να «απελευθερώσει την ενέργεια που ορίζει τα γυναικεία αθλήματα». Επιπροσθέτως, για κάθε έναν που θα εγγράφεται στις ενημερώσεις της πλατφόρμας, θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερα χρήματα.

Hannah Waddingham, Μουντιάλ Γυναικών 2023

«Όπου κι αν κοιτάξεις, τα γυναικεία αθλήματα είναι σε άνοδο», δήλωσε η ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της Just Women’s Sports, Haley Rosen. «Οι επενδύσεις, η τηλεθέαση και η συμμετοχή είναι όλα αυξημένα — αλλά η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να είναι κολλημένη σε ένα συγκλονιστικά χαμηλό ποσοστό.

Να υπενθυμίζω πως η καριέρα της Hannah Waddingham εκτοξεύτηκε με τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό Ted Lasso, όπου υποδύθηκε την ιδιοκτήτρια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, της AFC Richmond, ρόλος που τελικά της χάρισε και το βραβείο Emmy!

Η ερμηνεία της στο προωθητικό βίντεο της καμπάνιας είναι απολαυστική. Εκπληκτική, βρετανική προφορά με άψογη άρθρωση, διαπεραστική ματιά, φυσική γοητεία και πειθώ, κομψότητα, με δυο λόγια, υπέροχη!

 

Δείτε το βίντεο!

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Η Hannah Waddingham του Ted Lasso θέλει να παρακολουθήσουμε το Μουντιάλ Γυναικών 2023"

Articles, News

Δημοσιεύτηκε στις 27/07/2023