Ο Jamie και το μπαρ

Uncategorized

Παρακολουθούσα τις προάλλες ένα επεισόδιο του Jamie Oliver ,του γνωστού και ως ”Γυμνός Σεφ” , με ένα καλό φίλο και βραβευμένο συνάδελφο.Τον ρώτησα την γνώμη του για αυτόν και την εκπομπή του.Ο Σπύρος μου απάντησε ότι είναι πολύ ωραία αυτά που φτιάχνει και φαίνονται γευστικότατα αλλά χρησιμοποιεί υλικά εξαιρετικά δυσεύρετα στον μέσο άνθρωπο τα οποία τα θεωρεί και δεδομένο ότι τα ξέρει κάποιος.Συμφώνησα και αμέσως πήγε το μυαλό μου στο μπαρ.

 

Η κατακόρυφη άνοδος του bartending , η οποία είναι και παγκόσμιο φαινόμενο , έχει φέρει την ανάγκη για ανέυρεση νέων υλικών , άγνωστα στο ευρυ κοινο.Δεν το κρίνω , αυτό θα το κάνεις εσύ – είτε είσαι bartender είτε ιδιοκτήτης χώρου εστίασης είτε απλός connoisseur.Απλά την επόμενη φορά που θα δεις σε cocktail menu ταμάρινδο ή λικέρ αφροξυλιάς ή spice – infused νέκταρ αγαύης , το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ρωτήσεις χωρίς ντροπή τον bartender καθώτι ούτε ο Jamie Oliver είσαι ούτε ο JamieBoudreau.

Το ζήτημα είναι αν τα κοκτέιλ πρέπει να παρασκευάζονται μόνο στα μπαρ ή αν αυτά θα πρέπει να είναι πιο απλά ώστε να δίνουν την δυνατότητα και στον κόσμο εκτός χώρου να τα παρασκευάσει σπίτι του.Κάποιες εταιρίες μάλιστα έχουν πάει παραπέρα και προσφέρουν στον επίδοξο μπαρτέντερ την δυνατότητα να ”φτιάξει” μόνος σπίτι του κοκτέιλς!Κάτι σαν Do-it-yourself κοκτέιλς.Πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ καθώς ακυρώνεις την φρεσκάδα των υλικών (χυμοί , φρούτα ,κτλ) , μεγιστοποιείς την πιθανότητα λάθους στον τρόπο παρασκευής και ακυρώνεις την υπεύθυνη κατανάλωση που μπορεί(πρέπει) να σου προσφέρει ο επαγγελματίας μπαρτέντερ.

Άσε λοιπόν τα πρόχειρα homemade Mojito , βρες ένα μπαρ της προκοπής που να σερβίρει σωστά και καθαρά ποτά από επαγγελματίες μπαρτέντερ και μπουκόταρε όποιον εκμεταλλεύεται το ευρώ σου και την ανάγκη σου για κοινωνικοποίηση.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Ο Jamie και το μπαρ"

Uncategorized

Δημοσιεύτηκε στις 09/03/2011