previous
next

Νέα συνεργασία του οίκου Hennessy με τον Berluti κι ένα αληθινό έργο τέχνης!

News

Ο εμβληματικός οίκος παραγωγής cognac Hennessy, διά της ναυαρχίδας του, Richard Hennessy, έρχεται σε επαφή και συνεργασία με τον χώρο της υψηλής αρχιτεκτονικής, αλλά και αυτόν της μόδας, για τον ανασχεδιασμό της εντυπωσιακής καράφας Baccarat που το φιλοξενεί. Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή αρχιτέκτονες, ο Daniel Libeskind, επανασχεδίασε το γυάλινο περίβλημα του Richard Hennessy, ενώ πολύ πρόσφατα ο γαλλικός οίκος παραγωγής cognac απευθύνθηκε και στον περιώνυμο οίκο μόδας Berluti, ούτως ώστε να ενσωματώσει στη φιάλη τα δέρματα για τα οποία έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης θα αποκαλυφθεί εντός του Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 150 τεμάχια!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πολύ μικρές ποσότητες από τα πιο παλιά αποστάγματα που διατηρεί ο οίκος Hennessy καλά κρυμένα στα κελάρια του, χρησιμοποιούνται για τις ελάχιστες φιάλες Richard Hennessy που εμφιαλώνονται κάθε χρόνο. Ο μέσος όρος ηλικίας των αποσταγμάτων εκτιμάται στα 40 με 50 χρόνια, ενώ τα πιο παλιά μπορεί να έχουν παραχθεί μέχρι και πριν 150 χρόνια! Ο 8ης γενιάς master blender του οίκου, Renaud Fillioux de Gironde, αναλαμβάνει τη μαεστρική ανάμειξη των υπερήλικων αυτών αποσταγμάτων και τη φυλάκισή τους σε μια καράφα από κρύσταλο Baccarat.

Το βαρύτιμο έργο λοιπόν, του ανασχεδιασμού της φιάλης αυτής ανέλαβε ο σπουδαίος Αμερικανο-Πολωνός Daniel Libeskind, χαρίζοντάς της αυτήν την «αγριάδα» του αποδομητικού μεταμοντερνισμού με τις ασύμμετρες γωνίες και πλευρές. Ο αρχιτέκτονας που έγινε γνωστός κυρίως από το σχεδιασμό του Εβραϊκού Μουσείου Βερολίνου και του οποίου η φήμη εκτοξέυθηκε μόλις κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανάληψη των master plan για την ανοικοδόμηση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, εργάζεται τα τελευταία χρόνια πυρετωδώς και για ένα άλλο, φιλόδοξο πρότζεκτ, το σχεδιασμό του πρώτου μουσείου αφιερωμένου στην ιστορία και τον πολιτισμό των Κούρδων, στην πρωτεύουσα του μοναδικού αυτόνομου κουρδικού κράτους, το Ερμπίλ. Ο Libeskind επίσης ασχολείται με τη γλυπτική και τις in situ εγκαταστάσεις, με τα σκηνικά και τα κοστούμια οπερατικών παραγωγών, αλλά συνεργάζεται και με brand για το σχεδιασμό αντικειμένων. Όπως έκανε και με το Hennessy cognac φέτος την Άνοιξη.

Στα τελευταία νέα όμως του brand, βρίσκουμε μια ακόμη μεγάλη συνεργασία που έρχεται για να ταράξει τα νερά· ο μεγαλύτερος οίκος παραγωγής cognac θα συνεργαστεί με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο παλιούς οίκους μόδας στη Γαλλία, τον Berluti.

berluti

Το έργο τέχνης ολοκληρωμένο με τη θήκη του

Ο οίκος Berluti, που δημιουργήθηκε από έναν Ιταλό στο Παρίσι το 1895 και που μοιράζεται μαζί με το Hennessy την στέγη του επιχειρηματικού γκρουπ LVMH, έγινε γνωστός για τα απαράμιλλης ποιότητας κατασκευής δερμάτινα παπούτσια του, ενώ σήμερα προσφέρει μια ολοκληρωμένη συλλογή ανδρικής μόδας. Ο οίκος Berluti ανέλαβε να σχεδιάσει μια απόλυτα συλλεκτική έκδοση του Richard Hennessy, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 150 μόνο αντίτυπα και εντός μιας δερμάτινης θήκης για την καράφα του Libeskind.

Η θήκη αυτή είναι κατασκευασμένη από το χαρακτηριστικό του οίκου δέρμα από νεαρό μοσχάρι και με αποχρώσεις στα χρώματα του ίδιου του cognac. Στο κέντρο της, έχει δημιουργηθεί ένα κόψιμο στο (δερμάτινο πλέον) περίγραμμα της φιάλης, ούτως ώστε αυτή, σαν κοπτικό σχέδιο να προσαρμόζεται ακριβώς και να εκτείθεται στη θήκη. Επιπροσθέτως, θα βρείτε κι ένα χειροποίητη και απολύτως εξατομικευμένο card-holder με το ονοματεπώνυμό σας και τα λογότυπα των δύο οίκων.

Το ανήσυχο προωθητικά πνεύμα της Hennessy όμως δε σταματάει εδώ. Υπενθυμίζω πως πολύ πρόσφατα διέθεσε 500 χρυσές φιάλες σε σχεδιαστική υπογραφή της Veneda Carter από το ως NFT από τη γνωστή πλατφόρμα αγοραπωλησίας BFT Blockbar. Και βέβαια, η Hennessy σε επίπεδο προώθησης επιβεβαίωσε τον οργασμό της φετινής χρονιάς, ανακοινώνοντας  τον προηγούμενο μήνα πως ο Paolo Sorrentino θα σκηνοθετήσει το επόμενο διαφημιστικό σποτάκι για το Hennessy VSOP!

Αν πάντως επιθυμείτε να είστε ένας από τους 150 που θα κρατήσουν στα χέρια τους ένα από τα συλλεκτικά Richard Hennesy x Berluti, θα πρέπει να ετοιμάσετε €40,000 για την αγορά… Θα έχετε όμως την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα αληθινό έργο τέχνης!

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Νέα συνεργασία του οίκου Hennessy με τον Berluti κι ένα αληθινό έργο τέχνης!"

News

Δημοσιεύτηκε στις 12/10/2022