previous
next

Το Havana Club Unión βρίσκεται στην Ελλάδα! Και το καλωσορίσαμε με κάθε επισημότητα

News

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα την τιμή να βρεθώ προσκεκλημένος σε ένα ιδιαίτερο event που στήθηκε στο ολοκαίνουριο πειραιώτικο μπαρ Mary Pickford για το επίσημο λανσάρισμα στην Ελλάδα ενός ακόμη ρουμιού από το portfolio της κουβανικής Havana Club. Το Havana Club Unión προσγειώθηκε με κάθε επισημότητα στο «κατάστρωμα» του Mary Pickford, παρέα με έναν εκ των δημιουργών του, τον Maestro Ronero Ασμπέλ Μοράλες (Asbel Morales), αλλά και μια κουβανή cigar-roller, που έφτιαξε πούρα για όλους τους συνδαιτυμόνες της βραδιάς. Αυτό άλλωστε είναι και το concept του εν λόγω, υπέροχου ρουμιού, μια αρμονική σύζευξη μεταξύ του κουβανικού ρουμιού και του κουβανικού καπνού.

 

"Το ρούμι Havana Club Unión προσγειώθηκε με κάθε επισημότητα στο «κατάστρωμα» του Mary Pickford για το επίσημο λανσάρισμα του στην Ελλάδα!"

 

Havana Club Unión

 

Το Havana Club Unión σαν στο σπίτι του

Η βραδιά της 28ης Ιουνίου ήταν ζεστή και υγρή, θύμιζε σε πολλά την ατμόσφαιρα της Αβάνας, κάτι για το οποίο συμφωνήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί. Το σκηνικό είχε ετοιμαστεί από πριν, με υπέροχη διακόσμηση και με την ομάδα του μπαρ, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη, να έχει ντυθεί καταλλήλως, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν κουβανικές ρούμπες παρέα με σάλσα και Afro-Cuban τζαζ.

 

"Το Havana Club Unión «άνοιξε» σε μια βραδιά ζεστή και υγρή, που θύμιζε σε πολλά την ατμόσφαιρα της Αβάνας, με υπέροχη διακόσμηση και την ομάδα του Αλέξανδρου Σουρμπάτη να δημιουργεί φίνα κοκτέιλ."

 

Havana Club Unión

 

Ξεκινήσαμε με τρία υπέροχα κοκτέιλ με τα εμβληματικά ρούμια της σειράς του Havana Club, τα οποία συνόδευσαν και το εξαιρετικό δείπνο δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε. Σε αρκετά πιάτα είχαν χρησιμοποιηθεί και κάποια από τα ρούμια που εισάγει η εταιρεία Pernod Ricard Hellas, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους «Μπαμπάδες με ρούμι» που έκλεισαν το δείπνο και χρησιμοποιούσαν το περίφημο Selección de Maestros!

 

Havana Club Unión

 

Το πάντρεμα και η κορύφωση του Havana Club Unión

Στο αποκορύφωμα της βραδιάς, και ενώ βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκειά του δείπνου στην παρέα μας, ο Maestro Ronero Ασμπέλ Μοράλες πήρε το λόγο, εξηγώντας μας τα πάντα που αφορούσαν στην ιδέα και τη διαδικασία παραγωγής του Havana Club Unión. Μας μίλησε για τη σχέση του με τον έτερο «υπεύθυνο» αυτού του super premium ρουμιού, τον Master Habano και σομελιέ πούρων Φερνάντο Φερνάντεζ Μιλιάν (Fernando Fernández Milian), ο οποίος ξεδίπλωσε τις γνώσεις του γύρω από ένα ακόμη εθνικό προϊόν της Κούβας, το πούρο, και κατάφερε σε συνεργασία με τον Μοράλες, να δημιουργήσει ένα μείγμα αποσταγμάτων το οποίο θα «παντρεύεται» εξαιρετικά με τα πούρα Cohiba.

 

Havana Club Unión

 

"H Κουβανή roller που παραβρέθηκε στο event μας πρόσφερε φρεσκορολαρισμένα πούρα για να συνοδεύσουμε το Havana Club Unión."

 

Αυτό είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και ιδίοις στόμμασι, αφού η Κουβανή roller που παραβρέθηκε στο event μας πρόσφερε φρεσκορολαρισμένα πούρα για να συνοδεύσουμε το Havana Club Unión μας. Και κάπως έτσι, έκλεισε η υπέροχη βραδιά, ενώ στα ηχεία ακόμη ηχούσαν σαγηνευτικές κουβανικές μελωδίες. Και για λίγο βρεθήκαμε, έστω και νοερά, στην πρωτεύουσα της Κούβας και του κουβανικού ρουμιού. Σε φυτείες ζαχαροκάλαμου και καπνών, στη Μαλεκόν, στο ξενοδοχείο Nacional ή στο Floridita… Καλωσόρισες Havana Club Unión!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Το Havana Club Unión βρίσκεται στην Ελλάδα! Και το καλωσορίσαμε με κάθε επισημότητα"

News

Δημοσιεύτηκε στις 07/07/2017