previous
next

Γιορτή του Πατέρα: 6 + 1 ποτά για να μοιραστείτε μαζί του

Articles

Seedlip Spice 94 (non-alcoholic)

Πόσες φορές δε βρεθήκατε στη δύσκολη θέση να είστε με την παρέα σας σε κάποιο μπαρ, όλοι να πίνουν ποτά και εσείς να μην μπορείτε –ή να μη θέλετε- να καταναλώσετε αλκοόλ; Οι «σοβαρές» εναλλακτικές σε τέτοια περίπτωση είναι ελάχιστες. Συνήθως δε, αυτά τα προϊόντα είναι είτε γεμάτα με ζάχαρη, είτε εντελώς άνοστα, ή και τα δύο. Για τους πατεράδες λοιπόν που δε θέλουν ή δε μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ, το Seedlip Spice 94 αποτελεί την ιδανική πρόταση για τη φετινή Γιορτή του Πατέρα.

Ο ιδιοκτήτης του brand, κύριος Μπράνσον, αποφάσισε να δουλέψει με έξι βοτανικά στοιχεία και να τα διαλύσει το καθένα ξεχωριστά σε ουδέτερο αλκοόλ χαμηλής περιεκτικότητας. Έτσι, χρησιμοποίησε φλοιό βελανιδιάς και φλοιό cascarilla (χρησιμοποιείται και στο Campari αλλά και σε αρκετά βερμούτ), μπαχάρι, καρδάμωμο, φλούδες γκρέιπφρουτ και φλούδες λεμονιού. Στη συνέχεια αυτά τα διαλύματα ανακατεύονται μεταξύ τους και μπαίνουν όλα, εκτός αυτού με τις φλούδες λεμονιού, σε χάλκινο άμβυκα για απόσταξη. Η διαφορά με την κλασική απόσταξη είναι πως εδώ μας ενδιαφέρει αυτό που μένει στο καζάνι του άμβυκα και όχι αυτό που λαμβάνουμε από την έξοδο του συστήματος. Αυτό είναι ένα μείγμα με συγκεντρωμένα τα αρώματα και τις γεύσεις των συστατικών και απαλλαγμένο από αλκοόλ αφού αυτό έχει εξατμιστεί! Το διάλυμα των λεμονιών είναι το μοναδικό που αποστάζεται σε ανοξείδωτο αποστακτήρα.

Γιορτή του Πατέρα

Το Seedlip Spice 94 υπερηφανεύεται πως έχει μηδενικές θερμίδες, δεν έχει καθόλου ζάχαρη ή οποιαδήποτε άλλη γλυκαντική ουσία και κανένα πρόσθετο χρώματος ή γεύσης! Εμφιαλώνεται σε μία, υπέροχης αισθητικής φιάλη, σχεδιασμένη από την ομάδα του Pearlfisher, με ένα χρόνο διάρκεια ζωής αν δεν ανοιχτεί ή οκτώ εβδομάδες από τη στιγμή που ανοίγεται.

Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε το διαφανές Seedlip Spice 94, μπορούμε να γράψουμε για τη ζεστή αίσθηση μπαχαρένιων αρωμάτων που έρχονται αμέσως στη μύτη. Η πρώτη, συνειρμική, μας αντίδραση μυρίζοντας αυτά τα αρώματα, ήταν να τραβήξουμε το κεφάλι μας προς τα πίσω, μπροστά στο φόβο του καψίματος από το αλκοόλ. Εδώ όμως το αλκοόλ απουσιάζει, κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να βυθίσουμε τη μύτη μας βαθιά μέσα στο ποτήρι, απολαμβάνοντας στο έπακρο για πρώτη φορά ίσως τέτοιου είδους αρώματα! Τις νότες από καρδάμωμο και καρφάκια γαρύφαλλου συνοδεύει μια αρωματική αίσθηση γιασεμιού.

Στο στόμα ως δια μαγείας τα μπαχαρένια αρώματα έχουν υποχωρήσει και ενσωματωθεί πλήρως στο σύνολο, προσφέροντας και συνεισφέροντας στη στιβαρή ραχοκοκαλιά γεύσης και σώματος που διαθέτει το Seedlip Spice 94, επάνω στην οποία χοροπηδάει τσαχπίνικα η φρεσκάδα από τις οξύτητες των εσπεριδοειδών, ειδικά του λεμονιού. Συμπληρώνεται δε, από μια ζεστή αίσθηση γλυκόριζας αλλά και μοσχοκάρυδου. Τα αρώματα είναι εκεί, η γεύση εκεί, το σώμα παρόν και η επίγευση λες και δοκιμάζεις ένα εξαιρετικό απόσταγμα.

Οι δημιουργοί του, το προτείνουν με τόνικ και μια σφήνα από κόκκινο γκρέιπφρουτ, καθώς και σε μια παραλλαγή του κλασικού Martini, αλλά χωρίς αλκοόλ! Έτσι, η Γιορτή του Πατέρα παίρνει και ελαφρώς διαφορετικό χαρακτήρα!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Γιορτή του Πατέρα: 6 + 1 ποτά για να μοιραστείτε μαζί του"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 14/06/2018