previous
next

Αστέρες του Χόλιγουντ στα ποτά και η περίπτωση του Ράιν Ρέινολντς

News

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος είναι ελαφρώς παραπλανητικός. Κι αυτό διότι δε θα γράψω συνολικά για τους αστέρες του Χόλιγουντ που έχουν εμπλακεί στη βιομηχανία των ποτών, παρά θα επικεντρωθώ κυρίως στον Ράιν Ρέινολντς και τους δύο celebrity-«συνεργάτες» του στο πιο πρόσφατο εγχείρημά του και λόγο που έχουμε για να τον θεωρούμε τον πιο κουλ τύπο του Χόλιγουντ από εκείνους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα ποτά.

Ο Καναδός ηθοποιός που έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τις δύο ταινίες Deadpool, συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Σον «Puff Daddy» Κομπς για τη δημιουργία ενός κοκτέιλ με φιλανθρωπικό σκοπό. Και οι τρεις τους εμπλέκονται –ο καθένας με διαφορετικό τρόπο- με τρία αποστάγματα, τα οποία και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ράιν Ρέινολντς

Ο Ράιν Ρέινολντς απέκτησε το 2018 μερίδιο στην ιδιοκτησία του τζιν Aviation και υπήρξε και διευθυντής δημιουργικού για το brand μέχρι την πώλησή του στην Diageo το 2020. Έκτοτε, ο διάσημος ηθοποιός παρέμεινε στην εταιρεία, αποτελώντας το πρόσωπο ολόκληρης της επικοινωνίας του τζιν, κάτι σαν global brand ambassador, διατηρώντας λογικά και κάποιο μικρό ποσοστό.

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν celebrity Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένωσε τις δυνάμεις του το 2014 με την Diageo και συγκεκριμένα το brand της Haig whisky, δημιουργώντας το Haig Club grain whisky.

Ο ράπερ και παραγωγός Σον Κομπς, μετά την επιτυχία του με τη βότκα Ciroc, στην οποία είχε αναλάβει την προώθηση στις ΗΠΑ από κοινού με την Diageo –στην οποία ανήκει το brand- αποφάσισε να ασχοληθεί και με την τεκίλα DeLeon, αγοράζοντας το 50% του brand, σε συνιδιοκτησία με την Diageo.

Οι τρεις τους λοιπόν, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα κοκτέιλ και με τα τρία αυτά brand, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενόψει του τελικού του Super Bowl, που πραγματοποιήθηκε προχθές στις ΗΠΑ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ανέβασε ο Ράιαν Ρέινολντς στο κανάλι του στο YouTube, μάλλον δεν τα κατάφεραν, καταλήγοντας πως αυτές είναι «δουλειές» που πρέπει κανείς -όσο διάσημος κι αν είναι- να αφήνει στους επαγγελματίες, να αφήνει στους μπαρτέντερ.

"Ο Ράιν Ρέινολντς, έχει να επιδείξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο από αντίστοιχες περιπτώσεις και στο παρελθόν."

Φυσικά, ο σκοπός του βίντεο δεν ήταν να διακωμωδήσει μόνο –με νόημα- τους δεκάδες αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής βιομηχανίας που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τη βιομηχανία των ποτών, παρά να αποτελέσει και μια μίνι εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το πλήγμα που έχει δεχθεί ο χώρος των ποτών, δωρίζοντας από κοινού με τους Μπέκαμ και Κομπς ένα εκατομμύριο δολάρια στους πληγέντες εργαζόμενους μπαρτέντερ.

Το ποσό θα διατεθεί σε τρεις οργανισμούς στήριξης του κλάδου. Πρόκειται για τους οργανισμούς Bartender’s Benevolent Fund, Another Round, Another Rally και Drinks Trust UK, οι οποίοι στηρίζουν τους εργαζόμενους σε Καναδά, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Ειδικά ο Ράιν Ρέινολντς, έχει να επιδείξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο από αντίστοιχες περιπτώσεις και στο παρελθόν. Εκτός από τις πιο παλιές δωρεές σε συνεργασία με τον Χιου Τζάκμαν για το ίδρυμα Sick Kids, το 2020 δώρισε και το 30% των εσόδων από τις ονλάιν πωλήσεις του τζιν Aviation.

Του βγάζουμε το καπέλο.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Αστέρες του Χόλιγουντ στα ποτά και η περίπτωση του Ράιν Ρέινολντς"

News

Δημοσιεύτηκε στις 09/02/2021