previous
next

Foodpairing® masterclass στις 31 Μαρτίου!

News

Το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία. Όταν ξεκινάς κάτι καινούριο κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχημένο συνήθως βιάζεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα. Στην περίπτωση μου όμως, αυτό δεν έγινε έτσι. Τα μικρά λάθη της πρώτης φοράς αναγνωρίσθηκαν, καταγράφηκαν και δουλέψαμε πάνω σε αυτά. Όσο για τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς αυτός παραμένει ακέραιος. Κι έτσι, μετά από το πρώτο μεγάλο σεμινάριο για σέρι, που στήσαμε παρέα με τον Reinhard Pohorec, φθάσαμε στο δεύτερο σεμινάριο, τέσσερεις μήνες μετά, που βέβαια σχεδιαζόταν προσεκτικά όλο αυτό τον καιρό.

 

"Aναρωτήθηκες ποτέ γιατί σε κάποια κοκτέιλ τα συστατικά τους μοιάζουν να είναι αταίριαστα; Γιατί κάποια κοκτέιλ, αυτό που λέμε «δουλεύουν», ενώ κάποια άλλα όχι;"

 

Λοιπόν, δεν είναι τύχη, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από την εμπειρία της γεύσης μας. Το Foodpairing® είναι μια επιστημονικά βασισμένη μέθοδος, που συνδέει συστατικά μεταξύ τους, βάσει των αρωματικών ενώσεών τους. Ακόμα περισσότερο από το φαγητό, το άρωμα είναι το κλειδί για τα κοκτέιλ και τα ποτά. Η πλατφόρμα του Foodpairing® (Foodpairing.com) χρησιμοποιείται από μπαρτέντερ, σεφ, ζαχαροπλάστες και οινοχόους από όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων, άγνωστα βότανα, μπαχαρικά, δένδρα και φυτά και να δημιουργήσουν συναρπαστικά πιάτα και κοκτέιλ.

Η ομάδα λοιπόν του Bitterbooze, σε συνεργασία με το απόλυτα μοναδικό προϊόν Metaxa, περήφανα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Foodpairing®! Μέσω του επίσημου, επιστημονικού  συνεργάτη τους στην Ισπανία, Gegam Kazarian, το Foodpairing® θα παρουσιάσει ένα συναρπαστικό επιστημονικού επιπέδου σεμινάριο στις 31 Μαρτίου που θα βασίζεται στη μεσογειακή γεύση. Το πεντάωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, στον πανέμορφο νέο χώρο του Root Art Space, στο Θησείο.

Ο Αρμένιος Γκεγκάμ Καζαριάν, πέραν του ότι είναι παγκόσμια διακεκριμένος μπαρτέντερ, ενδιαφέρεται και ασχολείται με την συνολική εμπειρία που προσφέρουν τα ποτά αλλά και ο ίδιος στους καλεσμένους του. Με έδρα τού το ισπανικό Αλικάντε, τα συστατικά της Μεσογείου, αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι των δημιουργιών του. Με το πτυχίο του στη βιολογία, καθώς και με την επίσημη κατοχύρωση σαν εκπαιδευτής του Foodpairing®, θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους σε μία μεσογειακή εμπειρία γεύσεων, όπως αυτά θα αποτυπωθούν σε μοναδικά κοκτέιλ και φαγητά που θα παρουσιαστούν.

Το σεμινάριο ουσιαστικά θα εγκαινιάσει τις δράσεις του Root Art Space όσο αφορά στη γεύση, οι οποίες θα κορυφωθούν με το μεγάλο Φεστιβάλ Γεύσης μέσα στο Μάιο. Λεπτομέρειες για αυτό θα ακολουθήσουν σύντομα και από το BitterBooze, που κι αυτό με τη σειρά του εγκαινιάζει μία ευρύτερη συνεργασία με την ομάδα του Alchemists’ Flavour Festival.

 

H ατζέντα του σεμιναρίου είναι η εξής:

 

  • Τι είναι το Foodpairing®; Το κοινό θα λάβει ιδέες σχετικά με την ιστορία, την επιστήμη και τις μαγειρικές επιρροές του Foodpairing® και θα μάθει για τη σημασία του αρώματος στο συνδυασμό γεύσεων, στην επεξεργασία φαγητών και ποτών και στη δημιουργία συνταγών. (Περιλαμβάνει τεστ, δειγματισμό αρωμάτων, κτλ)

 

  • Βαθύτερες ιδέες στα αρωματικά προφίλ συγκεκριμένων υλικών, αποσταγμάτων και συστατικών που θα αφορούν το μεσογειακό γευστικό προφίλ.

 

  • Πώς να χρησιμοποιήσεις το Foodpairing® στη δουλειά σου. Εισαγωγή στο εργαλείο του Foodpairing®.

 

  • Παρασκευή και παρουσίαση κοκτέιλ με τη λογική του Foodpairing®, καθώς και μοναδικών barfood που θα συνδυάζονται με τα κοκτέιλ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το σεμινάριο θα περιλαμβάνει για όλους τους συμμετέχοντες και lunch break, που θα βασίζεται στην διατροφή Paleo, κάτι που το Root Art Space πρεσβεύει μέσα από το καθημερινό του μενού.

 

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ + ΦΠΑ* και κάθε συμμετέχων σε αυτό θα αποκτήσει και μια Expert συνδρομή στο foodpairing.com για ένα μήνα.

 

Ώρα προσέλευσης: 11:30 π.μ.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: yiannis@bitterbooze.com

 

*Το κόστος προκαταβάλλεται κατά τη δήλωση συμμετοχής.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Foodpairing® masterclass στις 31 Μαρτίου!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 04/03/2015