previous
next

Naked Swim: Το ανθρακούχο τσάι που εξερευνά γουλιά-γουλιά… τη γυμνή μας αλήθεια

Articles, Reviews

Ένα νέο brand πρίμιουμ ποτών κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά από την Ergon Foods. Το Naked Swim είναι μια σειρά ανθρακούχου τσαγιού, πρωτότυπης σύλληψης, που παρασκευάζεται στην Ελλάδα από φυσικές πρώτες ύλες. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και τις τρεις εκδοχές του και να γράψω ένα μικρό κείμενο σχετικά.

Τσάι, βότανα, φρούτα, μέλι και όλα αυτά… μπουρμπουληθράτα. Αυτό είναι το Naked Swim, το οποίος λανσαρίστηκε στην αγορά με τρεις εκφράσεις, τρεις διαφορετικές γεύσεις και οι τρεις πεντανόστιμες, πιστέψτε με. Παρασκευάζεται στη μικροζυθοποιία Άλη για την Ergon Foods, η οποία είχε την ιδέα της σύλληψης και της ανάπτυξης. Και βέβαια, όπου Ergon Foods, σημειώστε τα ονόματα των Θωμά Κανδηλιάρη και Ανδρέα Γιαπράκα, μπαρτέντερ και δημιουργικών μυαλών στο τμήμα των ποτών, πίσω από τη θεσσαλονικιώτικη, οικογενειακή επιχείρηση.

Naked Swim

Για την παρασκευή των τριών προϊόντων του Naked Swim εκχυλίζεται το άρωμα και η γεύση φρέσκου τσαγιού σε νερό, στο οποίο προστίθεται χυμός φρούτων, μέλι ως μοναδική γλυκαντική ουσία -καθόλου ζάχαρη- και διοξείδιο του άνθρακα. Οι εκφράσεις των τριών προϊόντων είναι:

  • Πράσινο τσάι και κόκκινα φρούτα. Αρωματισμένο και με ιβίσκο και λουίζα, με την προσθήκη ανθόμελου.
  • Τσάι του βουνού με λεμόνι. Με την προσθήκη ανθόμελου.
  • Βότανα και μαύρο τσάι. Δηλαδή μαύρο τσάι με τσάι του βουνού, δίκταμο, μέντα και ανθόμελου.

Και τα τρία εμφιαλώνονται σε μικρά φιαλίδια των 250ml, ενώ, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο Θωμάς, βρίσκονται στη φάση των δοκιμών/πειραματισμών και για μια ακόμη διαφορετική συνταγή, η οποία, το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Το λογότυπο του Naked Swim αναπαριστά μια γοργόνα, η οποία φαίνεται να κραδαίνει, στο ένα χέρι (μάλλον) ένα κλαδί τσαγιού και στο άλλο (μάλλον) ένα φρούτο, συμβολίζοντας προφανώς τις πρώτες ύλες του Naked Swim. Το βασικό του motto, που συνοδεύει το λογότυπο, είναι ‘’sparkling, glorious beverages’’. Το όνομα εμπνέεται από όλες εκείνες τις στιγμές που είμαστε ο εαυτός μας, που διασκεδάζουμε με την ψυχή μας χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, ανεπιτήδευτα και φυσικά, όπως όταν μπορεί να τύχει… να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα γυμνοί.

Γευστικά, όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι απίθανα. Η ανθράκωση είναι πλούσια, χωρίς να είναι όμως ενοχλητική, παραμένει στο ποτήρι περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Η φυσική πρώτη ύλη αντανακλάται στο ποτήρι, το γευστικό και αρωματικό προφίλ έχουν πολυπλοκότητα, σε αντίθεση με τα περισσότερα τσάγια και το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ γευστικό.

Naked Swim

Σαφέστατα, πίσω από το Naked Swim υπάρχει η εγγύηση της Ergon Foods, η οποία αποτελεί εχέγγυο ποιότητας, τόσο με την εμπειρία της, όσο και με τις πιο πρόσφατες στρατηγικές της κινήσεις ανάπτυξης -υπενθυμίζω το Ergon Bakehouse που άνοιξε πρόσφατα στην Αθήνα- έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο brand στον χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης.

Θα βρείτε σίγουρα τα Naked Swim στα καταστήματα λιανικής πώλησης της εταιρείας Ergon, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα με προϊόντα delicatessen και κάβες σε όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Naked Swim: Το ανθρακούχο τσάι που εξερευνά γουλιά-γουλιά… τη γυμνή μας αλήθεια"

Articles, Reviews

Δημοσιεύτηκε στις 12/06/2024