previous
next

Seedlip Garden 108 (non-alcoholic) spirit review – παρουσίαση

Reviews, Uncategorized

Με τη σημερινή παρουσίαση του δεύτερου προϊόντος από το portfolio του brand Seedlip, του Seedlip Garden 108, διανύουμε άλλη μία εβδομάδα αφιερωμένη στους φίλους που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πιούν αλκοόλ. Όπως αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα για το Seedlip Spice 94, το brand έρχεται με τα δύο αυτά προϊόντα του να καλύψει την κατηγορία ανάμεσα στα αλκοολούχα και τα αναψυκτικά, προσφέροντας μία πιο sophisticated επιλογή για αυτούς που επιλέγουν να μην πιούν αλκοόλ.

 

"Με το Seedlip Garden 108 και το Seedlip Spice 94, το brand έρχεται να καλύψει το «κενό» ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά, προσφέροντας μία πιο sophisticated επιλογή για αυτούς που επιλέγουν να μην πιούν αλκοόλ."

 

Seedlip Garden 108

 

Στο μπουκάλι του Seedlip Garden 108

Η δεύτερη προσθήκη στην οικογένεια του Seedlip ήρθε το Μάιο του 2016 και είναι εμπνευσμένη από τη βρετανική ύπαιθρο, καθώς πρόκειται για ένα συνδυασμό απόσταξης «πρασινάδων» και βοτάνων, ο οποίος καταλήγει σε ένα άκρως ανθικό και βοτανικό αποτέλεσμα γεύσης και αρωμάτων. Ο δημιουργός του, Μπεν Μπράνσον, αποφάσισε να «αναπαράγει» την ανάμνηση που είχε από τον πατέρα του, όταν οι δυο τους κάθονταν στα χωράφια τους και έτρωγαν μπιζέλια απευθείας από τον αγρό.

 

"Το Seedlip Garden 108 είναι εμπνευσμένο από τη βρετανική ύπαιθρο, καθώς πρόκειται για ένα συνδυασμό απόσταξης «πρασινάδων» και βοτάνων, ο οποίος καταλήγει σε ένα άκρως ανθικό και βοτανικό αποτέλεσμα γεύσης και αρωμάτων."

 

Seedlip Garden 108

 

Τα μπιζέλια άλλωστε, είναι και το κυριότερο συστατικό του Seedlip Garden 108.

Όπως και στο Seedlip Spice 94, έτσι και στο Garden 108, πραγματοποιούνται ξεχωριστές αποστάξεις σε χάλκινους άμβυκες και κρατείται το νερό που μένει στο καζάνι όταν εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Τα συστατικά που αποστάζονται σε ουδέτερο αλκοόλ είναι τα μπιζέλια, ο δυόσμος, το γρασίδι, ο λυκίσκος, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Περίεργος συνδυασμός σε κάθε περίπτωση!

 

"Το Seedlip Garden 108 είναι ένα μη-αλκοολούχο ποτό, σε μία υπέροχα σχεδιασμένη από τους Pearlfisher φιάλη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς καθόλου θερμίδες και χωρίς την παραμικρή γλυκαντική ουσία."

 

Και εδώ, έχουμε ένα μη-αλκοολούχο ποτό, σε μία φιάλη 700 ml, υπέροχα σχεδιασμένη από τους Pearlfisher, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς καθόλου θερμίδες και χωρίς την παραμικρή γλυκαντική ουσία.

 

Το Seedlip Garden 108 στο ποτήρι μας

Στο ποτήρι το Garden 108 παρουσιάζεται έντονα αρωματικό, με μια αίσθηση δροσιάς που «βιάζεται» να φθάσει στη μύτη και στο στόμα. Αρωματικά πολύπλοκο, με ένα πράσινο μπουκέτο από πολύ οικεία αρώματα να ξεδιπλώνεται από την πρώτη στιγμή. Σημειώσαμε έντονα αρώματα αγγουριού, δυόσμου, ίσως σε κάποιες στιγμές και μέντας, άνηθου, δενδρολίβανου, ακόμα και αβοκάντο.

Στο στόμα παρουσιάστηκε λεμονάτο και ελαφρώς όξινο, κάτι λογικό από την παρουσία του κιτρικού οξέος που χρησιμοποιείται στο μείγμα. Αρκετά πλούσιο στη δομή του, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως δεν έχει αλκοόλ, δροσιστικό, με μια υπόνοια πίκρας στη μέση του ουρανίσκου και προς το τέλος. Τα μπιζέλια βγαίνουν αρκετά έντονα, δίνοντας μια πολύ περίεργη αίσθηση/γεύση, αφού προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ξανά κάτι που να τα συμπεριελάμβανε στο μείγμα του.

 

Seedlip Garden 108

 

"Το Seedlip Garden 108 είναι αρωματικά πολύπλοκο, με πολύ οικεία αρώματα όπως αγγουριού, δυόσμου, μέντας, άνηθου και δενδρολίβανου, ενώ στο στόμα είναι ελαφρώς όξινο, πλούσιο στη δομή του, δροσιστικό και με έντονη την παρουσία των μπιζελιών."

 

Εξαιρετικά καινοτόμο και εξαιρετικό, εν γένει, προϊόν, και όπως γράψαμε για το αδερφάκι του αρκετά ακριβό, προσφέροντας παρ’ όλα αυτά αρκετές χρήσεις στο σύγχρονο μπαρ, αλλά και στο σπίτι, σε αυτούς που αποφασίσουν να απολαύσουν ένα ποτό χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάστε το!

 

Βαθμολογική αξιολόγηση

 

Τίμος Σπανός: 88/100

Γιάννης Κοροβέσης: 94/100

 

Μέσος όρος: 91/100

 

 

Παραγωγός/Ιδιοκτήτης: Seedlip Ltd.

Χώρα παραγωγής και εμφιάλωσης: Covent Garden, Λονδίνο

Αλκοολικοί βαθμοί: 0%

Τύπος: Distilled non-alcoholic spirit

Συσκευασία: 700 ml

Στην Ελλάδα: 

 

All photos by Timos Spanos for Bitterbooze.com

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Seedlip Garden 108 (non-alcoholic) spirit review – παρουσίαση"

Reviews, Uncategorized

Δημοσιεύτηκε στις 04/07/2017