Τεκίλα, Τεκίλα, Τεκίλα!(+bonus news)

News

Πριν περίπου ένα μήνα ήρθε στην Ελλάδα ένας από τους ιδιοκτήτες του οίκου παραγωγής τεκίλα Camarena, ο Mauricio Camarena.Με προιόντα όπως η Maracame, η Don Agustin και η Casco Viejo, μόνο αδιάφορος δεν είναι.
Του ζήτησα λοιπόν να μου απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις γενικά για την τεκίλα και εκείνος φυσικά δεν αρνήθηκε! Ιδού λοιπόν :

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η παραγωγή, η ζήτηση και οι εξαγωγές τεκίλας έχουν αυξηθεί σημαντικα.Μπορόυν οι μεξικάνοι παραγωγοί να ανταποκριθούν στην ζήτηση η οποία έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια;

Φυσικά.Η πραγματική χωρητικότητα της βιομηχανίας και οι πρώτες ύλες έχουν επίσης αυξηθεί για να μπορέσουν να υποστηρίξουν αυτή την ζήτηση.

 

Τι έχετε να μας πείτε για την ελληνική κατανάλωση τεκίλας;

Οι γνώσεις σας για την τεκίλα σαν κατηγορία είναι πολύ υψηλές, κάτι που σας έκανε να κατανοήσετε ότι η τεκίλα είναι πολύ ευελικτή σαν απόσταγμα για χρήση σε κοκτέιλ.Έτσι, κατατάσεστε παγκοσμίως πολύ ψηλά σε κατανάλωση.

Η κατηγορία τεκίλας mixto έχει πεθάνει;

Καθόλου, αντιθέτως η κατηγορία mixto έιναι ακόμα νούμερο 1 επιλογή κατανάλωσης στις Η.Π.Α. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή ευκαιρία για την κατηγορία 100% de agave να ανταγωνιστεί στα ίσια με την mixto.

Παράγετε ένα μεγάλο εύρος προιόντων τεκίλας.Τι θα θέλατε να μας πείτε για αυτά;

Casco Viejo – Τεκίλα εισαγωγικού επιπέδου.Ιδανική για κοκτέιλ και Margaritas.

Don Agustin – Υψηλού επιπέδου τεκίλα.Ιδανική για να την πιείς σκέτη και μια καλή αρχή για να γίνεις γευσιγνώστης τεκίλας.

(σ.μ. δεν αναφέρθηκε στην Maracame γιατί λογικά θεώρησε ότι είναι ευρέως γνωστή ως υψηλότατου επιπέδου τεκίλα.)

Tα χωράφια με τις αγαύες είναι ιδιοκτησίας σας;

Μας ανήκουν περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια φυτά και συμπληρώνουμε την ζήτηση μας αγοράζοντας κι από άλλους αγρότες.

Πόσο μεγάλη σημασία έχει το μικρόκλιμα για εσάς όταν μιλάμε για παραγωγή τεκίλας και που ακριβώς βρίσκονται τα χωράφια και τα αποστακτήρια σας;

Οι φυτείες μας βρίσκοντα στα υψίπεδα του Jalisco και το αποστακτήριο μας βρίσκεται στο Arandas,Jalisco το οποίο είναι η καρδιά των υψιπέδων.

Πιστεύετε ότι η τεκίλα είναι το νέο τζιν ή ρούμι;

Όχι.Η τεκίλα είναι μοναδική και κανένα από τα αναφερθέντα αποστάγματα δεν εχει τα πλεονεκτήματα της ονομασίας προέλευσης, των παραδόσεων μίας και μόνο χώρας και πολλές άλλες μοναδικές αξίες.

Ευχαριστούμε πολύ Mauricio Camarena!

O Mauricio Camarena όπως τον γνώρισα εγώ είναι ένας φανταστικός και καλοσυνάτος τύπος που η γραφή του και οι απαντήσεις του δεν το δείχνουν.Το μόνο σίγουρο είναι πως από κοντά ήταν άλλος άνθρωπος!Λατρεύει την χώρα μας αφού αυτή ήταν η δεύτερη φορά που την επισκέπτεται.

 

—————————————————————————————————-

 

Πρίν περίπου δέκα μέρες διεξήχθει στο Νέο Δελχί της Ινδίας το Diageo Reserve World Class Competition.Περίμενα το δελτίο τύπου για να ανακοινώσω τα αποτελέσματα.Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στον Manabu Ohtake από την Ιαπωνία!Μπορείς να διαβάσεις το δελτίο τύπου για πιο αναλυτικά αποτελέσματα!

ΤΑ RESERVE BRANDS ΤΗΣ DIAGEO ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ

WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011:

MANABU OHTAKE, ΤΟΥ TOWER’S BAR BELLOVISTO, ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


Στις 14 Ιουλίου 2011 στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ο MANABU OHTAKE, από το Tower’s Bar Bellovisto, Ιαπωνία, στέφθηκε DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year 2011, νικώντας 33 άλλους φιναλίστ στην υψηλότερη διάκριση του κόσμου των  ποτών.

Τους τελευταίους έντεκα μήνες, από τους 10.000 ως τον πρώτο, οι υποψήφιοι από τα πιο αναγνωρισμένα και φημισμένα bars στον κόσμο διαγωνίστηκαν στους εθνικούς προκριματικούς αγώνες, θέλοντας να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό στο Νέο Δελχί.  Μόνο 34 επιλέχθηκαν για να αναμετρηθούν ενώπιον μερικών από τα πλέον αξιόλογα ονόματα του κλάδου – Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Peter Dorelli, Gary Regan, Hidetsugu Ueno και Daniel Estremadoyro.

 

Συγχαίροντας τον νικητή του τρίτου παγκόσμιου διαγωνισμού DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year, ο Rudy Paoli, Διευθύνων Σύμβουλος της DIAGEO RESERVE είπε: “Το WORLD CLASS είναι μία πραγματικά διεθνής γιορτή του ταλέντου, της δημιουργικότητας και της δεξιοτεχνίας του bartender και της εκτίμησης των μεγάλων brands αλκοολούχων ποτών. Ο Manabu αντιπροσωπεύει  την κορυφή της υπεροχής του bartending, και τελειοποίησε την τέχνη του μέσω του προγράμματος WORLD CLASS. Tα Reserve Brands της Diageo είναι υπερήφανα που καλλιέργησαν το ταλέντο τέτοιων οραματιστών, οι οποίοι δημιουργούν τα εξοχότερα τελετουργικά, το τελειότερο σερβίρισμα και  τις καλύτερες  εμπειρίες κατανάλωσης ποτού που έχει δει ο κλάδος.”

 

Ο κριτής του WORLD CLASS Dale DeGroff σχολίασε: “ Στο διαγωνισμό δοκιμάζεται κάθε πτυχή του επαγγέλματος του bartending. Για να επιτύχει κάποιος χρειάζεται δημιουργικότητα, ακρίβεια, θεατρικότητα και έμφυτη ικανότητα επικοινωνίας με τον πελάτη.  Κάθε χρόνο, εμπνέομαι από τους  γκουρού συναδέλφους μου και τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι μαζί, ωθούν τα όρια της καινοτομίας των cocktails στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας τις νέες παγκόσμιες τάσεις που υπερέχουν στα καλύτερα bars του κόσμου. Αυτοί οι bartenders του 21ου αιώνα είναι οι πρωτοπόροι μίας νέας χρυσής εποχής αυτής της τέχνης.”

 

Ο DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year 2011, Manabu Ohtake, είπε: “Είναι τιμή μου να κερδίσω το πιο αναγνωρισμένο βραβείο του κλάδου και να κριθώ από ινδάλματα όπως οι Salvatore Calabrese, Dale DeGroff και Hidetsugu Ueno.  Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τον χρόνο που έρχεται, καθώς θα εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο coktail και θα ταξιδέψω στον κόσμο με τα Reserve Brands της Diageo για να εμπνεύσω και να προσελκύσω νέα ταλέντα στο επάγγελμα.”

 

Χρησιμοποιώντας τα πολυτελή αλκοολούχα ποτά από το luxury portfolio των Reserve Brands της Diageo – την βότκα Ketel One®, την βότκα Cîroc®, το τζιν Tanqueray® No.TEN™, την τεκίλα Don Julio®, το ρούμι Zacapa® και τα ουίσκι Johnnie Walker® Gold Label™ και Blue Label™ Blended Scotch Whisky – οι bartenders συμμετείχαν στις WORLD CLASS δοκιμασίες που εξέτασαν την ευφυΐα, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους πάνω στα αλκοολούχα ποτά αναζητώντας την τελειότητα.

 

Αντανακλώντας τα οράματα στις τρέχουσες τάσεις της κατανάλωσης ποτών, οι δοκιμασίες απαιτούσαν από τους bartenders να εξερευνήσουν θέματα που περιλάμβαναν ταίριασμα με φαγητά εμπνευσμένα από την Ασία, κλασικά και εκλεκτά ποτά με μία ανατροπή, κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις γυναίκες και ποτά για κυρίους.

 

Θα πρέπει να σημειώθεί ότι εκτός από τον μεγάλο νικητή, Manabu Ohtake, δώθηκαν 3 βραβεία στους εκπροσώπους 3 ηπείρων (Europe & Middle East, Latin & South America και Asia Pasific). Επιπλέον αναδείχθηκαν 6 νικητές ανά δοκιμασία.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011, ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ:

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ & ΚΑΡΑÏΒΙΚΗ: JESUS CABRERA, ΜΕΞΙΚΟ

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑΕΙΡΗΝΙΚΟ: MANABU OHTAKE, THE TOWER’S BAR BELLOVISTO, ΙΑΠΩΝΙΑ

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: HEINZ KAISER, DINO’S AMERICAN BAR, ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ

 

ΤΕΛΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΤΟΥ DIAGEO RESERVE WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2011

SPICE MARKET CHALLENGE

ΝΙΚΗΤΗΣ: MICKEY LEE, WOO BAR, ΣΕΟΥΛ, ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ

Κριτής: Salvatore Calabrese

Μία δοκιμασία ευφυΐας και ικανότητας προσαρμογής. Οι bartenders έχουν μία ώρα για να διαλέξουν φρέσκα εξωτικά συστατικά από Ασιατικές και διεθνείς αγορές και καταστήματα εκλεκτών τροφίμων για να δημιουργήσουν δύο διαφορετικά ποτά ώστε να επιδείξουν την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά τους.

ASIAN FOOD PAIRING

ΝΙΚΗΤΗΣ: THORSTEN SPUHN, MODERN MASTERS BAR, ΕΡΦΟΥΡΤ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κριτής: Daniel Estremadoyro

Αυτή η δοκιμασία ταιριάσματος με φαγητά προβάλλει την υπέροχη κουζίνα από όλη την Ασία. Ο κάθε bartender θα επιλέξει δύο διαφορετικά πιάτα από μία συλλογή υπερβολικά αντίθετων γεύσεων και θα δημιουργήσει ποτά που να ταιριάζουν.

 

COCKTAILS AGAINST THE CLOCK

ΝΙΚΗΤΗΣ: HEINZ KAISER, DINO’S AMERICAN BAR, ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ

Κριτής: Dale DeGroff

Χρησιμοποιώντας την ταχύτητα και τη δεξιοτεχνία τους, οι φιναλίστ θα δημιουργήσουν μία σειρά από τα αγαπημένα τους RESERVE cocktails μέσα σε πέντε λεπτά. Θα τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των μεθόδων ανάμιξης: ενίσχυση, ανατάραξη, ανάδευση. Θα γίνει δειγματοληψία των ποτών ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή ισορροπία των γεύσεων.

CLASSIC AND VINTAGE DRINKS WITH A TWIST

ΝΙΚΗΤΗΣ: HEMANT PATHAK, BLUE BAR, ΔΕΛΧΙ, ΙΝΔΙΑ

Κριτής: Hidetsugu Ueno

Ζητήσαμε από τους bartenders να φτιάξουν τρία ποτά που θα αντανακλούν τις αρχές της δημιουργίας cocktail. Αποφασίζονται επί τόπου από τους κριτές δυο cocktails που θα πρέπει να φτιάξει ο διαγωνιζόμενος, ένα κλασικό και ένα λιγότερο γνωστό vintage cocktail. Το τελευταίο cocktail είναι μία διαφορετική εκδοχή σε ένα κλασικό cocktail, το οποίο δημιουργείται σύμφωνα με την έμπνευση του bartender.

COCKTAIL THEATRE AND THE STARS

ΝΙΚΗΤΗΣ: ALBERTO PIZARRO, BOBBY GIN, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Κριτής: Peter Dorrelli

 

Πώς μπορεί ένας bartender να φέρει λίγη μαγεία στο τέλειο σερβίρισμα; Ο bartender πρέπει να δημιουργήσει ένα χαρακτηριστικό σερβίρισμα φιάλης στο τραπέζι που να εμπνέει και να ψυχαγωγεί τους πελάτες του και έπειτα ένα χαρακτηριστικό cocktail εμπνευσμένο από μία θρυλική γυναίκα-σταρ του θεάτρου ή του κινηματογράφου. Τα ποτά επιλογής είναι το ρούμι Zacapa® και το ουίσκι Johnnie Walker® Blue Label™ Blended Scotch Whisky

GENTLEMEN’S DRINKS AND FANCY TIPPLES

ΝΙΚΗΤΗΣ:MARK HUANG, MARQUEE RESTAURANT AND LOUNGE, TAIPEI, TAIWAN

Κριτής: Gary Regan

Μία ενδελεχής εξέταση των γνώσεων του bartender πάνω στα αλκοολούχα ποτά, την ανάμιξη και το κυνήγι της τελειότητας, κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάσει την ειδίκευσή του σε μία κατηγορία ποτών:  ένα ποτό για Κυρίους σε κλασικό στυλ και κάτι επιδεικτικά διαφορετικό.

 

 


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Τεκίλα, Τεκίλα, Τεκίλα!(+bonus news)"

News

Δημοσιεύτηκε στις 26/07/2011