previous
next

Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030, το νέο πλάνο της Pernod Ricard

News

Ο γαλλικός όμιλος επιχειρήσεων της Pernod Ricard ανακοίνωσε το νέο της, στρατηγικό πλάνο λειτουργίας, κάτω από τον ελπιδοφόρο τίτλο Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030, θέτοντας, πρακτικά, ένα σύνολο στόχων δεκαετίας, οι οποίοι βασίζονται σε τέσσερεις κεντρικούς πυλώνες, όλοι προσανατολισμένοι γύρω από την κοινωνική ισότητα και ευθύνη, την συνεπή κατανάλωση αλκοόλ και όλα τα θέματα που αφορούν την προστασία του πλανήτη.

Η Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030 και το πλάνο αυτής δημιουργήθηκαν με σκοπό την ευθυγράμμιση τους με τους αντίστοιχους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι έχουν και αυτοί χρονοδιάγραμμα ως το 2030.

Το πλάνο της Pernod Ricard, όπως αυτό αποκαλύφθηκε εντός της εβδομάδας που διανύουμε στις εγκαταστάσεις του οίκου της Martell, στη γαλλική πόλη του Κονιάκ, οικοδομείται επάνω σε τέσσερεις βασικούς άξονες: καλλιέργεια του εδάφους, αποτίμηση του ανθρωπίνου δυναμικού, παραγωγή κυκλικής οικονομίας, υπεύθυνη φιλοξενία. Η παρουσίαση εντάχθηκε στο ευρύτερο πλάνο και όραμα των ιδιοκτητών της Pernod Ricard, περί δημιουργών και πρεσβευτών ευφορίας, αυτό το ‘’Créateurs de Convivialité’’, όπως αρέσει στον συνιδιοκτήτη Alexandre Ricard να αποκαλεί τους 18.500 υπαλλήλους της εταιρείας σε όλον τον κόσμο. «Εξαιρετικοί οικοδεσπότες αλλά και -την ίδια στιγμή- καλεσμένοι που σέβονται τον πλανήτη που τους φιλοξενεί», τόνισε στην εκδήλωση ο Alexandre Ricard.

Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030

Μερικοί από τους στόχους του Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030

Το πλάνο περιλαμβάνει στόχο για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030. Λαμβάνοντας υπόψη την εταιρική ανάπτυξη της εταιρείας, το συγκεκριμένο πλάνο προβλέπεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% σε σχέση με αυτό που είναι τώρα. Επίσης, ενώ οι μέχρι τώρα περιβαλλοντικές ρυθμίσεις της εταιρείας έχουν ήδη δημιουργήσει μια μείωση από το 2010 της τάξεως του 20% στην κατανάλωση νερού ανά παραγόμενο λίτρο αλκοόλ, το πλάνο μέχρι το 2030 σκοπεύει να ανακυκλώνει και να αναπληρώνει πλήρως όλη την καταναλωθείσα ποσότητα νερού!

"Η Pernod Ricard ανακοίνωσε πως μέχρι το 2022 θα εφαρμόσει ενιαίο μισθολόγιο σε όλες τις επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το 2030 θα υπάρχει και απόλυτη φυλετική ισότητα στις διευθυντικές της θέσεις."

Μέχρι το 2025 η Pernod Ricard θα έχει αναπτύξει πρότυπα ανανεωτικής γεωργίας, εντός των αμπελώνων της σε οκτώ διαφορετικές ζώνες καλλιέργειας στον κόσμο, κάτι που θα ισχύσει και στην καλλιέργεια κριθαριού αλλά και στην παραγωγή βύνης, ενώ μέχρι και το 2030, η εταιρεία θα εκπαιδεύσει κατάλληλα 5,000 αγρότες για να επικοινωνήσουν τα πρότυπα αυτά.

Η Pernod Ricard ανακοίνωσε πως μέχρι το 2022 θα εφαρμόσει ενιαίο μισθολόγιο σε όλες τις επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το 2030 θα υπάρχει και απόλυτη φυλετική ισότητα στις διευθυντικές της θέσεις.

Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030

Στο πλαίσιο του πυλώνα της κυκλικής οικονομίας, η Pernod Ricard ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025 θα έχει αποκλείσει τη χρήση όλων των πλαστικών από τα προωθητικές της ενέργειες, ενώ όλες οι συσκευασίες της θα είναι 100% ανακυκλώσιμες, λιπασματοποιήσιμες, επαναχρησιμοποιούμενες ή κατασκευασμένες αποκλειστικά από βιοϋλικά. Τα πρότυπα αυτά θα στοχεύσουν στην όσο το δυνατόν πιο πιστή και αποτελεσματική αναπαραγωγή των διεργασιών της φύσης και με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του υπεδάφους, των λεκανών απορροής και των οικοσυστημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τέλος, η εταιρεία θα επεκτείνει το πρόγραμμα του Responsible Party παγκοσμίως για να φτάσει τουλάχιστον σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το 2030. Το πρόγραμμα ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία σε συνεργασία με το Erasmus Student Network για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση και έφθασε σε 400.000 σπουδαστές σε όλη την Ευρώπη μέχρι τώρα.

Η εταιρεία με το πλάνο της Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030 δείχνει πως αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας αλλά και της σύγχρονης οικονομίας, επενδύοντας αληθινά σε νέα πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης. Πιστεύουμε πως είναι μερικά από τα πιο σημαντικά νέα στην παγκόσμια βιομηχανία του μπαρ. Διότι, μπορεί να χρειάζονται μερικά μόνο επιδραστικά άτομα για να ανάψουν τη σπίθα για την ευαισθητοποίηση περί τέτοιων θεμάτων, αλλά μόνο μέσα από τις δράσεις και την αντίστοιχη αναθεώρηση στην αντίληψη εταιρικών κολοσσών όπως η Pernod Ricard, μπορεί να αλλάξει καθολικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την κοινωνία, το περιβάλλον και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Η Pernod Ricard είναι γαλλική εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων προϊόντων που διαθέτει στο portfolio της brand όπως το Jameson, το Havana Club, το Martell, το Beefeater, το Chivas Regal και την Absolut.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Αειφορία και Υπευθυνότητα 2030, το νέο πλάνο της Pernod Ricard"

News

Δημοσιεύτηκε στις 05/04/2019