previous
next

Siegfried Rheinland dry gin spirit review – παρουσίαση

Reviews

Ένα ακόμη τζιν μπαίνει στο στόχαστρο του The Booze Chronicles, της από κοινού με τον Τίμο Σπανό στήλης με παρουσιάσεις αξιόλογων προϊόντων του Bitterbooze.com. Το τζιν Siegfried Rheinland είναι ένα προϊόν που, ομολογουμένως, έχει κάνει αίσθηση τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, κυρίως λόγω της ταχείας ανάπτυξής του.

 Η ιστορία του Siegfried Rheinland dry gin ξεκινά όπως λίγο πολύ ξεκινούν οι περισσότερες που αφορούν προϊόντα μικρής παραγωγής, τα επονομαζόμενα και craft. Δύο φίλοι και νυν συνέταιροι, ο Ράφαελ Βόλμαρ (Raphael Vollmar) και ο Γκέραλντ Κένεν (Gerald Koenen) ξεκινώντας με αρχικό κεφάλαιο επένδυσης μόλις €4.000 κατάφεραν το Νοέμβριο του 2014 να εμφιαλώσουν, 200 φιάλες από το τζιν και να πουλήσουν τις 120 από το e-shop τους. Οι υπόλοιπες 80 της αρχικής τους παρτίδας, έχουν φθάσει να πωλούνται πλέον έναντι €600 η μία!

 

"Το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης παρτίδας από 200 φιάλες του Siegfried Rheinland dry gin ξεπούλησε ιντερνετικά, ενώ όσες απέμειναν κατέληξαν να πωλούνται έναντι €600 έκαστη!"

 

 

Στο μπουκάλι του Siegfried Rheinland

Όπως όμως όλα τα craft προϊόντα, έτσι και το Siegfried, χρειαζόταν να βασιστεί σε μία ιστορία, ώστε να γίνει επιτυχημένο. Αυτήν την ιστορία την βρήκαν στο Έπος των Νιμπελούγκεν, έναν προχριστιανικό θρύλο των γερμανικών φυλών που κατοικούσαν στο βόρειο τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και που φαίνεται να επηρεάστηκε από τους αντίστοιχους των σκανδιναβικών Σάγκα.

 

Siegfried, Siegfried Rheinland

 

"Το Έπος των Νιμπελούγκεν πήρε σάρκα και οστά στο τζιν Siegfried Rheinland συνδυάζοντας την ιστορία με τη χρήση των ανθέων φλαμουριάς."

 

Ο μύθος των Νιμπελούγκεν έχει πρωταγωνιστή των Siegfried ή Sigurd όπως αναφέρεται στη Σάγκα Völsunga, ο οποίος έχει ως σκοπό να κατακτήσει την Kriemhild, της οποίας έχει ακούσει να υμνούν την ανυπέρβλητη ομορφιά. Ο πρίγκιπας έχει προηγουμένως αρπάξει τον καταραμένο θησαυρό των Νιμπελούνγκεν και έχει γίνει άτρωτος μετά το λουτρό στο αίμα του ξακουστού δράκοντα Fafnir τον οποίο εφόνευσε. Άτρωτος παντού, εκτός από ένα σημείο, αυτό της πλάτης του που έπεσε ένα φύλλο φλαμουριάς, όταν εκείνος αποφάσισε να ξεκουραστεί από κάτω της.

Το Έπος του Νιμπελούγκεν πήρε σάρκα και οστά, εκτός από την επική τετραλογία του Βάγκνερ, και στο εν λόγω τζιν, χρησιμοποιώντας εκτός από την ιστορία, και τα άνθη της φλαμουριάς, ως φόρο τιμής στον ήρωα Siegfried, τα οποία χρησιμοποιούνται στη βασική συνταγή του για να το αρωματίσουν. Τα υπόλοιπα αρωματικά στοιχεία του τζιν είναι ο άρκευθος, η ρίζα αγγελικής, οι φλούδες πορτοκαλιού, το θυμάρι, το πιπέρι κουμπέμπα, η λεβάντα, το τζίντζερ και το καρδάμωμο.

 

"Εκτός από τη φλαμουριά, το Siegfried Rheinland έχει ρίζα αγγελικής, φλούδες πορτοκαλιού, θυμάρι, πιπέρι κουμπέμπα, λεβάντα, τζίντζερ, καρδάμωμο και βέβαια άρκευθο."

 

Siegfried, Siegfried Rheinland

 

 

Το Siegfried Rheinland στο ποτήρι μας

Το τζιν Siegfried παράγεται στη Βόννη, δίπλα από την ευρύτερη περιοχή του Rheinland στην οποία θεωρητικά είχε δώσει τη μεγάλη μάχη με το δράκο ο ήρωας του έπους, σε έναν αποστακτήρα 500 λίτρων. Οι υπεύθυνοι της παραγωγής δεν μας αποκάλυψαν την παραμικρή πληροφορία σε σχέση με την παραγωγή του, πέρα από όσα στοιχεία καταφέραμε να βρούμε από το σάιτ τους (περίεργο δεν είναι;).

 

"Πρόκειται για ένα τζιν με ισορροπία ανάμεσα στα μπαχαρικά, τα φρούτα, τα βότανα και τα άνθη, με το καρδάμωμο και το γαρύφαλλο να ξεχωρίζουν σε έναν καμβά από φρουτένιες νότες εσπεριδοειδών."

 

Ένα αρκετά αρωματικό τζιν, με σχετική ισορροπία ανάμεσα στα μπαχαρικά, τα φρούτα, τα βότανα και τα άνθη. Ίσως τα μπαχάρια του είναι λίγο πιο έντονα, με το καρδάμωμο και το γαρύφαλλο να ξεχωρίζουν, επάνω σε έναν καμβά από φρουτένιες νότες εσπεριδοειδών (κουμκουάτ, νεράντζι). Ανθικά αρώματα που μοιάζουν με αυτά του τριαντάφυλλου και της βιολέτας ξεπηδούν από το ποτήρι, ενώ ξυλώδεις και βοτανικές νότες συμπληρώνουν την πολύπλοκη μύτη του τζιν Siegfried. Δυστυχώς ο άρκευθος γίνεται ανεπαίσθητα αντιληπτός.

 

"Στο στόμα ο χαρακτήρας του Siegfried Rheinland είναι ξεκάθαρα μπαχαρένιος, με ελαφρύ σώμα, μέτριας διάρκειας επίγευση και ενδιαφέρουσες γεύσεις."

 

Siegfried, Siegfried Rheinland

 

Στο στόμα ο χαρακτήρας του παρουσιάζεται πιο ξεκάθαρα μπαχαρένιος, ενώ διαθέτει ελαφρύ σώμα, με κάτι λιγότερο από μέτριας διάρκειας επίγευση. Όμορφα ενσωματωμένες και ενδιαφέρουσες γεύσεις. Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ωμά αμύγδαλα, γλυκόριζα, φλούδες λεμονιού και μια γαργαλιστική αίσθηση από αστεροειδή γλυκάνισο.

Συμπερασματικά, ένα καλοφτιαγμένο τζιν, με ενδιαφέρουσα πολυπλοκότητα, ίσως με λίγο περίεργη δομή και πιο κοντή από το επιθυμητό επίγευση. Σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

 

Βαθμολογική αξιολόγηση

 

Τίμος Σπανός: 89/100

Γιάννης Κοροβέσης: 87/100

 

Μέσος όρος: 88/100

 

Παραγωγός/Ιδιοκτήτης: Siegfried gin

Χώρα παραγωγής και εμφιάλωσης:  Γερμανία

Αλκοολικοί βαθμοί: 41%

Τύπος: gin

Συσκευασία: 500 ml

Στην Ελλάδα: –

 

All photos by Timos Spanos for Bitterbooze.com

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Siegfried Rheinland dry gin spirit review – παρουσίαση"

Reviews

Δημοσιεύτηκε στις 06/02/2018