previous
next

Stay hungry. Stay foolish.

News

Με την τέταρτη χρονιά του διαγωνισμού να τρέχει φέτος, το Mediterranean Cocktail Challenge που διοργανώνει η Skinos, μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ως θεσμός στους εν Ελλάδι διαγωνισμούς. Η Skinos άλλωστε έχει στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του παγκόσμιου βασιλιά της μαστίχας και αυτό δίνει στο διαγωνισμό μεγαλύτερο κύρος. Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν δείχνει να έχει κουραστεί από «τη φάση» και δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα, ειδικά με το έπαθλο του διαγωνισμού να είναι τόσο θελκτικό.

Η συμμετοχή του νικητή στο πιο μεγάλο συνέδριο του κόσμου για επαγγελματίες μπάρμαν, είναι όπως και να το δεις, τεράστιο κίνητρο. Κάθε χρόνο στο Tales of the Cocktail στην Νέα Ορλεάνη μαζεύονται όλοι οι γκουρού των κοκτέιλ και παραδίδουν τα πιο σημαντικά και εξειδικευμένα σεμινάρια που μπορεί να δει κάποιος. Ποιος το λέει; Ε, όλοι. Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Πεταλούδας, ο Γιάννης ο Κεφάλας… Και φυσικά ο Γιώργος ο Τσιρίκος, ο Παναγιώτης ο Καναβέτας και ο Γιώργος ο Μεγαλοκονόμος, προηγούμενοι νικητές που απόλαυσαν το ταξίδι τους στην άλλη άκρη του ωκεανού.

 

"Για τους υπόλοιπους, οι συμμετοχές κατατίθενται εδώ μέχρι τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014"

 

Βέβαια, τα κίνητρα για έναν τέτοιο διαγωνισμό ξεπερνούν τα ανακοινώσιμα και τα προφανή. Ο νικητής αποκτά τεράστια προβολή και δημοσιότητα, στοιχεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να πάει ακόμα πιο μπροστά τη δουλειά του. Να θυμίσω άλλωστε τι έγινε με το τελευταίο νικητή, Γιώργο Μεγαλοκονόμο και το νικητήριο ποτό του, το South of Heaven. Το κοκτέιλ που ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλο φέτος, και βέβαια ήταν και το ποτό που προσωπικά με ενέπνευσε ώστε να πραγματοποιήσω το, τολμώ να πω, άκρως επιτυχημένο τελευταίο μου πείραμα με την παλαίωση τού.

Κατά τα άλλα, στο ίδιο με το περυσινό φορμάτ, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει προκριματικά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και στον Λίβανο, στην Τουρκία, στις ΗΠΑ και στην Κύπρο. Εκπρόσωποι από αυτές τις πόλεις και τις χώρες θα μαζευτούν στις 16 Ιουνίου για να διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό, του οποίου ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο χώρος διεξαγωγής τού. Θα κριθούν από τον Σπύρο Πατσιαλό και τον Θάνο Προυναρού, σε ένα ιβέντ που ελπίζω να εξελιχθεί σε πάρτι όπως το περυσινό.

Αν λοιπόν είσαι επαγγελματίας μπάρμαν και ακόμα δεν έχεις πειστεί ότι πρέπει να συμμετάσχεις, τότε σου προτείνω να κάνεις μία βουτιά το κεφάλι σου μέσα σε μοναστηριακό απόσταγμα γεντιανής και άψινθου και να ξαναδιαβάσεις το εν λόγω κείμενο. Για τους υπόλοιπους, οι συμμετοχές κατατίθενται εδώ μέχρι τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014. «Παραμείνετε αχόρταγοι. Συνεχίστε να κάνετε τις τρέλες σας» Ή όπως είχε πει ο Στιβ Τζομπς ”Stay hungry. Stay foolish.”

 

All photos by Danai Issari

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Stay hungry. Stay foolish."

News

Δημοσιεύτηκε στις 20/03/2014