previous
next

Our / Vodka. Εξαιρετικής ποιότητας, χίπστερ και… δική μας

News

Θα γίνω λίγο κακός: ίσως από τα πιο βαρετά πράγματα στη μπαρμανική ζωή, είναι όταν αποφασίζει μια ακόμα νέα βότκα να παρουσιάσει τη σειρά με προϊόντα της στην κοινότητα μας. Υπάρχουν όμως και ευχάριστες εξαιρέσεις. Όπως όταν πριν μερικές εβδομάδες, γνωριστήκαμε με την εταιρεία Our / Vodka, για να διαπιστώσουμε πως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, και να γνωρίσουμε τελικά ίσως το πιο hip brand της χρονιάς, με ένα μοναδικό concept και εξαιρετική ποιότητα.

 

Our / Vodka πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι ξέραμε, και είναι ίσως το πιο hip brand της χρονιάς, με μοναδικό concept και εξαιρετική ποιότητα."

 

 

Η Our / Vodka όλων μας

Η Our / Vodka αποτελεί πνευματικό τέκνο της Σουηδής Όεσα Κααπ (Åsa Caap), η οποία το 2010, παρέα με μια ομάδα από ομοεθνείς της enterpreneur, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα brand που θα είχε τοπικό, αλλά και ταυτόχρονα παγκόσμιο χαρακτήρα. Έτσι, χρηματοδοτήθηκε από την Pernod Ricard, χωρίς να αποκαλυφθούν τα στοιχεία παραγωγής, και δημιουργήθηκε μία φόρμουλα ανάπτυξης, η οποία έδινε τη δυνατότητα στον κάθε ανεξάρτητο «επενδυτή», κάθε πόλης του κόσμου, να γίνει μέλος της οικογένειας της Our / Vodka αναπτύσσοντας ένα νέο προϊόν. Ένα προϊόν που θα είχε την ίδια συνταγή που έχουν όλα, αλλά με ουσιαστικές πινελιές εντοπιότητας στη βότκα που θα παίρνει κάθε φορά το όνομα της εκάστοτε πόλης.

 

Our / Vodka

Η δημιουργός του brand, Åsa Caap.

 

"Το brand είχε ταυτόχρονα τοπικό, αλλά και παγκόσμιο χαρακτήρα, χρηματοδοτήθηκε από την Pernod Ricard, και έδινε τη δυνατότητα στον κάθε ανεξάρτητο «επενδυτή», κάθε πόλης του κόσμου, να γίνει μέλος της οικογένειας της Our / Vodka αναπτύσσοντας ένα δικό του προϊόν."

 

Κι έτσι, γεννήθηκαν η Our / Berlin, η Our / Amsterdam και η Our / London, για να γίνει επιτέλους η απόβαση και στις ΗΠΑ, με παραγωγή στη Νέα Υόρκη, στο Ντιτρόιτ, στο Λος Άντζελες, στο Μαϊάμι και στο Χιούστον και αντίστοιχα ονόματα.

 

 

Πως φτιάχνεται η Our / Vodka   

Το πλάνο παραγωγής για την κάθε πόλη έχει ως εξής: αρχικά δημιουργείται ένα νέο μικροαποστακτήριο, στην καρδιά της εκάστοτε πόλης. Ο χαρακτήρας της Our / Vodka είναι απόλυτα αστικός, ζει και αναπνέει από τους παλμούς των πόλεων και τη διαφορετικότητα τους. Όλο αυτό φυσικά και στην κάθε περίπτωση αποτελεί ένα νέο στοίχημα. Οι συνθήκες παραγωγής οφείλουν να προσαρμόζονται στις ασφαλές συνθήκες των πόλεων, ο χώρος συνήθως είναι περιορισμένος, όπως και οι εκάστοτε νόμοι της κάθε χώρας. Όλα μάλιστα τα μικροαποστακτήρια διαθέτουν στο χώρο τους μπαρ, αίθουσα γευσιγνωσίας, αλλά και αίθουσες για διάφορα event.

 

"Ο χαρακτήρας της Our / Vodka είναι απόλυτα αστικός, ζει και αναπνέει από τους παλμούς των πόλεων και τη διαφορετικότητα τους."

 

Έπειτα αναζητείται αιθανόλη 90%-96%, όσο γίνεται ντόπιας παραγωγής, με τοπικές πρώτες ύλες. Φυσικά αυτή δεν μπορεί να παρασκευαστεί στο μικροαποστακτήριο, οπότε αναζητείται και αγοράζεται από κάποιον παραγωγό, με γνώμονα την ποιότητα. Για κάθε παραγωγή βότκας Our / Vodka, σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου, χρησιμοποιείται ένα πρώτο απόσταγμα (low wines) που έχει παραχθεί στις αρχικές εγκαταστάσεις της Our / Vodka στη Σουηδία, το οποίο και αποστέλλεται κάθε φορά στην πόλη στην οποία συντελείται η παραγωγή. Αυτό αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά γεύσης και χαρακτήρα που παραμένει κοινή σε κάθε συνταγή.

 

Our / Vodka

 

"Για κάθε παραγωγή Our / Vodka, σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου, χρησιμοποιείται ένα πρώτο απόσταγμα (low wines) που έχει παραχθεί στις αρχικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σουηδία."

 

Στις εγκαταστάσεις της κάθε πόλης αναμειγνύεται η καθαρή αλκοόλη, παρέα με τα low wines από τη Σουηδία, και αποστάζονται καθ’ υπόδειξη της «μαμάς εταιρείας». Μετά το τέλος της απόσταξης το παραγόμενο προϊόν ανακατεύεται με νερό της περιοχής, κάτι που οι δημιουργοί του θεωρούν πολύ σημαντικό, και εμφιαλώνεται στα χαρακτηριστικά, υπέροχα και εξαιρετικά χιπ μπουκάλια της Our / Vodka. Στα 350 ml και με βιδωτό μεταλλικό πώμα, θυμίζουν λίγο τα μπουκάλια που μοίραζε ο γαλατάς σε περασμένες εποχές. Υπέροχο design!

 

 

Κάνε παιχνίδι με την Our / Vodka  

Μέρος της διεθνούς καμπάνιας του προϊόντος αποτελούν τα διάφορα φακελάκια με μπαχαρικά που προσαρμόζονται επάνω στον λαιμό της φιάλης και ουσιαστικά προτρέπουν τον καταναλωτή να δημιουργήσει τη δική του εκχύλιση στο προϊόν, με συστατικά που πιστεύουν πως ταιριάζουν αρωματικά και γευστικά στην εκάστοτε βότκα.

 

"Μέρος της διεθνούς καμπάνιας της Our / Vodka  αποτελούν τα διάφορα φακελάκια με μπαχαρικά που προσαρμόζονται στη φιάλη προτρέποντας τον καταναλωτή να δημιουργήσει τη δική του εκχύλιση στο προϊόν."

 

Our / Vodka

 

Στη συνάντηση που παραβρέθηκα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Our / Vodka είχαμε την ευκαιρία να «παίξουμε» με αυτά, αλλά και να διαπιστώσουμε πως μπορεί να αλλάζει το προφίλ σε μία βότκα, στο καθαρότερο δηλαδή απόσταγμα του κόσμου, προσαρμόζοντας μέρος της παραγωγής της στην εκάστοτε πόλη.

Η Our / Vodka θα βρίσκεται στο Athens Bar Show, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στο brand και την εισαγωγική εταιρεία ποτών Granikal. Λέτε να δούμε σύντομα και την Our / Athens; Γιατί όχι!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Our / Vodka. Εξαιρετικής ποιότητας, χίπστερ και… δική μας"

News

Δημοσιεύτηκε στις 17/10/2017