previous
next

Work it!

Articles

Τα τελευταία χρόνια, με τη ραγδαία ανάπτυξη των κοκτέιλ και της βιομηχανίας του ποτού εν γένει, όπως ήταν φυσικό, αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι χώροι εστίασης. Νέα μπαρ άνοιξαν, ήδη υπάρχοντα αναβαθμίστηκαν, και νέοι επιχειρηματίες μπήκαν στο χώρο, με μεράκι και επαγγελματισμό.

Ταυτόχρονα, νέοι επαγγελματίες εκπαιδεύτηκαν γρήγορα και με την βοήθεια των εταιρειών ποτών, των σχολών εκπαίδευσης, αλλά και μεμονωμένων ατόμων, βγήκαν στην αγορά εργασίας φερέλπιδες νέοι που απέκτησαν ταχύτατα εμπειρία και γνώσεις, θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση των απαιτητικών, πλέον, νέων θέσεων εργασίας.

Υπήρχε όμως ένα κενό στη σύνδεση επαγγελματιών και επιχειρήσεων εστίασης. Μια αδυναμία αποτύπωσης των γνώσεων και των εμπειριών των επαγγελματιών και παρουσίασης τους στην τεράστια πλέον αγορά εργασίας.

 

Οι μπαρτέντερ, σερβιτόροι, σεφ, και κάθε τύπου επαγγελματίες της εστίασης, αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις που ταίριαζαν στο προφίλ τους και το ανάποδο.

 

Πόσες φορές άλλωστε δεν σας έχει καλέσει κάποιος φίλος ή συνάδελφος που ανοίγει ένα μπαρ και χρειάζεται άμεσα προσωπικό; Πόσες φορές δε χρειάστηκε να ψάξετε στο τηλεφωνικό σας καρνέ ή στο Facebook, προκειμένου να βρείτε φίλους και γνωστούς που μπορεί να ενδιαφέρονται για το τάδε εστιατόριο, στο τάδε νησί ή το δείνα μπαρ; Εμένα προσωπικά, μου συμβαίνει συνέχεια…

 

work it, bar

Photo by http://cocktailenthusiast.com/

 

 

 Work it with us

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η πολύ έξυπνα στημένη διαδικτυακή πλατφόρμα Work it, που είναι σχεδιασμένη για να συνδέει τους δύο πυλώνες του ελληνικού drinks industry. Το Work it αποτελεί μια πλατφόρμα δικτύωσης, όχι κοινωνικής όπως το φέισμπουκ, αλλά επαγγελματικής, όπως ίσως το LinkedIn. Κάθε επαγγελματίας μπορεί να δημιουργήσει το επαγγελματικό του προφίλ και να εκθέσει τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την προϋπηρεσία, τις δεξιότητες και τις διακρίσεις του, ώστε να γίνει διαθέσιμος προς αναζήτηση από τις επιχειρήσεις ή τους ιδιώτες που αναζητούν προσωπικό.

 

Ταυτόχρονα, ενώνει με τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να επιβραβεύουν σε πραγματικό χρόνο τον μπάρμαν που τους σέρβιρε στην επιχείρηση που επισκέφτηκαν, τον σερβιτόρο ή τον υπεύθυνο βάρδιας που έχει δημιουργήσει προφίλ στο Work it.

 

Όλα αυτά μέσω του Android application που έχουν δημιουργήσει, το οποίο επιβραβεύει μόνο θετικά, υπό μορφή tip, τους επαγγελματίες, σε πραγματικό χρόνο και με αντικειμενικά κριτήρια. Τα tip αυτά μένουν παρακαταθήκη στο προφίλ του εργαζόμενου και τα «κουβαλάει» μαζί του στην επόμενη εργασία του, σα θετικό «πρόσημo» στο επαγγελματικό του προφίλ.

Προφίλ όμως δημιουργούνται και για τις επιχειρήσεις εστίασης, που θα μπορούν ενδεχομένως μέσω αυτού, να ισχυρίζονται πως διαθέτουν εξαιρετικό και επαγγελματικό σέρβις και ποιότητα υπηρεσιών, αφού τα προφίλ των εργαζομένων συνδέονται με την επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ο χώρος που υπάρχει στην πλατφόρμα για δημιουργία και δημοσίευση αγγελιών εύρεσης εργασίας από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Αμεσότητα και ακρίβεια στα επαγγελματικά ραντεβού, κατά συνέπεια και αποτελεσματικές συνεργασίες είναι το όφελος του εν λόγω τμήματος.

 

work it, bar

 

Οι Θοδωρής Ντίλος, Μιχάλης Κορκάρης και Γιάννης Φρόντζος, οι δημιουργοί δηλαδή της πλατφόρμας, έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται για το δημιούργημά τους. Όπως για παράδειγμα, από τον ΣΕΒ στο Ekkinisi Lab και στο MITEF Greece Startup Competition 2016. Ήδη μάλιστα, σε μόλις πέντε μήνες λειτουργίας, μετρούν περισσότερους από 550 εγγεγραμμένους χρήστες-επαγγελματίες εστίασης και περισσότερες από 600 ενεργές επιχειρήσεις.

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, μπορούμε να ανακοινώσουμε πως ξεκινά και η δική μας συνεργασία με το Work it, με την ευχή να είναι εποικοδομητική και ουσιαστική, και «παρέα» να καταφέρουμε να δικτυώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες του χώρου, που τόσο πολύ αγαπάμε.

 

«Δικτυωθείτε» εδώ και επικοινωνήστε μαζί τους στο info@workit.com.gr

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Work it!"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 06/04/2016