previous
next

ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda: Προσεγγίζοντας την Πυθαγόρεια διατροφή

Articles

Δύο αδέρφια, γνωστά από το χώρο των ελληνικών αποσταγμάτων, κέρδισαν πέρυσι μία εκ των πέντε νικητήριων θέσεων του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017, χρηματοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν, ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν και να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό εμφιαλωμένη την ιδέα τους για ένα νέο, premium αναψυκτικό. Η ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda είναι πλέον γεγονός και αποτελεί ήδη μια εξαιρετική, χωρίς αλκοόλ, επιλογή σε αρκετά ελληνικά μπαρ και εστιατόρια.

ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda

Οι Μάνος και Νικόλας Σμυρλάκης, επηρεασμένοι από την Πυθαγόρεια διατροφή και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες και γευστικές προτιμήσεις των καταναλωτών, δημιούργησαν ένα μοναδικό στον κόσμο ανθρακούχο, μη-αλκοολούχο ποτό, ανακατεύοντας θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη και φυσικό χυμό λεμονιού από τη Σικελία.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που πιστεύουν πως η Πυθαγόρεια διατροφή έθεσε τις θεμελιώδεις βάσεις τις σύγχρονης χορτοφαγικής διατροφής ανά τον κόσμο. Ο Πυθαγόρας μίλησε για συνειδητές επιλογές διατροφής, εναρμονισμένες στις ηθικές αντιλήψεις κατά της σφαγής ζώων, άρα και πλήρως απαλλαγμένες από το κρέας, με τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά να πρωταγωνιστούν σε αυτή.

"Ένα από τα «γιατροσόφια» της εποχής του σαμιώτη φιλόσοφου λέγεται πως ήταν και ο χυμός λεμονιού με μέλι, δύο συστατικά που χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στην Πυθαγόρεια διατροφή και των οποίων οι φυσικές ιδιότητες εκτιμούνταν ως τονωτικές και θεραπευτικές."

ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda

Η Πυθαγόρεια διατροφή εξερεύνησε τις φυσικές ιδιότητες των πρώτων υλών και προσπάθησε να τις χρησιμοποιήσει στο έπακρο προκειμένου καταρχάς να επιτευχθεί αρμονία και ισορροπία στις προσλαμβάνουσες από τον οργανισμό τροφές και τελικώς, μία φυσική δομή άμυνας ενάντια στις ασθένειες. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ιπποκράτης μίλησε για τα φυσικά οφέλη της διατροφής ενάντια στις ασθένειες και για τη χρησιμότητα της στην υγεία μας.

Ένα από τα «γιατροσόφια» της εποχής του σαμιώτη φιλόσοφου λέγεται πως ήταν και ο χυμός λεμονιού με μέλι, δύο συστατικά που χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά στην Πυθαγόρεια διατροφή και των οποίων οι φυσικές ιδιότητες εκτιμούνταν ως τονωτικές και θεραπευτικές. Το γιατροσόφι αυτό στη συνέχεια «ταξίδεψε» και εκτιμήθηκε και από άλλους πολιτισμούς, σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως την Κίνα, την Αίγυπτο και τη Μικρά Ασία.

ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda

Αυτός, ο «νομαδικός» χαρακτήρας της συνταγής, που την ταξίδεψε σε τόσα μέρη του κόσμου, αλλά και το γένος Νομάδα, ίσως το πιο διαδεδομένο γένος μέλισσας της οικογένειας των Απιδών, έδωσαν το όνομα στο νέο premium αναψυκτικό της ελληνικής αυτής εταιρείας.

Το προτεινόμενο σερβίρισμα της ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda είναι σε ποτήρι κρασιού, όπου αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματα και ο υπέροχος αφρισμός της. Επίσης, με μόλις 16 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, το ποτό προτείνεται και ως εξαιρετικά διαιτητικό, εκτός από υπέροχα πολύπλοκο και τόσο πλούσιο στο στόμα, σα να πίνετε κάποιο ελαφρά αλκοολούχο ποτό. Εμείς πάντως έχουμε ήδη εθιστεί!

 

All photos by Andreas Chatziparisis for Bitterbooze.com

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda: Προσεγγίζοντας την Πυθαγόρεια διατροφή"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 08/06/2018