previous
next

Ο Woody Harrelson ίδρυσε εταιρεία ποτών φυτικής προέλευσης!

News

Ένας ακόμη σταρ του Χόλιγουντ και του θεάματος στην βιομηχανία παραγωγής αλκοολούχων ποτών, ένας ακόμη διάσημος επιβιβάζεται στο βαγόνι μιας από τις πλέον προτιμητέες επενδυτικές κατευθύνσεις του αμερικανικού star system και ο χώρος της ποτοποιίας γεμίζει με ακόμη περισσότερη αστερόσκονη. Ο λόγος για τον αγαπημένο ηθοποιό Woody Harrelson, εδώ και χρόνια βίγκαν και ακτιβιστής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος συνεργάστηκε με την εντερπρενέρ στον χώρο της ευεξίας, Amy Holmwood, και μαζί δημιούργησαν την εταιρεία Holistic Spirits Company, μια εταιρεία αλκοολούχων ποτών φυτικής προέλευσης, η οποία προωθεί την «αειφορία και διαφάνεια».

Woody Harrelson

Η νεοιδρυθείσα Holistic Spirits Company υπόσχεται «νέους τρόπους να πίνει κανείς το ποτό του», αλλά και αειφόρες μεθόδους παραγωγής με βοτανικά στοιχεία «προσεκτικά και συνειδητά επιλεγμένα». Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά με το λανσάρισμα δύο προϊόντων, της βότκας Origen και του τζιν Harmony.

Και τα δύο προϊόντα διατείνονται πως δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη, χρωστικές και γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Αντιθέτως, περιέχουν αποκλειστικά και μόνο φυσικά συστατικά, ενώ είναι και gluten free. Επιπροσθέτως, έπειτα από μακρόχρονη έρευνα και πειραματισμούς που διήρκεσαν τέσσερα χρόνια, εκτός από τον τρόπο παραγωγής που αναμένει επίσημη κατοχύρωση πατέντας (ο οποίος βέβαια δεν επεξηγείται πουθενά), κατέληξαν και στις βάσεις για την παρασκευή των ποτών. Η βότκα (37% abv) χρησιμοποιεί ως βάση αλκοόλη από λευκό σιτάρι, ενώ το τζιν (45% abv) χρησιμοποιεί αλκοόλη από καλαμπόκι.

Woody Harrelson

Και τα δύο προϊόντα «εκχυλίζονται» με κάποιον μυστικό τρόπο με elderberry (οι καρποί της αφροξυλιάς), σταφύλια, αγκινάρα και πράσινο τσάι, ενώ στο τζιν Harmony χρησιμοποιούν και ρίζα Ίριδας, σπόρους ύσσωπου και κόλιανδρου, φλούδες λεμονιού και λάιμ, ρίζα αγγελικής και καρπούς αρκεύθου.

Όσο κι αν έψαξα ονλάιν, ανάμεσα στις δεκάδες δημοσιεύσεις, τα επίσημα δελτία τύπου, τις παρουσιάσεις και τις συνεντεύξεις, δε βρήκα καμία πληροφορία σχετική με τις «πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής», πέρα από τις προαναφερθείσες που κατά τα άλλα, προωθούν την «απόλυτη διαφάνεια που έλειπε από τη βιομηχανία ποτών».

Επιπροσθέτως, φαντάζομαι πως όσοι διαβάζετε το παρόν θα έχετε την εύλογη απορία, πως μπορεί να συνδεθεί η κατανάλωση αλκοόλ με την ευεξία και την υγεία, όταν εξ’ ορισμού το αλκοόλ προκαλεί ζημιά στον οργανισμό; Η συνιδρύτρια απάντησε στην απορία μου, όχι και τόσο πειστικά, λέγοντας πως «Το αλκοόλ δεν θα είναι ποτέ υγιεινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε περισσότερο συνειδητά το τι βάζουμε στο σώμα μας ενώ απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ποτά».

Woody Harrelson

«Εδώ και χρόνια αναρωτιόμουν ποιος θα σκεφτόταν να βάλει τα αγαπημένα μου superfood στα ποτά», δήλωσε ο Woody Harrelson.

Προσωπικά, εδώ και χρόνια αναρωτιόμουν ποιος θα σκεφτόταν να ξεφουρνίσει όλες αυτές τις μπούρδες μαζεμένες. Πρώτη φορά εκφράζω τόσο ξεκάθαρη άποψη, όχι για ένα προϊόν, αλλά για το μάρκετινγκ πίσω από αυτό, καθώς το ίδιο το προϊόν δεν το έχω δοκιμάσει. Και, ας είμαστε ξεκάθαροι, η προώθηση του με αποτρέπει από το να το δοκιμάσω.

Δύο προϊόντα που ευαγγελίζονται τη διαφάνεια στην παραγωγή, αλλά δεν είναι διαφανή και ξεκάθαρα στην επικοινωνία τους, δύο προϊόντα που στο τιμόνι τους έχουν δύο ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από ποτά, δύο προϊόντα που χρησιμοποιούν τη μοδάτη τάση της ενσυνείδησης, χωρίς να αποδεικνύουν στο παραμικρό πως καταφέρνουν να παραμένουν ενσυνείδητοι έναντι άλλων προϊόντων, προϊόντα από έναν ηθοποιό που λίγους μήνες πριν έσπαγε «πλακίτσα» με το μονόλογό του στο Saturday Night Live, αφήνοντας συνωμοσιολογικά υπονοούμενα για τα εμβόλια και τώρα μιλάει για υγεία μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ. Ευχαριστώ, Woody Harrelson, δεν αγοράζω.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Ο Woody Harrelson ίδρυσε εταιρεία ποτών φυτικής προέλευσης!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 02/10/2023