previous
next

Ο Κωνσταντίνος Βλάχος νικητής του εθνικού τελικού του Angostura GCC!

Competitions, News

Ο εθνικός τελικός του διαγωνισμού Angostura Global Cocktail Challenge έχει πλέον πραγματοποιηθεί, και ο Κωνσταντίνος Βλάχος, από το αθηναϊκό μπαρ Mary Pickford, έχει αναδειχθεί νικητής, μέσα στην «έδρα» του, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους επτά φιναλίστ. Ο κύριος Βλάχος θα ταξιδέψει με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο BCB (Bar Convent Berlin), ως δώρο από την εταιρεία Beverage World που εισάγει το Angostura στην ελληνική αγορά, ενώ θα έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί και στον ευρωπαϊκό τελικό, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά.

 

"Ο Κωνσταντίνος Βλάχος ήταν ο νικητής του εθνικού τελικού του Angostura Global Cocktail Challenge και όχι απλά θα διαγωνιστεί στον ευρωπαϊκό τελικό τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, αλλά θα ταξιδέψει και στο Bar Convent Berlin."

 

Όσοι παρακολουθείτε το BitterBooze πιθανά ξέρετε ότι το ρούμι Angostura κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όχι μόνο διότι είχα την τιμή να επισκεφθώ τη χώρα παραγωγής του, το Τρινιντάντ, να συμμετάσχω στο περίφημο καρναβάλι του και να βιώσω από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του και τον παγκόσμιο τελικό εκείνης της χρονιάς, αλλά και γιατί -σε έναν άλλο ευρωπαϊκό τελικό- εκείνον του Angostura GCC 2013, που διοργανώθηκε το 2012 στην Αθήνα, είχα την τιμή να είμαι στην κριτική επιτροπή.

 

Πώς κέρδισε το Angostura GCC ο Κωνσταντίνος Βλάχος

Στην ταράτσα του Βαρούλκου λοιπόν, εκεί που βρίσκεται το μπαρ Mary Pickford, ατενίζοντας το Μικρολίμανο και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο, συναντήθηκαν οι οκτώ φιναλίστ του εθνικού τελικού του Angostura Global Cocktail Challenge 2017, μαζί με δεκάδες συναδέλφους τους και ανθρώπους της ελληνικής μπαρ σκηνής.

 

Κωνσταντίνος Βλάχος, Angostura

 

"Προτού ο Κωνσταντίνος Βλάχος αναδειχθεί νικητής, για να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Angostura GCC 2017 είχαν προηγηθεί ώρες δουλειάς από την εταιρεία και τους αγωνιζόμενους, κάτι που φάνηκε στο αποτέλεσμα!"

 

Είχε προηγηθεί η διαδικασία προεπιλογής από ανθρώπους της εταιρείας, καθώς και δεκάδες ώρες προσωπικής προπόνησης κάτι που φάνηκε από το συνολικό αποτέλεσμα που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, που έκανε ετούτο το τελευταίο στοιχείο πασιφανές.

Η βραδιά «άνοιξε» με τον οικοδεσπότη του event Κωνσταντίνο Στεφανάκη, brand ambassador για ολόκληρο το portfolio με ρούμια της εταιρείας, να μας καλωσορίζει και να μας καλεί να τιμήσουμε δεόντως τα κοκτέιλ που έρρεαν άφθονα από τα μαγικά χεράκια του Αλέξανδρου Σουρμπάτη και του Έβαν Προυσαεύς. Και τα τιμήσαμε!

Στην κριτική επιτροπή βρέθηκαν τέσσερεις διακεκριμένοι μπαρτέντερ για να αξιολογήσουν τα ποτά του τελικού. Ο Σπύρος Αναγνώστου, ο Άκης Συμεωνίδης, ο Mario Basso και ο Νίκος Μπάκουλης, συγκρότησαν ένα ιδιαίτερης σύνθεσης πάνελ και ανέδειξαν τον εκλεκτό της βραδιάς. Ο Κωνσταντίνος Βλάχος παρέλαβε στο φινάλε της βραδιάς το έπαθλο από τον Λευτέρη Λαζάρου, ενώ ο δεύτερος Κωνσταντίνος Ριστάνης και ο τρίτος Πέτρος Κιτμερίδης, παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Θάνο Προυναρούς και τη Μαρία Λαμπράκη αντίστοιχα.

 

Κωνσταντίνος Βλάχος, Angostura

 

"Ο Κωνσταντίνος Βλάχος παρέλαβε το έπαθλο από τον ιδιοκτήτη του Βαρούλκου Λευτέρη Λαζάρου, ενώ στις άλλες θέσεις του βάθρου βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Ριστάνης και ο Πέτρος Κιτμερίδης."

 

Όπως καταλαβαίνετε, την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, το BitterBooze θα δώσει το παρόν στον ευρωπαϊκό τελικό, εκεί όπου ελπίζουμε ο Κωνσταντίνος Βλάχος να ξεχωρίσει, να διακριθεί και, γιατί όχι, να πάρει το εισιτήριο για την παγκόσμια φάση του διαγωνισμού στο Τρινιντάντ!

Του το ευχόμαστε ολόψυχα!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Ο Κωνσταντίνος Βλάχος νικητής του εθνικού τελικού του Angostura GCC!"

Competitions, News

Δημοσιεύτηκε στις 13/09/2017