previous
next

The Bartenderness and its people στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

News

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες, 26 Σεπτεμβρίου 2021, από την Metron Ariston – Making Responsibility a Trend, η πρώτη της ημερίδα, με θέμα ‘’ The Bartenderness and its People ’’, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Aegean Cocktails & Spirits: The Competition 2021. Όσοι ασχολείστε επαγγελματικά με το μπαρ σίγουρα θα είχατε δει κάποια ανάρτηση τις τελευταίες εβδομάδες επί του θέματος, όσοι όχι αλλά απλώς αγαπάτε το καλό ποτό, τα κοκτέιλ και τα μπαρ, είμαι σίγουρος πως κάτι τόσο πρωτοποριακό σε σύλληψη και υλοποίηση δε σας κάνει εντύπωση ως φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης του χώρου της εστίασης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτή φαίνεται άλλωστε και μέσα από τα ετήσια Bar Show τα οποία με τεράστια επιτυχία έχουν αποδείξει πως ο χώρος του μπαρ είναι θεμελιωδώς δυναμικός, αυτόφωτος και εξελίσσεται σε τέτοιο βαθμό.

Είχα τη χαρά να βρεθώ στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ για να παρακολουθήσω ολόκληρη την ημερίδα, ώστε να σας μεταφέρω το κλίμα, κάποια στοιχεία από τις πολύ όμορφες ομιλίες της και τα συμπεράσματά μου.

The brand tenderness and its people

Ο Γιώργος Τσιρίκος

Η ημερίδα είχε θέμα ‘’ The Bar Tenderness and its People ’’ και όσο γενικό κι αν ακούγεται αυτό, οι συμμετέχοντες στην πλειονότητά τους κατάφεραν να το κάνουν πολύ συγκεκριμένο. Οι ομιλητές που ανέβηκαν στο πόντιουμ –καταξιωμένοι επαγγελματίες εντός και εκτός του χώρου της εστίασης- κατέρριψαν πολλά στερεότυπα γύρω από το επάγγελμα της εστίασης, επισήμαναν ουκ ολίγα από τα προβλήματα του κλάδου, χωρίς όμως ίχνος μεμψιμοιρίας και ενέπνευσαν το ακροατήριό τους.

Μπαρτέντερ, μάνατζερ, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι εταιρειών φώτισαν ακόμη περισσότερο τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, ο οποίος και σημειολογικά, είμαι σίγουρος, πως δεν επελέγη τυχαία από τη διοργάνωση της Metron Ariston.

The brand tenderness and its people

Η Αγάπη Πετροπούλου

Ξεχώρισα τρεις ομιλίες από το σύνολο των 18 που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω. Ομιλίες πλήρεις, συνοπτικές και to-the-point, γεμάτες από έμπνευση, λογική και αισιοδοξία.

Ο Γιώργος Τσιρίκος, συνιδρυτής της εταιρείας Three Cents, πραγματοποίησε την καλύτερη έναρξη στην ημερίδα, καταρρίπτοντας τα χρόνια στερεότυπα που κακοφορμίζουν εδώ και δεκαετίες το προφίλ των επαγγελματιών, μέσα από προσωπικές ιστορίες και φυσικά διά της δικής του ανέλιξης στο χώρο. Κατάφερε να πείσει το ακροατήριο σχετικά με το πως μπορεί το bartending να αποτελέσει εφαλτήριο για επαγγελματική εξέλιξη.

The brand tenderness and its people

Ο Δημήτρης Αλπανέζος

Η Αγάπη Πετροπούλου, μπαρ μάνατζερ στο 360 cocktail bar και brand ambassador του Italicus, αναφέρθηκε ειλικρινώς και χωρίς περιττά κλισέ και διαφημιστικές φιοριτούρες στην ουσία της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και στον ρόλο και την ευθύνη των επαγγελματιών της εστίασης γύρω από το καυτό αυτό θέμα.

Ενώ ο Δημήτρης Αλπανέζος, adjunct καθηγητής βιολογίας, marketing research auditor και συνιδρυτής της Metron Ariston, παρομοίασε το όλο πρότζεκτ, αλλά και την ουσιαστική συνεισφορά στο χώρο της εστίασης ως Πυραμίδες στην Άμμο, κάτι που είναι ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αλλά και ουσιαστικό, αφού διοχετεύεται εντός του άπειρη και ανιδιοτελής αγάπη.

Η Ελένη Νικολούλια και η Ντένη Καλλιβωκά, ως συνιδρύτριες της Metron Ariston, συνδιοργανώτριες του The Bartenderness and its people και του Aegean Cocktails & Spirits και ως δύο γυναίκες με τεράστια εμπειρία στο χώρο, κάθε φορά που ανέβαιναν στο πόντιουμ, είτε για τις δικές τους ομιλίες είτε για να προλογίσουν κάποιον εκ των ομιλητών, σε συγκινούσαν τόσο για το όραμά τους, όσο και για το δέσιμο της κοινότητας στο οποίο έχουν καταφέρει να συνεισφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο που τολμώ να δηλώσω πως αν δεν υπήρχαν, η κοινότητα των μπαρ θα ήταν πολύ διαφορετική και πως θα οφείλαμε να τις είχαμε ανακαλύψει εκ νέου.

Τα καραβάκια της Ντένης Καλλιβωκά και πλέον των ambassador του Aegean Cocktails & Spirits

Κλείνοντας, λυπάμαι πολύ που λόγω covid δεν κατέστη δυνατή η παρουσία περισσότερων ατόμων στο ακροατήριο –αν και οι διοργανωτές φρόντισαν για τη ζωντανή μετάδοση μέσω σόσιαλ μίντια-, χαίρομαι ιδιαιτέρως και μέσα από την καρδιά μου που ο χώρος της εστίασης διαθέτει τέτοιες φωνές λογικής και που εξελίσσεται και στα soft skill του, λαχταρώ να ακούσω κι άλλους επαγγελματίες του χώρου και ανυπομονώ για την επόμενη διοργάνωση της Metron Ariston ή και παρόμοιων διοργανώσεων.

Ντένη Καλλιβωκά και Ελένη Νικολούλια

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συμμετεχόντων στην ημερίδα The Bartenderness and its people και των ομιλιών τους:

Ηρώ Παυλίδου, μέλος της Metron Ariston: Εισαγωγή

Ντένη Καλλιβωκά, συνιδρύτρια και διευθύντρια της Metron Ariston: Παρουσίαση της Metron Ariston

Γιώργος Τσιρίκος, συνιδρυτής της Three Cents: bartending, εφαλτήριο για επαγγελματική εξέλιξη

Κωνσταντίνος Τσιλιλής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τσιλιλή: Το τσίπουρο στην παγκόσμια αγορά

Πέννυ Καπιτσίνου, διαχείριση & υπεύθυνη προσωπικού στο Σπίτι μπαρ: Γυναίκες στην εστίαση

Νόπη Ρωμανίδου, sales & marketing director Mataroa: The Journey so far

Ελένη Νικολούλια, συνιδρύτρια Metron Ariston, chair @ World’s 50 Best: The Global Bar

Άκης Παπαγεωργίου, portfolio ambassador @ Granikal: The Wild Greek Gin

Ανέζα Σταύρου, senior tax manager σε εταιρεία ορκωτών λογιστών: Η σημασία του σέρβις και το hosting από διάφορες οπτικές

Παναγιώτης Φράγκος, WS Karoulias brand ambassador: Αποκαλύπτοντας το βοτανικό πλούτο του Βερμίου

Νίκος Μπάκουλης, συνιδιοκτήτης The Clumsies bar – Otto’s Athens Vermouth: Η εστίαση του αύριο

Φώτης Τουρκοχωρίτης, ιδιοκτήτης Mala Peruviana: Αειφόρος γεωργική καλλιέργεια

Αγάπη Πετροπούλου, μπαρ μάνατζερ 360 cocktail bar – brand ambassador Italicus: Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και ο αντίκτυπός της στην εστίαση

Διονύσης Πολάτος, επικεφαλής μπαρτέντερ στο Ipitou the bar – brand ambassador του Local Spirit Project: Το terroir της Λέσβου σε ένα απόσταγμα

Ντίνος Αλεξανδρής, γραφίστας – μουσικός επιμελητής σε κέντρα διασκέδασης: Γαρίδες ενυδρείου

Δημήτρης Κιάκος, συνιδιοκτήτης στο Λοκάλι – O/Purist: Love the Spirit, not just the brand

Δημήτρης Αλπανέζος, adjunct professor in Biology – marketing research auditor – συνιδρυτής της Metron Ariston: Πυραμίδες στην Άμμο

Βασίλης Κυρίτσης, συνιδιοκτήτης του The Clumsies – Otto’s Athens Vermouth: How not to become a bartender first

Ντένη Καλλιβωκά, συνιδρύτρια και διευθύντρια της Metron Ariston: Τα πλάνα, η Τήνος, ο κουβάς και τα καραβάκια

Δημήτρης Κολτσίδας, bisiness development manager @ Mantis Group: Ο πλούτος των ελληνικών αποσταγμάτων

   

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"The Bartenderness and its people στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ"

News

Δημοσιεύτηκε στις 27/09/2021