previous
next

Το πρόβλημα του Ρούντι Τζουλιάνι δεν είναι ο Τραμπ, είναι το αλκοόλ.

Articles

Για την ακρίβεια, όχι η αιτία της διαφαινόμενης κατάρρευσης της φήμης του, παρά η πανταχού παρούσα απόδειξη πως κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο και τη συμπεριφορά του, πολύ πριν τις εκλογές του 2020. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι Matt Flegenheimer and Maggie Haberman, συνεργάτες δημοσιογράφοι των New York Times, οι οποίοι σε πρόσφατο άρθρο τους, σκιαγράφησαν το μεγάλο πρόβλημα του πάλαι ποτέ «Προσώπου της Χρονιάς» στο περιοδικό Time και «κορυφαίου δημάρχου της Νέας Υόρκης», μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο άνθρωπος που έφερε τη Μαφία ενώπιον του δικαστηρίου ως ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας, είναι ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα, αρκετές δεκαετίες αργότερα, βρέθηκε κατηγορούμενος ως «βασικός συνωμότης» στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Και εδώ στο Bitterbooze δεν κάνουμε πολιτικά σχόλια, παρά επισημαίνουμε κάποιους πολύ σημαντικούς ισχυρισμούς που σχετίζονται με το αλκοόλ και την υγεία, ενός πολύ σημαντικού προσώπου της δημόσιας σφαίρας των ΗΠΑ εν προκειμένω.

Ρούντι Τζουλιάνι

Ο Ρούντι Τζουλιάνι πριν επανεμφανιστεί στην πολιτική ως νομικός συνεργάτης του πρώην προέδρου Τραμπ, είχε καταφέρει να αποτραβηχτεί αρκετά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όσοι όμως τον γνώριζαν, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, παραδέχονταν πως τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία, ο διάσημος νομικός είχε αυξήσει τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνει, κυρίως μέσα από τις κοινωνικές του εξόδους. Εκτός από το σχετικό άρθρο στους New York Times, αναφορές υπάρχουν και στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι, Giuliani: The Rise and Tragic Fall of America’s Mayor 

Τα περιστατικά άφθονα· με βασικό του στέκι το members only cigar club ‘’Grand Havana Room’’ στο Μανχάταν, αλλά και πριν από εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, λόγους ή απλά με παρέα σε σουαρέ σε σπίτια, είναι κοινό μυστικό πως ο Ρούντι Τζουλιάνι παρουσιαζόταν σχεδόν πάντα εμφανώς μεθυσμένος.

Στο πλαίσιο πλέον της έρευνας της εισαγγελίας για τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, φαίνεται πως μπήκαν και οι αλκοολικές συνήθειες του Ρούντι Τζουλιάνι στο μικροσκόπιο και αρχικά αν ο πρώτος αγνόησε τις προειδοποιήσεις των συνεργατών του Τζουλιάνι για αυτές.

Συγκεκριμένα τη νύχτα των εκλογών, όταν ο Ρούντι Τζουλιάνι λέγεται πως προέτρεψε τον Τραμπ να αυτοανακηρυχθεί νικητής, ενάντια στα αποτελέσματα, έχουν δοθεί καταθέσεις πως η αναπνοή του βρωμούσε αλκοόλ και φαινόταν εμφανώς μεθυσμένος. Σκεφτείτε, ο βασικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος εκείνη τη στιγμή παρέδιδε την εξουσία, να είναι μεθυσμένος. Και όχι μόνο εκείνη τη στιγμή, αλλά σε πολλές περιπτώσεις. Σκεφτείτε η κρίση του και η κρίση εκείνου που συμβουλεύει να επηρεάζεται από το αλκοόλ.

Σύμφωνα με το άρθρο των δημοσιογράφων των New York Times, ο κοντινός του περίγυρος ομοφωνεί πως ο Τζουλιάνι αφότου εθίστηκε στο ποτό, αυτό επιτάχυνε τις όποιες αλλαγές είχαν ήδη αρχίσει να συντελούνται μέσα του, λόγω της ηλικίας ίσως; Του επιτυχημένου παρελθόντος; Των προσωπικών του απογοητεύσεων και των κρίσεων εγωισμού του; Σε κάθε περίπτωση, λέγεται πως ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης πίστευε ολοένα και περισσότερο στις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και… στον εαυτό του, αφού το Εγώ του είχε φθάσει σε υπερφίαλα επίπεδα.

Τα δημόσια περιστατικά που έχουν να διηγηθούν συνεργάτες του Ρούντι Τζουλιάνι περιλαμβάνουν δημόσιες πτώσεις από μέθη, σκηνές με φωνές, προσβολές σε τρίτους και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε ή να δείτε έναν μεθυσμένο να κάνει. Εκτός όμως από αυτά, ο Τζουλιάνι «χειριζόταν» τον Πλανητάρχη· είχε άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο ΗΠΑ-Ουκρανία, αναλάμβανε αυτοπροσώπως ξένες επιχειρηματικές υποθέσεις και σκιώδεις ρόλους σε διαπραγματεύσεις.

Πλέον ο Ρούντι Τζουλιάνι λέγεται πως έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του περιουσίας. Παραμένει δημοφιλής σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, διατηρεί εκπομπή στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, όμως αντιμετωπίζει σχεδόν μισή ντουζίνα κατηγορίες, από σεξουαλική παρενόχληση, μέχρι συμμετοχή σε συνωμοσία και απλήρωτες αμοιβές τρίτων. Στα 79 του πάντως φαίνεται πως το αλκοόλ παραμένει το πιο σημαντικό του πρόβλημα.

 

«Μου αρέσει το σκοτσέζικο ουίσκι. Δεν είμαι αλκοολικός. Είμαι λειτουργικός. Ίσως λειτουργώ πιο αποτελεσματικά από το 90% του πληθυσμού» – Ρούντι Τζουλιάνι, NBC, 2001

 

«Αν έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, τότε θα έπρεπε να με είχαν γράψει στο Βιβλίο Γκίνες. Όλα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Κανείς δε θα μπορούσε να εργάζεται 24 ώρες τη μέρα και να καταφέρει όσα έχω εγώ, αν είχε πρόβλημα με το αλκοόλ» – Ρούντι Τζουλιάνι, 2023

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Το πρόβλημα του Ρούντι Τζουλιάνι δεν είναι ο Τραμπ, είναι το αλκοόλ."

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 06/10/2023