previous
next

Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον στις ΗΠΑ

News

Από το 2007 γιορτάζεται με κάθε επισημότητα στις ΗΠΑ ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον, ένας ολόκληρος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου τιμάται επίσημα -έπειτα από ψήφισμα που πέρασε η γερουσία των ΗΠΑ το 2007- με δεκάδες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις νέων προϊόντων και κάλυψη από τον τύπο, το Εγγενές Απόσταγμα της Αμερικής, το ποτό που υπάρχει από την πρώτη στιγμή της γέννησης των ΗΠΑ.

Από την πρώτη στιγμή της καθιέρωσής του όμως μέχρι σήμερα, πρακτικά, ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές για την πολιτεία του Κεντάκι, διότι, ας μη γελιόμαστε· μπορεί το μπέρμπον βάσει νόμου να δύναται να παραχθεί σε οποιαδήποτε πολιτεία της Αμερικής, παρόλα αυτά, το 95% της παραγωγής του προέρχεται από το Κεντάκι, αποτελεί δε μία από τις τελευταίες παραγωγές της πολιτείας για την οποία κατέχει τη μερίδα του λέοντος και κάθε χρόνο κάνει ό,τι μπορεί για να την χαρακτηρίσει καθαρά δική της, καθώς και να διαχωριστεί από τα μπέρμπον άλλων πολιτειών.

Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον

Το κοκτέιλ Old-Fashioned μάλιστα, από το 2015 κατάφερε να χαρακτηριστεί επίσημο ποτό του Λούισβιλ, της μεγαλύτερης πόλης του Κεντάκι, έχοντας ως ιστορική κληρονομιά το κλαμπ Pendennis. Σύμφωνα με το θρύλο που διακινείται μέσα από δημοσιεύματα και προφορικές μαρτυρίες, η πρώτη φορά που κάποιος ζήτησε ‘’a whiskey cocktail made the old fashioned way’’, χαρίζοντας το όνομα σε ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ του κόσμου, ήταν σε ετούτο το ιδιωτικό κλαμπ που ιδρύθηκε το 1881 και πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα σε βιβλίο του συγγραφέα Ουίλιαμ Θάκερυ.

Σήμερα, στο Κεντάκι υπάρχουν 2,1 εκατομμύρια βαρέλια με μπέρμπον, τα οποία δημιουργούν μία βιομηχανία με αξία 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κεντάκι, με περισσότερα από 70 ενεργά αποστακτήρια –έχοντας τριπλασιαστεί την τελευταία 15ετία- και περισσότερους από 5,000 εργαζομένους.

Με την κρίση του κορονοϊού πολλά αποστακτήρια έκλεισαν προσωρινά στο Κεντάκι, αφιερώνοντας χρόνο στο να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους, να εργαστούν επάνω σε νέα προϊόντα και να συνάψουν νέες εμπορικές συνεργασίες. Και όντως, μέσα σε αυτούς τους μήνες ανακοινώθηκαν ουκ ολίγα νέα. Συγκέντρωσα τα πιο σημαντικά –όπως ήρθαν στο μέιλ μου τους τελευταίους μήνες- και σας τα παρουσιάζω, μιας και ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον μόλις ξεκίνησε!

 

Ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς μέσα από έξι ειδήσεις γύρω από το μπέρμπον!

 

Νέα κυκλοφορία για το Maker’s Mark σε συνεργασία με το Black Bourbon Society

Το Maker’s Mark συνεργάστηκε με το Black Bourbon Society –ένας οργανισμός που προωθεί τη διαφορετικότητα και την ένταξη Αφροαμερικανών εντός της βιομηχανίας του μπέρμπον-, αλλά και με το Spirit’s Network, μια γνωστή στις ΗΠΑ πλατφόρμα ψυχαγωγίας για το ποτό, δημιουργώντας μία ακόμη έκφραση του Maker’s Mark Private Selection. Το MMPS αποτελεί ένα από τα τελευταία πρότζεκτ του brand και υπόσχεται περισσότερους από 1000 διαφορετικούς προϊοντικούς συνδυασμούς, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιδιώτες ή/και οργανισμούς να πειραματιστούν με την ωρίμασή του, επιλέγοντας ξύλινες τάβλες από διαφορετικά είδη ξύλου, οι οποίες και τοποθετούνται εντός των βαρελιών που ωριμάζει το ουίσκι τους.

Η δημιουργία του εν λόγω Maker’s Mark Private Selection επιμελήθηκε από την Black Bourbon Society και ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής της μαγνητοσκοπήθηκε σε ταινία από το Spirit’s Network. Πλέον η φιάλη είναι διαθέσιμη σε αρκετά σημεία πώλησης στις ΗΠΑ προς 69,99 δολάρια.

Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον

 

Η εταιρεία Bardstown Bourbon Company κατασκεύασε νέες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης

Ένα από τα πρώτα αποστακτήρια που επιχείρησε το επονομαζόμενο Napa-fication της περιοχής του Κεντάκι, προσπάθησε δηλαδή να αναπτύξει τον τουρισμό για το μπέρμπον, δημιουργώντας εξαιρετικά κέντρα επισκεπτών και προσφέροντας διάφορες εμπειρίες στον καλεσμένο τους, οι οποίες θα αποτελούσαν τουριστική ατραξιόν.

Η Bardstown Bourbon Company κατά τη διάρκεια της καραντίνας επένδυσε, κατασκευάζοντας νέες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, διευρύνοντας επιπλέον τον κύκλο εργασιών της.

Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον

 

Νέος σχεδιασμός φιάλης για το Evan Williams 1783 Small Batch

Το Evan Williams –που στην Ελλάδα εισάγεται και διανέμεται από την εταιρεία Concepts– υπερηφανεύεται πως είναι το δεύτερο μπέρμπον με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο και μόλις ανακοίνωσε πως θα ανασχεδιάσει τη φιάλη μιας από τις πλέον επιτυχημένες εκφράσεις του, του Evan Williams 1783 Small Batch.

Το EW 1783 Small Batch χρησιμοποιεί για την παραγωγή του την επιτυχημένη συνταγή του αποστακτηρίου Heaven Hill, με 78% καλαμπόκι, 12% βυνοποιημένο κριθάρι και 10% σίκαλη, ενώ για την εμφιάλωσή του χρησιμοποιούνται βαρέλια με ουίσκι που έχει ωριμάσει από έξι έως οκτώ χρόνια.

Ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον θεωρήθηκε ιδανική συγκυρία για το λανσάρισμά του.

Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον

 

Το αποστακτήριο Barton 1792 επιστρέφει από το World Spirits Competion με τις τσέπες του γεμάτες μετάλλια

Τρία διπλά χρυσά μετάλλια και άλλα τρία χρυσά αποτελούν την απαστράπτουσα συγκομιδή του αποστακτηρίου Barton 1792 από τον φετινό διαγωνισμό World Spirits Competition στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Απρίλιο.

Πρόκειται για τα παρακάτω αποστάγματα:

Διπλό χρυσό μετάλλιο

1792 Bottled in Bond Kentucky Straight Bourbon

1792 Small Batch Kentucky Straight Bourbon

Early Times Bottled-In-Bond Kentucky Straight Bourbon

 

Χρυσό μετάλλιο

1792 Full Proof Kentucky Straight Bourbon

1792 Single Barrel Kentucky Straight Bourbon

Thomas S. Moore Port Finished Kentucky Straight Bourbon

 

Στο φετινό World Spirits Competition συμμετείχαν περισσότερα από 3,500 αποστάγματα από όλον τον κόσμο –αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση-, τα οποία δοκιμάστηκαν σε τυφλή γευσιγνωσία από κριτική επιτροπή.

 

Ανακοινώσεις για επέκταση του αποστακτηρίου Woodford Reserve

Στην 25η επέτειο από τη δημιουργία του, το αποστακτήριο Woodford Reserve ανακοίνωσε μια τεράστια επέκταση στις εγκαταστάσεις απόσταξης, η οποία θα διπλασιάσει (!) τη δυνατότητα παραγωγής του. Η επέκταση θα περιλαμβάνει τρεις νέους χάλκινους άμβυκες, νέες δεξαμενές ζύμωσης και βρασμού, έναν ακόμη μεγαλύτερο χώρο εκφόρτωσης των σιτηρών, αλλά και των βαρελιών, όπως και νέα συνεδριακά και εκπαιδευτικά κέντρα για τους υπαλλήλους του.

Η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει από την άνοιξη του φετινού χρόνου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι του 2022.

Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον

 

Η εταιρεία Spiritless πρωτοστατεί στις φετινές εκδηλώσεις

Ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον θα έχει για πρώτη χρονιά φέτος και ένα μπέρμπον χωρίς αλκοόλ! Η εταιρεία Spiritless πρωτοστατεί στις φετινές εκδηλώσεις με το πρώτο μπέρμπον χωρίς αλκοόλ, ένα προϊόν αντίστροφης απόσταξης με το όνομα Spiritless Kentucky 74. Το Kentucky 74 πήρε το όνομά του όντας το 74ο αποστακτήριο που άνοιξε το 2019 στην πολιτεία του Κεντάκι και δημιουργήθηκε για να καλύψει την παγκόσμια τάση για ποτά χωρίς ή με λίγο αλκοόλ. Άλλωστε και η ίδια η εταιρεία, έχοντας ως μοναδικό προϊόν το Kentucky 74 χωρίς αλκοόλ (για την ακρίβεια, έχει 0,5% αλκοόλ), προτείνει στους καταναλωτές τους να το αναμείξουν και με κάποιο άλλο μπέρμπον, σε αναλογία ένα προς ένα.

Η εταιρεία Spiritless ιδρύθηκε από τρεις κυρίες, οι οποίες δημιούργησαν και το κόνσεπτ ‘’2% for the girls’’, με το οποίο δωρίζουν το 2% των εσόδων από την κάθε φιάλη των 36 δολαρίων που πουλούν σε μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και προγράμματα που προωθούν την επιχειρηματικότητα, το mentoring και την ανάπτυξη ηγετικής ικανότητας μεταξύ των νέων γυναικών. Και ο Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον θα τις βρει στην πρώτη γραμμή!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Μήνας Εθνικής Κληρονομιάς Μπέρμπον στις ΗΠΑ"

News

Δημοσιεύτηκε στις 02/09/2021