previous
next

Martini Riserva Speciale Bitter. Νόστιμα νέα από τη Νέα Ορλεάνη!

News

Μπορεί να μη βρισκόμαστε σωματικά στο «υπερσυνέδριο» που λαμβάνει χώρα στη Νέα Ορλεάνη την ίδια ώρα που διαβάζετε ετούτες εδώ τις γραμμές, αλλά το Tales of the Cocktail είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς για τον κάθε επαγγελματία του χώρου που σέβεται τον εαυτό του. Οφείλουμε βεβαίως να το παρακολουθούμε στενά, καθώς εκεί εκθέτονται σοβαρές απόψεις από καταξιωμένους επαγγελματίες, παρουσιάζονται νέες τάσεις στο χώρο των ποτών και των μπαρ και λανσάρονται νέα προϊόντα. Όπως, για παράδειγμα, το Martini Riserva Speciale Bitter, το οποίο, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία των Martini Rubino και Ambrato, έρχεται να συμπληρώσει τη premium σειρά Riserva Speciale.

 

 

Το Martini Riserva Speciale Bitter συμπληρώνει την «ομάδα»

Η νέα ambassador του brand, Ρομπέρτα Μαριάνι (Roberta Mariani) που αντικατέστησε τον απερχόμενο Τζουζέπε Γκάλο (Giuseppe Gallo), ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες και μπροστά σε δεκάδες καλεσμένους από τη βιομηχανία των ποτών που βρέθηκαν στο Tales of the Cocktail, την κυκλοφορία ενός σύγχρονου, αλλά και καθόλα «κλασικού» προϊόντος, του Martini Riserva Speciale Bitter.

 

Martini Riserva Speciale Bitter

Η brand ambassador της Martini, Roberta Mariani με τον Master Blender του οίκου, Beppe Musso.

 

"Το Martini Riserva Speciale Bitter είναι ένα πικρό λικέρ το οποίο δημιουργήθηκε για να ταιριάζει απόλυτα με το Martini Riserva Speciale Rubino vermouth di Torino για την παρασκευή του απόλυτου Νεγκρόνι."

 

Το Martini Riserva Speciale Bitter είναι ένα πικρό λικέρ το οποίο εμπνέεται από την αυθεντική συνταγή του Martini Bitter από το 1872, και δημιουργήθηκε για να ταιριάζει απόλυτα με το Martini Riserva Speciale Rubino vermouth di Torino για την παρασκευή του απόλυτου Νεγκρόνι. Κι εμείς, γνωρίζετε πόσο αγαπάμε το Νεγκρόνι, έτσι δεν είναι;

 

Martini Riserva Speciale Bitter

 

Ο Ιβάνο Τονούτι (Ivano Tonutti), υπεύθυνος για όλα τα βότανα που χρησιμοποιεί η Martini, δούλεψε επάνω στην αυθεντική συνταγή του Λουίτζι Ρόσι (Luigi Rossi), ιδρυτή του εμβληματικού αυτου brand, προσθέτοντας τρία ακόμη συστατικά, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, επιλέχθηκαν για να προσδώσουν βάθος στον πικρό χαρακτήρα του λικέρ, πλούσια γεύση και πολυπλοκότητα. Τα συστατικά αυτά αποκάλυψε πως είναι το σαφράν, ο φλοιός από το δένδρο Angostura trifoliate που χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή αρκετών μπίτερς και ρίζα από το φυτό Columba, γνωστό επίσης ως Jateorhiza palmata. Φυσικά, το προϊόν περιέχει και ιταλικό άψινθο από την ευρύτερη περιοχή του Πιεμόντε, ένα συστατικό στο οποίο βασίζονται γευστικά τα βερμούτ της σειράς Riserva Speciale.

 

Martini Riserva Speciale Bitter

Ο υπεύθυνος για τα βότανα που χρησιμοποιεί ο οίκος Martini, Ivano Tonutto

 

"Το Martini Riserva Speciale Bitter βασίζεται στην αυθεντική συνταγή του ιδρυτή της Martini, αλλά περιέχει και τρία επιπλέον συστατικά, που επιλέχθηκαν για να προσδώσουν βάθος στον πικρό χαρακτήρα του λικέρ, πλούσια γεύση και πολυπλοκότητα."

 

 

Η φιλοσοφία του Martini Riserva Speciale Bitter

«Η τέχνη του πικρού απεριτίβο έγκειται στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και ολοστρόγγυλης αίσθησης της πικρής γεύσης στο στόμα», είπε ο master blender του οίκου, Μπέπε Μούσο (Beppe Musso). «Αυτός ήταν και ο σκοπός του Ιβάνο Τονούτι στο Martini Riserva Speciale Bitter, να «χτίσει» διαφορετικά στιλ από πικρά συστατικά, ώστε να πετύχει μια αίσθηση πικρού που θα ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά στον ουρανίσκο μας, σαν μια ορχήστρα που παίζει ένα μουσικό κομμάτι με ηχητική κορύφωση έντασης και πολυπλοκότητας.»

 

Martini Riserva Speciale Bitter

 

"Σκοπός της δημιουργίας του Martini Riserva Speciale Bitter ήταν να ενωθούν διαφορετικά στιλ από πικρά συστατικά, για να επιτευχθεί αίσθηση πικρού που θα ξεδιπλώνεται στον ουρανίσκο."

 

Παρατηρούμε μια γενικότερη στροφή στην πόλη του Τορίνο ως περιοχή παραγωγής βερμούτ και λικέρ, είτε από την Martini, είτε από άλλους παραγωγούς όπως ο Giullio Cocchi, και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Πρόσφατα το ιταλικό Υπουργείο Ιταλικής Πολιτικής, ανακύρηξε ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) το διακριτικό όνομα Vermouth di Torino για όλα τα βερμούτ που παράγονται στην πόλη. Αυτό από ότι φαίνεται εκτιμήθηκε από την ιταλική βιομηχανία των ποτών και προκάλεσε αρκετές κινήσεις, όπως την παραπάνω.

 

Martini Riserva Speciale Bitter

 

«Προστατεύει ένα ολόκληρο σύστημα παραγωγής», μας λέει ο Ιβάνο Τονούτο. «Με τους κανονισμούς για το Vermouth di Torino οι παραγωγοί πλέον οφείλουν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα συστατικά, καλλιεργημένα υπό συγκεκριμένες συνθήκες σε συγκεκριμένες γεογραφικές περιοχές. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό αφού δημιουργεί μια απόλυτη ιστορική σύνδεση με τα πρώτα βερμούτ της περιοχής.»

«Είναι πολύ σημαντική κίνηση για εμάς γιατί συντηρεί την παράδοση και τις ρίζες μας», τονίζει ο Μπέπε Μούσο. «Παράγουμε βερμούτ στο Πιεμόντε από το 1863. Παρόλα αυτά, υπήρχε ένα κενό νόμου και κανονισμών σε αυτά τα προϊόντα μέχρι τώρα, κάτι που με μεγάλη προθυμία συμπληρώσαμε παρέα με τους άλλους παραγωγούς του Πιεμόντε.»

Εμείς πάντως ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε και να σας γράψουμε τις εντυπώσεις μας!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Martini Riserva Speciale Bitter. Νόστιμα νέα από τη Νέα Ορλεάνη!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 21/07/2017