previous
next

Παμπ στη Νέα Υόρκη αυτοανακηρύχθηκε αυτόνομη ζώνη!

News

Οι σελίδες μιας παράξενης ιστορίας γράφονται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Staten Island της Νέας Υόρκης, όπου μία παμπ αυτοανακηρύχθηκε αυτόνομη ζώνη, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς του Δήμου και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης σχετικά με την πανδημία της Covid-19 και αντ’ αυτού, λειτουργεί κανονικά. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα, ανακλήθηκε και η άδεια λειτουργίας του καταστήματος από την αρμόδια αρχή που ευθύνεται για τη ρύθμιση των αδειών των καταστημάτων εστίασης στη Νέα Υόρκη και τοιχοκολλήθηκε η απαγόρευση λειτουργίας στο παράθυρο του, αφού ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να την παραλάβει. Το Mac’s Public House παρόλα αυτά, σκόπευε χθες να γιορτάσει τον έναν χρόνο λειτουργίας του… Άγνωστο ακόμη το τι έγινε.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μέρος της δημοτικής περιφέρειας του Staten Island ως πορτοκαλί ζώνη, έπειτα από την αύξηση των θετικών κρουσμάτων που έφθασε στο 4.15% των διενεργηθέντων.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς της πορτοκαλί ζώνης, απαγορεύεται το σέρβις εντός των καταστημάτων εστίασης, ενώ σε εξωτερικούς χώρους οι καθήμενοι περιορίζονται σε τέσσερα άτομα ανά τραπέζι. Πριν ακόμη τεθούν σε ισχύ τα μέτρα, οι ιδιοκτήτες του Mac’s Public House δήλωσαν πως δε θα συμμορφωθούν με αυτά και πως αυτοανακηρύσσουν την παμπ τους αυτόνομη ζώνη!

αυτόνομη ζώνη

"Μπορεί να χάσω τον πόλεμο ή τη μάχη ολόκληρη και το κατάστημά μου, αλλά θέλω να μπορώ να γυρίζω στο σπίτι και στα παιδιά μου με το κεφάλι ψηλά"

Είχε βέβαια προηγηθεί η μη-συμμόρφωση τους ακόμα και με την πολιτειακή οδηγία της Νέας Υόρκης που ορίζει προσωρινό ωράριο λειτουργίας λόγω Covid-19 μέχρι τις 22:00 για τα καταστήματα εστίασης. Μέχρι σήμερα, αυτή η ιδιότυπη ιδέα για την αυτόνομη ζώνη βέβαια, τους έχει επιφέρει μια σειρά από πρόστιμα, καθώς και ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους, η οποία επικυρώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την αρμόδια αρχή.

Στα βίντεο που έχει ανεβάσει ένας εκ των ιδιοκτητών στο YouTube επιτίθεται τόσο στον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο, όσο και στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, αρνούμενος να πληρώσει τα πρόστιμα, ενώ απευθύνθηκε προς το σερίφη, παρακινώντας τον να σταματήσει να καταπιέζει τους πολίτες.

Ακόμη, υποσχέθηκε πως θα κρατήσει το κατάστημά του ανοικτό και πως θα το διατηρήσει αυτόνομη ζώνη. Μάλιστα δήλωσε πως «Μπορεί να χάσω τον πόλεμο ή τη μάχη ολόκληρη και το κατάστημά μου, αλλά θέλω να μπορώ να γυρίζω στο σπίτι και στα παιδιά μου με το κεφάλι ψηλά».

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη λειτουργία άνευ άδειας, προσφέρει δωρεάν τα ποτά και το φαγητό, δεχόμενος χρήματα μόνο ως δωρεές. Και, προφανώς, έχει χρησιμοποιήσει τα σόσιαλ μίντια προκειμένου να ενισχύσουν αυτήν την ιδιότυπη, πλην όμως ανούσια και επικίνδυνη, σταυροφορία ανυπακοής.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Παμπ στη Νέα Υόρκη αυτοανακηρύχθηκε αυτόνομη ζώνη!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 30/11/2020