previous
next

Ο πρώτος μη-μεξικανός tequila connoisseur είναι Έλληνας!

News

Η τεκίλα αποτελεί ένα από τα λίγα εθνικά προϊόντα του ιδιαίτερα υπερήφανου μεξικανικού έθνους. Είναι κομμάτι της παράδοσης του και έχει επιβιώσει μέσα από πολέμους, μεγάλες περιόδους πείνας και φυσικά φτώχειας. Κάτω από αυτό το πρίσμα επικοινωνείται, με ιδιαίτερη περηφάνια, σαν «Το δώρο του Μεξικού προς τον κόσμο», όπως πολύ γλαφυρά το περιέγραψε ο Λούις Βελάσκο Φερνάντεζ, πρόεδρος του επιμελητηρίου της τεκίλας, στο γράμμα του στον πρώτο πιστοποιημένο, μη-μεξικανό tequila connoisseur. Στον Στέλιο Παπαδόπουλο.

 

"Ο Στέλιος Παπαδόπουλος ανακηρύχτηκε από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου της τεκίλας, Λούις Βελάσκο Φερνάντεζ, ως ο πρώτος πιστοποιημένος μη-μεξικανός tequila connoisseur."

 

Ο τίτλος του tequila connoisseur, θέλει δουλειά πολλή

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος «εξαργύρωσε» με αυτόν τον πολύ σπουδαίο τίτλο, καταρχάς την τεράστια αγάπη του για το μοναδικό αυτό απόσταγμα, αλλά και μια προσπάθεια 2,5 και πλέον ετών ώστε να αναγνωριστεί από την παγκόσμια βιομηχανία της τεκίλας. Λέγεται πως αυτή ξεκίνησε όταν πρωτογνωρίστηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο. Εκεί όπου ο δεύτερος του πρότεινε να γίνει ουσιαστικά πρέσβης σε όλο τον κόσμο για την τεκίλα, προσφέροντας του την ευκαιρία να αποκτήσει τον τίτλο του tequila connoisseur.

Ο Στέλιος αφού… έφαγε τα καλύτερα του (επαγγελματικά) χρόνια, παρέα με ατελείωτες φιάλες τεκίλας, κάπου μεταξύ Αθήνας, Γουαδαλαχάρας και Πόλης της Τεκίλας, και με τον τίτλο του brand ambassador της Jose Cuervo να τον συνοδεύει ήδη τελευταίως, κατάφερε να αποσπάσει και τον τίτλο του tequila connoisseur ώστε να κηρύττει τον Λόγο της Τεκίλας σε όλο τον κόσμο.

 

tequila connoisseur, Στέλιος Παπαδόπουλος, τεκίλα

 

"Ο Στέλιος «έφαγε» τα καλύτερα επαγγελματικά του χρόνια, παρέα με ατελείωτες φιάλες τεκίλας, κάπου μεταξύ Αθήνας, Γουαδαλαχάρας και Πόλης της Τεκίλας, και κατάφερε να αποσπάσει και τον τίτλο του tequila connoisseur ώστε να κηρύττει τον Λόγο της Τεκίλας σε όλο τον κόσμο."

 

Χρειάστηκε βέβαια να ξεπεράσει το εμπόδιο των αρκετά απαιτητικών εξετάσεων που διοργάνωσε το συμβούλιο του επιμελητηρίου, εκεί όπου οι γνώσεις και η εμπειρία του Στέλιου σε μια σειρά από θέματα αξιολογήθηκαν ενδελεχώς. Ιστορία της τεκίλας, κανονισμοί και νόρμες του συμβουλίου, σχεδόν τα πάντα για το μοναδικό φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα, την αγαύη, αλλά και το μικροκλίμα στο οποίο καλλιεργείται, μέθοδοι παραγωγής, στοιχεία ποιότητας, οργανοληπτικές αξιολογήσεις, εμπορικά στατιστικά, βιομηχανικά στοιχεία και οτιδήποτε αφορά στις εμπορικές συναλλαγές. Πρακτικά δηλαδή τα πάντα γύρω από την τεκίλα!

 

tequila connoisseur, Στέλιος Παπαδόπουλος, τεκίλα

 

Tequila connoisseur σε λαμπρή τελετή

Η λαμπρή τελετή της απονομής του τίτλου του tequila connoisseur πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε οργάνωση της μεξικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο των εορτασμών του Grito de Dolores. Η εθνική επέτειος των Μεξικανών, που ταυτίζεται με την επανάσταση και την ανεξαρτησία της χώρας, γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στη Λ.Α.Ε.Δ., όπου ο Στέλιος παρέλαβε το χρυσό μετάλλιό του μαζί με την βεβαίωση, απευθείας από το Μεξικό!

Και εμείς και ο Στέλιος, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, ελπίζουμε αυτή η βράβευση να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο κόσμο ώστε να ασχοληθεί περισσότερο με το μαγικό αυτό απόσταγμα, την τεκίλα. Και εις ανώτερα Στέλιο, αν και δεν είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει πράγματι ανώτερο σκαλί να διαβείς!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Ο πρώτος μη-μεξικανός tequila connoisseur είναι Έλληνας!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 19/09/2016