previous
next

Οι νικητές του regional τελικού του Bacardi Legacy ετοιμάζονται για Μεξικό!

Competitions, News

Στο εν Ελλάδι αποκορύφωμα του διαγωνισμού Bacardi Legacy, τον regional τελικό Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην «έδρα» μας την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, αναδείχθηκαν ως άξιοι εκπρόσωποι των τριών αυτών χωρών, από ένα σύνολο εννέα φιναλίστ, οι: Αντώνης Μαντζαρίδης από το Theory bar, Κωνσταντίνος Καζέλης από το Lost & Found Drinkery και η Αϊρίν Μπέντζαμιν (Irene Benjamin) από το μπαρ Zalame.

Για να φθάσουμε όμως στον τελικό της Ελλάδας, είχε προηγηθεί ένα διάστημα τριών μηνών, όπου οι εννέα αυτοί φιναλίστ, τρεις από κάθε χώρα, είχαν εργαστεί σκληρά για να προωθήσουν το κοκτέιλ τους. Ταξίδια σε άλλες χώρες, γκεστ βραδιές, πρωτότυπα θεματικά ιβέντ, συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις και αμέτρητα κοκτέιλ με βάση φυσικά το ρούμι Bacardi συνέθεσαν αυτό το τρίμηνο προώθησης, το οποίο κρίθηκε για όλους το απόγευμα της 27ης Φεβρουαρίου, μία μέρα δηλαδή πριν από τον μεγάλο τελικό.

Εκεί οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν αναλυτικά το πλάνο προώθησης του κοκτέιλ τους, με αριθμούς, φύλλα excel, φωτογραφίες και αναμνηστικά, ενώπιον της επιτροπής που αποτελούνταν από τους: Σάντρα Λόρενς (Sandra Lawrence – συνιδιοκτήτρια του περιοδικού ‘The cocktail lovers’), Μο Άλτζάφ (MoeAljaff – συνιδιοκτήτης του μπαρ Two Schmucks στη Βαρκελώνη) και Μανουέλα Κέμλιν (Manuela Kemlin – Marketing Manager της εταιρείας Bacardí).

Η ώρα του regional τελικού του Bacardi Legacy

Η κορύφωση όμως του διαγωνισμού ήρθε την επόμενη ημέρα, στις 28 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Estate Music Hall. Σύσσωμη η ελληνική σκηνή του μπαρ συναθροίστηκε για να παρακολουθήσει ζωντανά τις προσπάθειες των εννέα φιναλίστ για την κατάκτηση των τριών θέσεων που οδηγούσαν στον μεγάλο, παγκόσμιο τελικό του Μεξικού.

"Ο Αντώνης Μαντζαρίδης από το Theory bar, ο Κωνσταντίνος Καζέλης από το Lost & Found Drinkery και η Αϊρίν Μπέντζαμιν (Irene Benjamin) από το μπαρ Zalame θα εκπροσωπήσουν τελικά τις χώρες τους στον μεγάλο τελικό του Μεξικού"

Τον χορό των παρουσιάσεων ξεκίνησε η τριάδα της Κύπρου, όπου διαγωνίστηκε ο Αλέξης Αργυρού, ο Παύλος Ασλανίδης και ο Κωνσταντίνος Καζέλης. Ξεχώρισε ο κύριος Καζέλης με μια υπέροχα ραφιναρισμένη παρουσίαση, όπου σε άψογα αγγλικά και με χαρακτηριστική άνεση παρασκεύασε τη δική του εκδοχή του κλασικού Cuba Libre, το Back in Black. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι δύο από τους τρεις φιναλίστ της Κύπρου εργάζονται στο μπαρ της Λευκωσίας Lost & Found Drinkery!

Για τη συνέχεια μεταφερθήκαμε νοητά στα μπαρ του Ισραήλ, με τον Ναντάβ Αριέλ (Nadav Ariel), τον Ορέλ Λεβί (Orel Levy) και την Αϊρίν Μπέντζαμιν, η οποία τελικά πήρε και το εισιτήριο για το Μεξικό.

Είχε έρθει η ώρα της Ελλάδας, της οποίας οι φιναλίστ «έκλεισαν» τη βραδιά. Και ήταν και οι τρεις υπέροχοι! Η Τίνα Σάρδης από το Mosaico, ο Αντώνης Μαντζαρίδης από το Theory bar και ο Πέτρος Μυτιληναίος από το μπαρ Che στον Πειραιά. Άξιος νικητής αναδείχθηκε ο κύριος Μαντζαρίδης, αποσπώντας το εισιτήριο για το Μεξικό αλλά και το χειροκρότημα του κοινού.

bacardi legacy

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού

Τη δύσκολη απόφαση για τους νικητές κλήθηκαν να την πάρουν οι: Ντίκι Κάλιμορ (Dickie Cullimore – Bacardi Global Brand Ambassador), Νάρεν Γιάνγκ  (Naren Young – αρθρογράφος στο Imbibe.com και επικεφαλής του ‘’Dante bar’’ στο Μανχάταν), Σάντρα Λόρενς, καθώς και ένας κριτής ανά χώρα. Βασικό τους κριτήριο, όπως κάθε χρόνο στο διαγωνισμό Bacardi Legacy, η δυνατότητα των κοκτέιλ για αντοχή στο χρόνο, οι δυνατότητες του για να γίνει ένα σύγχρονο κλασικό!

Τα μάτια όλων πλέον στρέφονται στο Μεξικό, όπου την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός του Bacardi Legacy, με συμμετοχές από όλον τον κόσμο!

Καλή επιτυχία κύριοι!

 

All photos by Vangelis Patsialos

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Οι νικητές του regional τελικού του Bacardi Legacy ετοιμάζονται για Μεξικό!"

Competitions, News

Δημοσιεύτηκε στις 07/03/2018