previous
next

Hops – beer and burgers

Bittersweet

Μια από τις πλέον κλασικές συζητήσεις που κάνουμε, τόσο με φίλους όσο και με συνεργάτες ή επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του ποτού είναι η «Ποια είναι η επόμενη hot πιάτσα της Αθήνας».

Αυτή την ερώτηση δέχομαι πολλάκις, με πολυάριθμα παράπλευρα διευκρινιστικά ερωτήματα, διότι καθείς και ο (επαγγελματικός) πόνος του, ειδικά στις αρχές της κάθε σεζόν. Οι συζητήσεις που ακολουθούν, συνήθως, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ακόμα και όταν δεν καταλήγουν σε ασφαλή συμπεράσματα παρά σε υποθέσεις, ανικανοποίητους πόθους και «στοιχήματα».

Για να μην πλατειάζω, ένα από τα στοιχήματα του τελευταίου χρόνου είναι και το Κουκάκι. Ο Γιώργος Γεράρδος λοιπόν, συνηθισμένος από τέτοιου είδους τζόγο, μετά την αρκετά πετυχημένη παρουσία του «Ανθός» στην of Broadway Καλλιθέα, αποφάσισε να δώσει άλλη μια στροφή στην μπίλια, ανοίγοντας στον πεζόδρομο της Δράκου το «Hops beer and burgers».

 

"Ο Γιάννης Βλάχος που βρίσκεται πίσω από την μπάρα δείχνει στοιχεία ταλαντούχου και με φαντασία μπαρτέντερ"

 

Ήταν κάπως καρμικό, αν το συνδέσει κάποιος με το γεγονός πως ο ίδιος χώρος φιλοξενούσε μέχρι πρότινος μια από τις πρώτες μπυραρίες της πόλης, τη Βύνη. Ο πρώην φωτογράφος και νυν σεφ Γιώργος λοιπόν, πήρε αγκαλιά την «κληρονομιά» της μπυραρίας και αποφάσισε να προχωρήσει την βασική ιδέα αρκετά βήματα πιο πέρα, παντρεύοντας μπύρες, μπέργκερς (και φαγητό γενικότερα) και κοκτέιλ.

Η BeerLab ήταν η επιλογή του στο θέμα του καταλόγου της μπύρας. Και αποδεικνύεται έξυπνη, καθώς η επιλογή περίπου 40 ελληνικών, αλλά και αρκετών ετικετών από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει πέρα από κλασικές, αυτονόητες επιλογές που, όπως είναι λογικό, κινούνται σε «ασφαλή» μονοπάτια σκεπτόμενοι τον ουρανίσκο και τις γευστικές συνήθειες της πλειοψηφίας, αρκετά κρυφά «διαμάντια». Όπως η Brewdog Libertine Black Ale, μια σκωτσέζικη μαύρη με αμερικάνικη προσωπικότητα, ανθική και πικρούτσικη, η γλυκόπικρη μαύρη Young’s Double Chocolate Stout με έντονο σοκολατοκαραμελένιο σώμα και, την σπάνια Er Boqueron, ή «Γαύρος», την ισπανική έκπληξη φτιαγμένη με θαλασσινό νερό!

 

 

Από την άλλη μεριά τα κοκτέιλ με βάση την μπύρα δείχνουν άτολμα και χωρίς ένταση, όσον αφορά τον «μπυρένιο» (sic) χαρακτήρα τους. Ο Γιάννης Βλάχος που βρίσκεται πίσω από την μπάρα δείχνει στοιχεία ταλαντούχου και με φαντασία μπαρτέντερ, άρα αν δουλέψει λίγο περισσότερο τις ισορροπίες του σκληρού αλκοόλ με τις μπύρες που έχει στη διάθεσή του, είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να έχει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, που θα συνοδεύει ακόμα αρτιότερα τα γευστικά μπέργκερ του καταλόγου.

Με δυο λόγια: το Hops, με κάποιο ροντάρισμα στο αμήχανο, αλλά πολύ πρόθυμο σέρβις, και μια γενναία απόφαση στο τι «μένει και τι φεύγει» στα μενού του μετά τη λειτουργία των πρώτων εβδομάδων, έχει όλα τα φόντα να κερδίσει το στοίχημα του Κουκακίου.

 

«Hops», Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ. 2121044356

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Hops – beer and burgers"

Bittersweet

Δημοσιεύτηκε στις 28/09/2015