previous
next

Catch me if you can!

News

Ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα έχει καταλήξει να είναι ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα την τελευταία δεκαετία. Ένας νόμος που δεν έχει καταφέρει να εφαρμοστεί παρά μόνο με την επιβολή κάποιων μεμονωμένων προστίμων (κι αυτά αμφιβάλω αν εισπράχθηκαν) και που από ότι φαίνεται, σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις, επανέρχεται ως εισπρακτικό περισσότερο μέτρο τώρα την περίοδο των γιορτών. Λένε παρόλα αυτά πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Εγώ θα προσθέσω και τους ευζωιστές.

 

Εν μέσω λοιπόν πυρετωδών συζητήσεων για την επανεφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο ευζωιστής Πάνος Δεληγιάννης, ιδιοκτήτης του fnl-guide.com, διοργάνωσε για τους αναγνώστες τού ένα πολύ επιτυχημένο cigar dinner, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Vezene. Παρευρέθηκαν συνολικά 35 άτομα, μεταξύ αυτών ο γνωστός -και ποτέ απών από τέτοια ιβέντ- Νεκτάριος Ντάλλας, ο Ντίνος Στεργίδης, ο καλός φίλος Μιχάλης Λέπουρας, ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη κατασκευαστές υγραντήρων πούρου ο Χρήστος Καρναμπάκος και όπως σωστά φανταστήκατε, δεν θα μπορούσα να λείπω εγώ. Από παρέα λοιπόν το στοίχημα είχε κερδηθεί.

 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα παλαιωμένα Edicion Limitada και με ένα τέτοιο ξεκινήσαμε, το Allones Extra Edicion Limitada 2011 που συνόδευσε εξαιρετικά την πρόταση του Πάνου για κονιάκ Hennessy Fine. Τα πούρα με τις σοκολατένιες και ελαφρώς πικάντικες νότες ταίριαξαν άψογα με το φρουτένιο και ελαφρώς λουλουδάτο στη μύτη Hennessy Fine και ειδικά στην πιο ανάλαφρη εκδοχή του, με τόνικ. Το εξαιρετικό «τράβηγμα» του πούρου δε, μας έκανε να το εξαφανίσουμε στο άψε-σβήσε, ότι πρέπει δηλαδή για απεριτίφ.

 

Είχαμε όμως και κρασιά για το δείπνο μας, αυτά του Κτήματος Άλφα και βέβαια τα εκπληκτικά πιάτα του Vezene. Το Pinot Noir 2010 μπήκε πρώτο στο ποτήρι μας και συνόδευσε αλλαντικά εξτρεμαδούρα (extremadura), ένα ταρτάρ από γουαγκιού (wagyu), αλλά και ένα απίθανο σασίμι βοδινού με τριμμένο φουαγκρά. Για τη συνέχεια ήπιαμε Ερυθρό του 2009 και το συνοδεύσαμε με την απoκαλυπτική νοστιμιά του νιόκι-ραγού ελληνικού μαυροπόδαρου χοιρινού σβέρκου, που σερβιρίστηκε με τσορίσο ιμπέρικο (iberico) και βαλκασότο (valcassoto) τυρί από το Πιεμόντε.

 

Το κυρίως πιάτο του Άρη Βεζενέ που ακολούθησε σερβιρίστηκε με το ιδανικό κρασί του κτήματος για κρέατα, το Tannat. Εδώ εξαφανίσαμε τέσσερεις διαφορετικές κοπές κρέατος με διαφορετικές προελεύσεις: Onglet Hereford από την Αγγλία, Skirt Wagyu από την Ισπανία, Sirloin Flap Burger Wagyu από την Γαλλία και Boneless Short Rib Wagyu από την Χιλή. Ω θεοί!

 

Και επειδή το δείπνο είχε το χαρακτηρισμό “cigar” το κλείσαμε σαν βασιλιάδες με ένα τέτοιο. Σοκολάτα Amedei Τοσκάνης με μια μπάλα φιόρ ντι λάτε (fior di latte) παγωτού στο πλάι, ώριμα φρούτα από το κονιάκ Hennessy XO και μία πολυσύνθετη και πικάντικη βόμβα, αυτή του Bolivar Petit Belicosos Edicion Limitada 2009.

 

Στα παραλειπόμενα –πλην όμως εξαιρετικά ευχάριστα- της βραδιάς, εκτός του ότι τελικά «δεν μας έπιασαν» όπως περίμενε κανείς από τον τίτλο του άρθρο, ήταν και η κλήρωση ενός από τα χειροποίητα τασάκια του Χρήστου Καρναμπάκου από έβενο σε μία τυχερή της βραδιάς αλλά και μιας μάγκνουμ φιάλης Κτήματος Άλφα. Πάνο, ανυπομονούμε για το επόμενο ιβέντ σου!

 

Photos by Alexandros Karavaselas

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Catch me if you can!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 11/12/2013