previous
next

Ποια σεμινάρια θα παρακολουθήσω στο φετινό Athens Bar Show.

News

Μετά από προσμονή ενός ολόκληρου χρόνου για το πιο μεγάλο, το πιο ολοκληρωμένο, το πιο σοβαρό και το πιο πολυπληθές εκθεσιακό διήμερο για μπαρτέντερ και επαγγελματίες του μπαρ, έφθασε επιτέλους η ώρα για το Athens Bar Show 2018, που ξεκινά αύριο, Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Και επειδή κάθε χρόνο το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, φέτος αποφάσισα να συντάξω μία λίστα με όλα τα σεμινάρια, διαλέξεις και γευσιγνωσίες που θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω και που σας προτείνω να κάνετε το ίδιο κι εσείς.

Και καθότι τα σεμινάρια είναι πάνω από 70, οι ομιλητές περισσότεροι από 80, σε περισσότερες από 40 ώρες εκπαίδευσης, είναι πρακτικά αδύνατο να τα παρακολουθήσετε όλα. Γνωρίζοντας λοιπόν πως μπορεί να αδικήσω αρκετούς, συνέταξα την παρούσα λίστα, μέσα από την οποία θα προσπαθήσω να «χτυπήσω» όσο περισσότερες ομιλίες γίνεται.

 

Η shortlist μας με τα σεμινάρια του Athens Bar Show 2018 

 

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου

 • 11.30 – 12.00: Μιχάλης Παπαζήσης – Hey, bartender! Η δύναμη είναι στην παρουσίαση.
  Όποιος πιστεύει ότι η δύναμη ΔΕΝ είναι στην παρουσίαση, ο Μιχάλης Παπαζήσης είναι εδώ για να του εξαλείψει και την τελευταία αμφιβολία. Το σεμινάριο που αρχίζει το χορό των παρουσιάσεων και που θέλει να βοηθήσει στην αντίληψη που έχει ο κάθε επαγγελματίας για το κοινό του.
 • 11.50 – 12.30: Angus Winchester – Core values at the heart of a successful business
  Η εταιρική κουλτούρα και ο πυρήνας μιας επιχείρησης, ήτοι οι άνθρωποι που την στελεχώνουν, είναι τα σπουδαιότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν. Οι Bασικές Aρχές Επιχειρήσεων δεν είναι εταιρικές “βλακείες” αλλά η “καρδιά” μικρών & μεγάλων επιχειρήσεων.

Athens Bar Show

 • 12.40 – 13.20: Guillaume Le Dorner – Inspiration behind cognac cocktails
  Ο Guillaume Le Dorner, πρώην μάνατζερ του σπουδαίου 69 Colebrooke Row στο Λονδίνο, άνοιξε σε συνεργασία με τον Τόνι Κονιλιάρο το μπαρ Luciole στην πόλη του Κονιάκ, στη Γαλλία, διαθέτοντας 200 διαφορετικές ετικέτες cognac και σπουδαία, εξειδικευμένα κοκτέιλ με αυτό. Αγαπάμε cognac, άρα πολύ εύκολα ξεχωρίσαμε το σεμινάριο.
 • 14.50 – 15.30: Nick Strangeway/Nick Blacknell – Flavor revolution meets Cuban tradition
  Αν δεν έχετε γνωρίσει από κοντά τον τεράστιο γκουρού της παγκόσμιας κοινότητας του μπαρ που λέγεται Nick Strangeway, έφθασε η ώρα να το κάνετε στο φετινό Athens Bar Show. Ο Strangeway μαζί με τον Nick Blacknell θα σας κάνουν ένα εικονικό τουρ στην Κούβα χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά ρούμια της χώρας και τις τεχνικές παραγωγής τους. Στα μπόνους του σεμιναρίου, θα δοκιμάσετε και δύο ολοκαίνουρια ρούμια της εταιρείας Havana Club!
 • 15.50 – 16.30: Leonardo Leuci – The importance of wine in vermouth renaissance
  Η δημοτικότητα του βερμούτ τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευτεί στα ύψη! Ο παλιόφιλος Leonardo Leuci από τη Ρώμη, ίσως ο μπαρτέντερ εκτός Ελλάδας με τις περισσότερες συμμετοχές στα Athens Bar Show, θα μιλήσει για τη σπουδαιότητα της βασικής πρώτης ύλης του βερμούτ, του κρασιού, και πως τα χαρακτηριστικά διαφορετικών κρασιών μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Μην το χάσετε!
 • 18.10 – 18.40: Νίκος Αρβανίτης – Clairin rum, the spirit of Haiti
  Ο Νίκος Αρβανίτης θα σας ξεναγήσει στην τροπική ζώνη του νησιού της Αϊτής και θα σας παρουσιάσει τα μοναδικά pure single agricole ρούμια του οίκου Velier, Clairin the spirit of Haiti, την διαδικασία παραγωγής τους, το αρωματικό και το γευστικό τους προφίλ. Το πάθος που βγάζει ο Νίκος Αρβανίτης επί σκηνής -ένας άνθρωπος που έχει γυρίσει σχεδόν όλα τα νησιά της Καραϊβικής που παράγουν ρούμι- θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και θα σας μυήσει σε αυτά τα σπουδαία ρούμια.

Athens Bar Show

 • 19.00 – 19.30: Λορέτα Τόσκα/Αλέξης Σιμωνίδης/Αντώνης Μαντζαρίδης – Πάγος, το πιο σημαντικό συστατικό
  Ο πάγος είναι το συστατικό που χρησιμοποιείτε στο bar σε πάνω από το 95% των ποτών. Ποιες είναι οι ιδιότητες του; Γιατί είναι τόσο σημαντικός και πόσο καλά γνωρίζουμε τη χρήση του τελικά;
  Οι ιδρυτές της ICE UP, της πρώτης Ελληνικής εταιρίας παραγωγής και πανελλαδικής διανομής premium πάγου, Λορέτα Τόσκα, Αλέξης Σιμωνίδης και Αντώνης Μαντζαρίδης θα σας λύσουν όλες τις απορίες στο φετινό Athens Bar Show.

 

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου

 • 11.30 – 12.10: Angus Winchester – The five Ps of profitable beverage programs
  Με μια σπουδαία cocktail list και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ποτών, ένα μπαρ έχει σημαντικές πιθανότητες να γίνει επιτυχημένο, ενώ χωρίς αυτά, είναι βέβαιη η καταστροφή του. Ακολουθώντας ένα απλό σύστημα λογικής τότε οι πιθανότητες επιτυχίας σας πολλαπλασιάζονται και έτσι είμαστε όλοι κερδισμένοι. Ο Angus Winchester συνεχίζει τις ομιλίες του σχετικές με το bar management, ανοίγοντας τη δεύτερη μέρα του Athens Bar Show.
 • 12.20 – 12.50: Steward Howard – Seedlip ! Τα πρώτα αποσταγμένα μη αλκοολούχα ποτά στον κόσμο! Δημιουργήθηκαν για να λύσουν το δίλημμα του τι να πίνετε, όταν δεν πίνετε!
  Μην σνομπάρετε τα μη-αλκοολούχα ποτά, είτε είστε μπαρτέντερ, είτε είστε ιδιοκτήτης. Αποτελούν σπουδαία τάση και θα μας απασχολήσουν σίγουρα ακόμη περισσότερο στο μέλλον!

Athens Bar Show

 • 17.20 – 17.50: Θέμος Κοντοδήμας/Nicola Riske – Από την Ισπανία στο Speyside, ο ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσα στο κρασί sherry & στο σκωτσέζικο ουίσκι
  Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Ισπανία και η Σκωτία μοιράστηκαν μακροχρόνιες σχέσεις η μία με την άλλη, δημιουργώντας μερικά από τα καλύτερα βαρέλια στη βιομηχανία των ουίσκι. Ο Θέμος Κοντοδήμας, μαζί με την European brand ambassador του ουίσκι Macallan, θα σας μιλήσουν για την ιδιαίτερη αυτή σχέση και το αποτέλεσμα που επιφέρει στο ποτήρι σας. Αγαπάμε σέρι, αγαπάμε ουίσκι. Δε χάνεται!
 • 18.50 – 19.30: Kevin Vollebregt/Robert Schinkel – Punch, where it all started
  Το πρώτο σκεύος το οποίο δημιουργήθηκε για ένα συγκεκριμένο cocktail και πήρε το όνομά του από αυτό, είναι το punch bowl και προϋπήρχε του martini glass που όλοι γνωρίζουμε.
  Ο Kevin Vollebregt, εμπειρογνωμονας γυαλιού και ο Robert Schinkel, bartender, γευσιγνώστης τσαγιού και ιδρυτής του “Pekoe”, tea liqueur – θα σας ξεναγήσουν στις απαρχές της ιστορίας του punch, την πτώση και την αναβίωσή του. Ακολουθήστε τους, στο καταπληκτικό τους ταξίδι, να κάνουν το punch και πάλι διάσημο. Θα σας περιμένει και ένα νόστιμο Punch!
 • 19.00 – 19.40: Ελένη Νικολούλια/Ντένη Καλλιβωκά
  Ποια είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν ένα μπαρ την εποχή της παγκοσμιοποίησης; Τι είναι εκείνο που θα κάνει τον επισκέπτη να το θυμάται; H Ελένη Νικολούλια και η Ντένη Καλλιβωκά (Difford’s Guide Greece) θα κλείσουν τη ροή των σεμιναρίων του φετινού Athens Bar Show, μιλώντας για την σημασία της τοπικότητας και όχι μόνο, εστιάζοντας στα οφέλη που όλα αυτά θα δώσουν σε ένα μπαρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Bar Show 2018 εδώ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Ποια σεμινάρια θα παρακολουθήσω στο φετινό Athens Bar Show."

News

Δημοσιεύτηκε στις 05/11/2018