previous
next

The Zillers

Bittersweet

Η προσωπική, σε όποιο βαθμό αυτή έχει αναπτυχθεί και, κυρίως, η θετική επαγγελματική σχέση και πρότερη εμπειρία στην πιάτσα του ευρύτερου Food & Beverage, αντιλαμβάνεσαι, αργά ή γρήγορα, πως παίζουν σημαντικό ρόλο στις επιλογές της επαγγελματικής σου καθημερινότητας. Από τις πλέον ρηξικέλευθες και καθοριστικές κινήσεις, συνεργασίες και επιλογές, μέχρι απλοϊκές, αυθόρμητες αποφάσεις, όπως το βραδινό σου ποτό και φαγητό. Μακρόσυρτη εισαγωγή, που σίγουρα θα μπορούσε να ξεχειλώσει ακόμα περισσότερο αν συνέχιζα να θεωρητικολογώ, για μια απρογραμμάτιστη βραδινή επίσκεψη στο bar restaurant του Zillers.

 

"Ο συνδυασμός της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, στην κουζίνα και του Γιάννη Σαμαρά στην επιμέλεια της λίστας κοκτέιλ αποτελούν ένα πολύ ελκυστικό κίνητρο για μια επίσκεψη στο roof garden του Zillers."

 

Περισσότερο Zillers λίαν συντόμως

Η εξάντληση από τη δίωρη προπόνηση, ελάχιστες ημέρες μετά την επιστροφή από τη ραστώνη των διακοπών, με έκανε να αναζητώ κάτι παρηγορητικό σε φαγητό, αλλά ταυτόχρονα όχι μαμαδίστικο, κάτι που είχα χορτάσει ολόκληρο τον Αύγουστο. Και ο συνδυασμός της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, στην κουζίνα και του Γιάννη Σαμαρά στην επιμέλεια της cocktail list του roof garden του boutique ξενοδοχείου της Μητροπόλεως, ήταν πολύ ελκυστικό κίνητρο για να προσπεράσω την ευκαιρία για μια, σχετικά σύντομη, όπως αποδείχτηκε, επίσκεψη.

Και σύντομη ήταν καθώς όσο και αν απόλαυσα τα ραβιόλια με σκοτύρι Ίου που μου έβγαλε η Κωνσταντίνα στο μπαρ, περιμένοντας τα «παιδιά» του Γιάννη να μου ετοιμάσουν δειγματοληπτικά κάποια από τα signature cocktail τους, οι επικεφαλής μπαρ και κουζίνας μου αποκάλυψαν πως μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν τα αποκαλυπτήρια των ολοκαίνουργιων μενού τους. Μεγαλύτερα, πλουσιότερα, ακόμα πιο μελετημένα και στην ποιοτική γραμμή και φιλοσοφία που επιθυμούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

 

"Τα νέα μενού του Zillers θα είναι μεγαλύτερα, πλουσιότερα, ακόμα πιο μελετημένα και στην ποιοτική γραμμή και φιλοσοφία που επιθυμούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου."

 

Το Zillers τώρα

Ενώ ρουφούσα από το χρωματιστό καλαμάκι του το Ipanema, φτιαγμένο με κασάσα, λάιμ, φρούτα του πάθους και μέλι, ένα γλυκό, φρουτώδες ποτό που σίγουρα θα αγαπήσουν κυρίως γυναίκες, άκουγα τον Γιάννη Σαμαρά να μου ξετυλίγει τα σχέδιά του για το νέο κατάλογο του μπαρ με την, ίσως, εντυπωσιακότερη θέα της Ακρόπολης. «Υπολογίζω πως θα αποτελείται από περίπου 20 κοκτέιλ, πέρα φυσικά από τα κλασικά τα οποία θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή τα ζητήσουν οι επισκέπτες μας. Θα δοθεί έμφαση σε premium ποτά και στην καλή και ποιοτική πρώτη ύλη. Όχι υπερβολές για χάρη του εντυπωσιασμού», μου τόνισε ενώ έφερναν εμπρός μου το Pron Star, ένα τζιντζεράτο, αρκετά spicy ποτό, του οποίου τη ζεστασιά του μπράντι έρχεται να σβήσει η φρέσκια επίγευση μέντας.

 

dsc_1379

 

Τελείωσα τη μίνι επίσκεψη με το Ornamajo, φτιαγμένο με Herradura Blanco, Aperol, λάιμ, μάνγκο και νέκταρ αγαύης -το πιο ενδιαφέρον από άποψη πολυπλοκότητας, από τα λίγα που δοκίμασα. Αλκοολικά ισορροπημένο με μια αδιόρατη πικράδα που αμύνεται σθεναρά στην πληθωρικότητα του μάνγκο.

 

"Η μίνι επίσκεψη στο Zillers έκλεισε με το Ornamajo, το πιο ενδιαφέρον από άποψη πολυπλοκότητας, αλκοολικά ισορροπημένο με μια αδιόρατη πικράδα που αμύνεται σθεναρά στην πληθωρικότητα του μάνγκο."

 

Ολοκληρωμένη άποψη και κριτική για το μενού των κοκτέιλ του Ziller’s όμως θα έχουμε τον Νοέμβριο. Γιατί, όπως και τους ανθρώπους, συνήθως, είναι προτιμότερο να μελετάς και βγάζεις τα συμπεράσματά σου τη στιγμή της ωριμότητάς τους και όχι στα πρώτα τους βήματα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"The Zillers"

Bittersweet

Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2016