previous
next

Heineken Star Serve 2018: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό!

Competitions

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός Heineken Star Serve, η έξυπνη αυτή διοργάνωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στο πλαίσιο της Ho.Re.Ca. με στόχο να αναδείξει τον καλύτερο μπαρτεντερ, στον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος draught μπίρας. Το πρόγραμμα Heineken Star Serve είναι σχεδιασμένο για να βελτιώσει την εικόνα και την ποιότητα της Draught/βαρελίσιας μπίρας HEINEKEN που απολαμβάνει ο καταναλωτής σε όλο τον κόσμο. Νικητής του διαγωνισμού, αναδείχθηκε ο μπαρτέντερ Λευτέρης Ηλιάκης, ο οποίος έλαβε και το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στο Άμστερνταμ!

Αν θελήσουμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οφείλουμε να ξεκινήσουμε με την παραδοχή πως διαγωνισμοί που αφορούν στο αλκοόλ δεν είναι δυνατό να περιστρέφονται μόνο γύρω από τα κοκτέιλ. Διοργανώνονται και από εταιρείες μπίρας και αφορούν κατά βάση στο σωστό σερβίρισμα αυτής και την ιδανική παρουσίαση. Αποτελούν μάλιστα παράδοση εδώ και αρκετά χρόνια, σε όλο τον κόσμο.

heineken, heineken star serve

"Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία το Heineken Star Serve 2018 στο πλαίσιο της έκθεσης Ho.Re.Ca 2018!"

 Το Heineken Star Serve γίνεται θεσμός

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργάνωσε τον πρώτο της διαγωνισμό Heineken Star Serve το 2017, σε ένα αντίστοιχο φορμάτ με το φετινό, και έχοντας φροντίσει να προηγηθεί εκπαίδευση στα εκατοντάδες συνεργαζόμενα με αυτήν καταστήματα ανά την Ελλάδα. Αυτή η διαδικασία διήρκεσε μήνες και μάλιστα απέφερε καρπούς, κάτι που φάνηκε, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Έχοντας παραβρεθεί στον αντίστοιχο περυσινό διαγωνισμό, μπορώ να σχολιάσω με ευκολία πως ο φετινός ήταν ακόμη καλύτερος. Οι συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν ακόμη πιο διαβασμένοι ενώ ο μέσος όρος επίδοσης ήταν σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο.

heineken, heineken star serve

"Παρότι και ο περυσινός διαγωνισμός εντυπωσίασε, όποιος παρακολούθησε το φετινό Heineken Star Serve είδε ότι οι συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν ακόμη πιο διαβασμένοι ενώ ο μέσος όρος επίδοσης ήταν σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο."

Το κλίμα της βραδιάς ήταν ζεστό, φιλικό και ανεπιτήδευτο. Άλλωστε η τελική εικοσάδα του ελληνικού τελικού είχε γίνει μια παρέα και «αυτό περνούσε προς τα έξω», που θα έλεγαν και στην τηλεόραση. Οι διοργανωτές φάνηκαν κι αυτοί σωστά προετοιμασμένοι και όλα ήταν καλοστημένα, δίνοντας χώρο, χρόνο και σεβασμό στον κάθε συμμετέχοντα και την προσωπικότητα του, κυρίως μέσω και του παρουσιαστή, Γιώργου Λιανού.

Τα αποτελέσματα του Heineken Star Serve 2018

Στα του διαγωνισμού και των αποτελεσμάτων του, ο Λευτέρης Ηλιάκης από το μπαρ ARCH Beer house στο Περιστέρι αφού αναμετρήθηκε με τον έτερο φιναλίστ, Αθανάσιο Πίνη από το μπαρ Darling στο Χαλάνδρι, κατάφερε να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί μεγάλος νικητής. Θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ψηλότερη θέση του βάθρου στον παγκόσμιο τελικό του Άμστερνταμ.

heineken, heineken star serve

"O Λευτέρης Ηλιάκης από το μπαρ ARCH Beer house στο Περιστέρι κατάφερε να ξεχωρίσει στο φετινό Heineken Star Serve και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ψηλότερη θέση του βάθρου στον παγκόσμιο τελικό του Άμστερνταμ."

Οι κριτές του διαγωνισμού, ο draught master κ. Δημήτρης Πολιτικός, o international draught master και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Bartender Competitions στην Ολλανδία, κ. Eric Decock, καθώς και ο περσινός νικητής του Heineken Star Serve και ιδιοκτήτης του μπαρ Circulo στο Ναύπλιο, Κώστας Γεωργόπουλος, έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στον μεγάλο νικητή και του ευχήθηκαν τα καλύτερα για τον παγκόσμιο τελικό. Όπως κι εμείς!

Και του χρόνου!

 

All photos by Andreas Chatziparissis for Bitterbooze.com

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Heineken Star Serve 2018: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό!"

Competitions

Δημοσιεύτηκε στις 14/02/2018