previous
next

Νέα εποχή για το Sipsmith

News

Δύο χρόνια πριν, στο κείμενο που ακολούθησε την επίσκεψη μου στο γκαράζ που στεγάζονταν οι δύο πρώτοι αποστακτήρες του τζιν Sipsmith, τελείωνα γράφοντας για τον τρίτο, θηριώδη αποστακτήρα που περίμενε τους ιδιοκτήτες του υπέροχου αυτού προϊόντος, στις νέες τους εγκαταστάσεις. Σχολίαζα μάλιστα πως το όνομα του, Constance (σταθερότητα), μόνο τυχαίο δεν ήταν για τους υπεύθυνους παραγωγής αφού μετά τη Σύνεση και την Υπομονή(τους δύο άλλους αποστακτήρες της εταιρείας), αξίες που κατέκτησαν όλα αυτά τα πρώτα χρόνια ζωής τους, η σταθερότητα θα ήταν το επόμενο βήμα. Κάτι που έδειξε η επόμενη, πολύ πρόσφατη, κίνηση τους, η εξαγορά δηλαδή ενός σημαντικό μεριδίου του brand από τον παγκόσμιο κολοσσό Beam Suntory!

 

 

"Η δικαίωση των αξιών που επέδειξε η Sipsmith οδήγησαν στην εξαγορά ενός σημαντικό μεριδίου του brand από τον παγκόσμιο κολοσσό Beam Suntory!"

 

sipsmith, beam suntory

Οι δημιουργοί του brand με τον πρώτο τους αποστακτήρα, την Σύνεση

 

 Από το γκαράζ του Sipsmith

Από το 2009 που άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες του πρώην γκαράζ στο κέντρο του Λονδίνου για να αποστάξουν τζιν και βότκα, μέχρι και σήμερα, οι ιδιοκτήτες του, Σαμ Γκολσουόρθι (Sam Galsworthy) και Φέρφαξ Χολ (Fairfax Hall), μαζί με τον master distiller και εκπρόσωπο της φίρμας, Τζάρεντ Μπράουν (Jared Brown), κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικά σπουδαία αλλά και πρωτοποριακά προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα. Έγιναν δε, ένα από τα πλέον αγαπητά brand ανάμεσα στον χώρο των μπαρτέντερ.

 

"Η εξαγορά του Sipsmith, όπως και η αντίστοιχη κίνηση του έτερου γερμανικού τζιν, του Monkey 47, αποδεικνύει ότι οι μπουτίκ αποσταγματοποιίες και η τάση που τις συνοδεύει έχουν έρθει για να μείνουν."

 

Η εξαγορά μεριδίου του Sipsmith, μετά και την αντίστοιχη κίνηση της Pernod Ricard με το έτερο εξαιρετικό γερμανικό τζιν, το Monkey 47, αποδεικνύει το προφανές: οι μπουτίκ αποσταγματοποιίες και η τάση που τις συνοδεύει έχουν έρθει για να μείνουν και «ταράζουν» τα παγκόσμια επιχειρηματικά ύδατα ολοένα και συχνότερα. Φυσικά, η πρόκληση για τους οικονομικούς κολοσσούς που αποφασίζουν να εμπλακούν σε τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις είναι να καταφέρουν να αυξήσουν το δίκτυο διανομής της εκάστοτε φίρμας, διατηρώντας όμως και την ποιότητα παραγωγής, όπως και τις αξίες του brand που το έκαναν γνωστό και αγαπητό.

 

sipsmith, beam suntory

 

 Sipsmith και Beam Suntory

Στις πρώτες δηλώσεις τους οι ιδιοκτήτες αναφέρουν πως θα παραμείνουν στο τιμόνι της παραγωγής, καθησυχάζοντας τον κόσμο που τόσα χρόνια επιλέγει να πίνει Sipsmith. Οι διαδικασίες εξαγοράς αναμένονται να ολοκληρωθούν εντός του Ιανουαρίου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

 

"Πλέον το Sipsmith, με σκάφος την Beam Suntory, αναμένεται να φθάσει (σχεδόν) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ώστε ακόμη περισσότερος κόσμος να το απολαύσει."
  

 

Η πολυεθνική εταιρεία Beam Suntory, με έμφαση στα ουίσκι, διαθέτει παρόλα αυτά ένα πολυπληθές portfolio από αλκοολούχα ποτά. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι τα εξής: Jim Beam, Maker’s Mark, Yamazaki, Canadian Club, Teacher’s, Laphroaig, Bowmore, Hibiki, Connemara, Sauza, Courvoisier, και Midori, ενώ από τζιν διαθέτει το Gilbey’s και το Larios. Πλέον το Sipsmith, με σκάφος την Beam Suntory, αναμένεται να φθάσει (σχεδόν) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ώστε ακόμη περισσότερος κόσμος να το απολαύσει.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Νέα εποχή για το Sipsmith"

News

Δημοσιεύτηκε στις 19/12/2016