previous
next

Μια –μεγάλη- βόλτα στο Χονγκ Κονγκ, Μέρος 3ο

Guests

Συνέχεια από το προηγούμενο…

 

Με αυτά και μ’ αυτά –όσα δηλαδή διαβάσατε στο 1ο και το 2ο μέρος, έφτασε η τελευταία μέρα, ή καλύτερα νύχτα, της παραμονής μου στο υπέροχο ως τώρα Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναμενόταν, το ταξίδι έκλεισε με τον πιο εμβληματικό τρόπο, σε ένα dive bar, ένα μπαρ για μπαρτέντερ. Ένα μπαρ, δίχως κανόνες, πλην της οχλαγωγίας εκτός του μπαρ, λόγω γειτόνων -ναι, κι εκεί επικρατεί η «βλαχοελληνική» νοοτροπία την οποία θα αποφύγω να αναλύσω… Το όνομα αυτού, The Pontiac, καθοδηγούμενο από τις επιταγές της πληθωρικότατης Μπεκάλι Φρανκς (Beckaly Franks) και της εκκεντρικής Άνα Σόουζα (Ana Souza). Το ότι είναι dive bar και κατακλύζεται από hipster κοινό, δεν κάνει τα ποτά του κακά εξορισμού, αντίθετα ήταν καλοφτιαγμένα και ισορροπημένα. Η επιλογή όλων μας βέβαια ήταν μπίρα και σφηνάκι, το γνωστό μπαρτεντερικό ποτό, boilermaker. Πολύ απλά διότι δεν θέλαμε τα ταλαιπωρήσουμε τους συναδέλφους μας τη στιγμή που «έπηζαν»! Ακούς νέε, φέρελπι συνάδελφε που θες να δεις αν στρίβουν σε ένα μπαρ το κουτάλι αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα; Συγγνώμη, παρασύρθηκα λίγο. Μετά λοιπόν από αρκετές μπίρες και αναρίθμητα σφηνάκια καταφέραμε να «δραπετεύσουμε», αφού τα κορίτσια δεν μας άφηναν να φύγουμε!

 

Χονγκ Κονγκ, Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Beckaly Franks Photo from lifestyleasia.com

 

Το The Pontiac του Χονγκ Κονγκ είναι ένα dive bar από μπαρτέντερ για μπαρτέντερ και βέβαια πρόκειται για ένα από τα μέρη που καθορίζουν και καθοδηγούν τις εξελίξεις στο χώρο μας

 

Τελευταίο βράδυ στο Χονγκ Κονγκ

Τελευταίος προορισμός βέβαια ήταν το ξενοδοχείο που με φιλοξένησε όλες αυτές τις μέρες και τα δύο μπαρ του, που αφενός με πότισαν, αφετέρου μου ζητήθηκε να επιστρατεύσω τις γνώσεις μου για να εξελιχθεί το προσωπικό τους.

Το Room One του The Mira Hong Kong είναι το μπαρ στο λόμπι του ξενοδοχείου, με πιο elegant αισθητική και πιο καλοστημένα ποτά. Έμφαση δώσαμε στα κλασικά, αλλά και σε πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη κατευθείαν από τη ρεσεψιόν. Θέλει ακόμα λίγη δουλειά, αλλά γι αυτό δεν κάναμε άλλωστε τόσο δρόμο; Στα συν είναι ότι στον μόνιμο κατάλογο με τα κοκτέιλ θα βρίσκεται το Smoker’s Delight 2.0 ένα κοκτέιλ ορόσημο του Spinte, αλλά και το νικητήριο κοκτέιλ του Aνδρεά Σανιδιώτη για το διαγωνισμό του Bacardi στην Κύπρο, the Loop!

 

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο του The Mira Hong Kong, εδώ 

 

Το δεύτερο μπαρ του ξενοδοχείου βρίσκεται στον 5ο όροφο, στον ακάλυπτο χώρο του ξενοδοχείου. Αυτό σημαίνει, εκτός από ακαταμάχητη υγρασία, άνετο κάπνισμα για όσους το επιθυμούν, πιο fancy διάθεση και πιο φαντεζί ποτά. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι έβαλε το χεράκι του εδώ ο μετρ του ανανά, Ντανιέλε Ντάλα Πόλα (Danielle Dalla Polla) με τo πασίγνωστo πλέον Sexy Colada να κοσμεί τον κατάλογο.

 

Χονγκ Κονγκ, Αλέξανδρος Σουρμπάτης

 

Έχω φυσικά και άπειρες επιλογές σε φαγητό να σας δώσω, αλλά αφενός δεν είναι της παρούσης και αφετέρου επειδή το Χονγκ Κονγκ είναι η πόλη με τα περισσότερα εστιατόρια ανά κάτοικο παγκοσμίως, και η πόλη με το φτηνότερο εστιατόριο με αστερί Michelin, αντιλαμβάνεστε ότι η γαστρονομία της είναι πολύ ψηλότερα ίσως και από αυτή του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης…

 

Εις το επανιδείν!

 

*του Αλέξανδρου Σουρμπάτη

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Μια –μεγάλη- βόλτα στο Χονγκ Κονγκ, Μέρος 3ο"

Guests

Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2016