previous
next

Δοκιμάζουμε το NitroBrew και ανακαλύπτουμε όλες του τις εφαρμογές – μέρος 2ο

Beans n Booze, Uncategorized

Αυτό το άρθρο είναι διαθέσιμο επίσης στα: Αγγλικα

Συνεχίζουμε την παρουσίαση και την αναλυτική δοκιμή του νέου trendy gadget NitroBrew που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

 

 

NitroBrew τη μπίρα σας

Μια από τις βασικότερες συζητήσεις σχετικά με τον βραστήρα του NitroBrew είναι το κατά πόσο θα ενισχύσει την αγαπημένη σου μπίρα. Πρέπει λοιπόν να σας βεβαιώσουμε ότι κάνει αυτή τη δουλειά εξαιρετικά καλά! Μόνο ένα μικρό πράγμα πρέπει να έχετε υπόψη, το αρκετά λογικό ότι: αν ενισχύσεις με άζωτο, θα λάβεις ανθρακικό… Αν είστε από εκείνους που το ανθρακικό τους αρέσει σε μικρές ποσότητες, τότε δε συνιστούμε να ενισχύσετε ολόκληρη την ποσότητα της μπίρας σας. Προσωπικά, προτιμώ να κρατήσω όπως είναι τα 2/3 της μπίρας μου, και απλά να χρησιμοποιήσω το υπόλοιπο για να πάρω την έξτρα αφρώδη αίσθηση που θέλω. Και το ίδιο ισχύει με οτιδήποτε αφρίζει…

 

NitroBrew τον καφέ σας

Βασικό παιχνίδι Νούμερο Δύο: ο καφές. Ο Cold Brew καφές από το NitroBrew είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ σπουδαίο εγχείρημα. Το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με ένα συμβατικό μηχανισμό draft, είναι η υφή και η ανθεκτικότητα του αφρού. Όσο περισσότερο μένει στο βαρελάκι ο καφές, και άρα μπορεί να εμπλουτίζεται με το άζωτο, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Κρατήσαμε το δικό μας εντός για τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου να πάρουμε ικανοποιητικό «προϊόν». Σε αυτή την εφαρμογή βέβαια δε χρησιμοποιείς το βραστήρα, παρότι το κούνημα μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία. Για μια γρήγορη μονή δόση… «αζωτικής» ικανοποίησης πάντα, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Ειδικά αν αναλογιστούμε το κόστος, την εξοικονόμηση χώρου και τα ζητήματα συντήρησης που απαιτούνται στην περίπτωση ενός στατικού draft συστήματος.

 

Nitro Brew

 

Αν προσθέσεις λίγη ζάχαρη ή γάλα πάντως, η αντοχή του αφρού ήδη βελτιώνεται αρκετά, ένα πλεονέκτημα αρκετά σημαντικό αν σκεφτείς ότι ειδικά τα αφεψήματα που περιέχουν γάλα είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση να σερβιριστούν από κάνουλα… Επιπλέον αυτού, σου δίνεται η ικανότητα να ικανοποιήσεις σχεδόν κάθε επιθυμία. Κρύο καφέ με άζωτο; Ορίστε. Θέλουμε λίγο αζωτούχο γάλα; Βεβαίως! Τι θες; Ένα ενισχυμένο με άζωτο ιαπωνικό τσάι Μάτσα με γάλα; Σιγά… Κάτι πιο δύσκολο;

 

NitroBrew κοκτέιλ

Από την οπτική του μπαρτέντερ, βρήκα ότι ο συσχετισμός του NitroBrew με τα κοκτέιλ, ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον και εν δυνάμει δημιουργικό! Το δοκίμασα με short και long drinks, και οφείλω να παραδεχτώ ότι το Nitro Manhattan μπορεί να θεωρηθεί ένα επικίνδυνα εθιστικό ποτό… Αν προσθέσεις λίγο ασπράδι αυγού, ή κάποιον άλλο γαλακτοματοποιητή, όπως γόμμα ξανθάνη ή ProEspuma, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά κρεμώδης υφή στο ποτό σου, χωρίς καν να κουνήσεις τα χέρια σου! Και πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε ένα Nitro Pisco Sour ή ένα Ramos Fizz!

 

"Από την οπτική του μπαρτέντερ, βρήκα ότι ο συσχετισμός του NitroBrew με τα κοκτέιλ, ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον και εν δυνάμει δημιουργικό! Το δοκίμασα με short και long drinks, και οφείλω να παραδεχτώ ότι δουλεύει εξαιρετικά."

 

Αν θέλεις, μπορείς να φτιάξεις τα ποτά σου απευθείας στον βραστήρα, προσθέτοντας εκεί τον πάγο και αντικαθιστώντας έτσι το σέικερ. Έτσι κι αλλιώς, θα χρειαστεί κούνημα άλλωστε… Οφείλετε πάντως να είστε πολύ προσεκτικοί να μην αφήσετε υπολείμματα, όπως πολτό, βότανα ή μπαχαρικά, μέσα στο βραστήρα καθώς αυτά θα βουλώσουν τη βαλβίδα αμέσως.

 

NitroBrew

 

Με λίγα λόγια πάντως, με το NitroBrew μπορείτε να ενισχύσετε με άζωτο οποιοδήποτε υγρό κάτω από τους 50°C. Μιλκσέικ, χυμούς, κρασιά, αποστάγματα ή ό,τι άλλο, και αν θέλετε να γίνετε και ακόμα πιο δημιουργικοί, γιατί να μην δοκιμάσετε ένα Nitro-Gazpacho;

 

Το συμπέρασμα για το NitroBrew

Το NitroBrew είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο που βάζει πολύ μικρούς μόνο περιορισμούς στη δημιουργικότητά σας. Παρότι δεν μπορεί να φτάσει σε δυνατότητες ένα κλασικό Nitro Tap, στους τομείς της αντοχής και της παραγόμενης υφής, καθώς και σε μικρά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν, όπως το χερούλι και ο μηχανισμός κλεισίματος του βραστήρα, τα συνολικά πλεονεκτήματα είναι προφανή. Κόστος, ευελιξία, εξοικονόμηση χώρου και χειρισμός. Σίγουρα πρόκειται για ένα εναλλακτικό εργαλείο που δεν πρέπει να πάει χαμένο!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

After my Economic High School, where I could learn the basics of business management, I collected first experiences as a Bartender by visiting a bartender school near Munich. To expand...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Δοκιμάζουμε το NitroBrew και ανακαλύπτουμε όλες του τις εφαρμογές – μέρος 2ο"

Beans n Booze, Uncategorized

Δημοσιεύτηκε στις 14/06/2017