previous
next

HoReCa Beer & Spirits Show 2016

News

Η HoReCa είναι, δίχως αμφιβολία, η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη έκθεση γύρω από τον χώρο της εστίασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πλήθος κόσμου συρρέει για να ενημερωθεί για έναν κλάδο που πάντα βρισκόταν, και σταθερά συνεχίζει να βρίσκεται, σε άνθιση στην Ελλάδα. Φέτος όμως είχε κάτι διαφορετικό: το HoReCa Beer & Spirits Show 2016, σε διοργάνωση του περιοδικού Snack & Coffee, και με χορηγό επικοινωνίας το Bitterbooze.com, θα τολμήσω να πω ότι ουσιαστικά ανανέωσε ολόκληρη τη διοργάνωση και έκλεψε την παράσταση.

Είναι αρκετά φιλόδοξο να θέλεις να συγκεντρώσεις τους σημαντικότερους εκπροσώπους ενός κλάδου, ειδικά σαν κι αυτού της εστίασης. Το φετινό HoReCa Beer & Spirits Show όμως το πέτυχε, διοργανώνοντας μια μεγάλη σειρά από διαλέξεις, παρουσιάσεις, γευστικές δοκιμές, τεχνικά σεμινάρια και οτιδήποτε άλλο θα ήθελε ένας επαγγελματίας να δει και να ακούσει.

 

"Στο HoReCa Beer & Spirits Show διοργανώθηκαν συνολικά 74 event, περισσότερα δηλαδή από κάθε χρονιά, τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες της έκθεσης, ενώ οι εισηγητές σχεδόν έφτασαν τους εκατό!"

 

Η καυτή θεματολογία του HoReCa Beer & Spirits Show

Στα «ντεκς» της κεντρικής σκηνής, του HoReCa Beer & Spirits Show είχαμε την τιμή να απολαμβάνουμε ως παρουσιάστρια, την εκλεκτή μας συντάκτρια και οινοχόο, Γιοβάννα Λύκου.

 

HoReCa, HoReCa Beer & Spirits Show

 

Μεταξύ των θεμάτων που θίχτηκαν στα πάνελ των συζητήσεων, ήταν η σύνδεση των κοκτέιλ με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, η θέση του κρασιού στα σύγχρονα καφέ-μπαρ, η εξυπηρέτηση πελατών σε χώρους πολυτελείας, η διαχείριση των καλεσμένων και των κακόβουλων σχολίων, τα κεράσματα και τα happy-hour, τα δικαιώματα μουσικής και η αξιοποίηση των σόσιαλ μίντια. Είχα μάλιστα την τιμή να είμαι προσκεκλημένος για να εξηγήσω την αντίληψη μου περί σύγχρονου bar-management, κυρίως με αφορμή το πρότζεκτ του Noel που έχω τη χαρά να διευθύνω.

Στις «καυτές» παρουσιάσεις οφείλουμε σίγουρα να καταχωρήσουμε αυτή σχετικά με τα δικαιώματα μουσικής στα μπαρ, που εκ του αποτελέσματος κρίθηκε απολύτως χρήσιμη, αφού γέμισε τα καθίσματα της κεντρικής σκηνής. Επίσης, τα μυστικά των παλαιωμένων σε βαρέλι κοκτέιλ από τον καλό φίλο Mario Basso, την παρουσίαση του Μάριου Ηλιόπουλου σχετικά με τα βρώσιμα άνθη στα κοκτέιλ, αλλά και την κουβέντα με τους «μπαρτέντερ ως επιχειρηματίες», στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Ζήσης, ο Φώντας Ταζές, ο Σπύρος Αναγνώστου, ο Χρήστος Χουσέας και ο Ξαβιέ Μισαηλίδης.

Η ομάδα του Clumsies παρουσίασε το μενού των κοκτέιλ τους, ο νεοβραβευθείς Καλύτερος Σομελιέ της Ελλάδος Άρης Σκλαβενίτης, παρέα με τον Θοδωρή Λέλεκα και τον Γιώργο Λούκα, συζήτησαν για το wine by the glass στα μπαρ, ενώ η ομάδα του MoMix παρουσίασε μοριακά κοκτέιλ και την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτά.

 

HoReCa, HoReCa Beer & Spirits Show

 

Άλλη μια παρουσίαση που έκλεψε την παράσταση, ήταν αυτή του ”Luxury Hotel Service & Upper Class Clientele”, όπου ο Νικόλας Γιαννόπουλος μίλησε για την εξυπηρέτηση πελατών σε χώρους πολυτελείας, αλλά και αυτή της «Αγίας Τριάδας», Γιάννη Σαμαρά-Γιάννη Αλεξόπουλου -Στέφανου Δραγανιδάκη, από το νεοσύστατο μπαρ The Trap, που ήδη έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια και έχει προκαλέσει σούσουρο!

 

"Ο Πολ Εμμανουηλίδης δε, ένας από τους ambassador της Grimbergen, ανέλαβε ένα μαραθώνιο παρουσιάσεων, ομιλιών και γευστικών δοκιμών, όλα γύρω από την αγαπημένη του μπίρα, που ξέρουμε πως υπηρετεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια με επιτυχία."

 

Στις παρουσιάσεις των θεματικών λιστών επιτυχημένων κοκτέιλ μπαρ, σειρά πήρε η ομάδα του ARK, του Gin Joint, αλλά και του A for Athens, ενώ παρακολουθήσαμε ολοκληρωμένα σεμινάρια αποσταγμάτων, με μερικά εξ αυτών να είναι αυτό για την τεκίλα και το μεσκάλ από τη Λορέτα Τόσκα, για το ιαπωνικό ουίσκι από τον Τεό Σπυρόπουλο, για το ρούμι από τον Νικόλα Αρβανίτη, για τα single malt από τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη και πολλά άλλα.

Παρότι θεωρούμε ότι ήταν επιτυχημένο, και μάλλον ακριβώς γι αυτό, ελπίζουμε του χρόνου, το HoReCa Beer & Spirits Show να είναι ακόμα καλύτερο. Ελπίζουμε να λείψουν οι γκρίνιες και τα παράπονα, και θα θέλαμε την επόμενη φορά να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι επαγγελματίες.

Ο χώρος μας έχει ανάγκη από τέτοιες «μαζώξεις», έχει ανάγκη να δίνει λόγο σε Έλληνες επαγγελματίες και όχι μόνο σε ξένους, έχει ανάγκη να διαδίδεται η γνώση και να μην κρατείται σε κολλημένα μυαλά που τους νοιάζει μόνο η προσωπική τους εξέλιξη και όχι αυτή του κλάδου.

Και του χρόνου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"HoReCa Beer & Spirits Show 2016"

News

Δημοσιεύτηκε στις 24/02/2016