previous
next

Δέκα χρόνια Ho.Re.Ca.

News

Ho.re.ca. είναι το ακρωνύμιο των λέξεων Hotel, Restaurant, Café και συμβολίζει παγκοσμίως τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εστίαση εν γένει. Πρακτικά, όταν κάποιος ακούει για Χορέκα, τότε στο μυαλό του έρχεται αμέσως η μεγαλύτερη έκθεση για τους εν λόγω επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, που φέτος έκλεισε δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη χώρα μας.

Κακά τα ψέματα, ο τουρισμός και η εστίαση είναι ίσως από τους λίγους χώρους με διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Και αυτό βεβαίως αποτυπώνεται πλήρως στην πιο συνεπή για τον χώρο μας έκθεση. Μια έκθεση που συνολικά προσέλκυσε περισσότερους από 130.000 επισκέπτες φέτος, αριθμό ρεκόρ, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

Η έκθεση όμως φαίνεται ότι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και για τους εκθέτες, αφού ξεπέρασαν συνολικά τους πεντακόσιους. Η πλειοψηφία αυτών, ήταν επικεντρωμένη στον καφέ, τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και στα light drinks, μπίρες και κρασιά. Από αυτούς, ξεχώρισα καταρχήν την εταιρεία Αφοί Τσακνάκη με τα προϊόντα Ponthier, Funkin και J. Casco, που στην έκθεση παρουσίασε και τις νέες της εισαγωγές, τα εξαιρετικά ρούμια Clement και Botran! Αποτέλεσε σίγουρη στάση των απανταχού φίλων του αλκοόλ.

Απέναντι ακριβώς, βρισκόταν η εταιρεία Granikal με την νεοσύστατη, αλλά ήδη αγαπημένη από τους μπαρτέντερ μάρκα ελληνικών premium αναψυκτικών. H Three cents, περί ης ο λόγος, με την dream team του Γιώργου Μπάγκου, Δημήτρη Νταφόπουλου, Γιώργου Τσιρίκου και Βασίλη Καλαϊτζή, είχε φέρει στην έκθεση όλα της τα προϊόντα: tonic, lemon tonic, soda, ginger beer και βεβαίως η ναυαρχίδα τους grapefruit soda.

Όμως μια στάση έκανα και στο περίπτερο της εταιρείας Τσιλιλή και δοκίμασα κοκτέιλ με τα εξαιρετικά αποστάγματα της που προετοίμαζαν ο Σίμος, ο Φώντας, η Κατερίνα και η Γιώτα. Εκεί βρισκόταν και το αγαπημένο μου απόσταγμα από Μοσχάτο Αμβούργου. Καταπληκτίκ!

Η Ένωση Μπάρμαν Ελλάδος, ως συνήθως μονοπώλησε τη «γαλαρία» της αίθουσας των ποτών. Εκεί διοργάνωσε θεματικές ομιλίες, διαλέξεις και «εργαστήρια». Mεταξύ αυτών είχα την τιμή να μιλήσω κι εγώ σε επαγγελματίες του χώρου για το Mediterranean Bartending, προσκεκλημένος της Ένωσης. Εκεί επίσης διοργάνωσε και διαγωνισμούς κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με ελληνικά συστατικά, διαγωνισμό επίδειξης και τον κλασσικό πλέον διαγωνισμό κοκτέιλ. Σε τρεις από αυτούς αναδείχθηκε μεγάλος νικητής ο, θρύλος πια, Γιάννης Νάτσης!

Κατά τα άλλα, το σκηνικό στην αίθουσα των ποτών, συμπλήρωσαν διαγωνισμοί καφέ, σερβιρίσματος μπίρας, γευσιγνωσίες κρασιών και άλλα πολλά που εύκολα θα χαρακτήριζαν το τετραήμερο αυτό, σαν τον παράδεισο των επαγγελματιών που αναζητούν τη γνώση και την ενημέρωση αλλά και των connoisseur του πίνειν, του τρώγειν και του απολαμβάνειν.

Εγώ φέτος, μακριά από τα αγαπημένα μου ποτά, αποφάσισα να φέρω τα δικά μου (ποτά) στην αίθουσα των τροφίμων. Έτσι, στο περίπτερο της Unilever είχα την ευκαιρία και συνεπικουρούμενος από σπουδαστές της σχολής Le Monde, να παρουσιάσω στον κόσμο ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ που μου εμπιστεύθηκε η Lipton και αφορά κοκτέιλ με όλη την σειρά των τσαγιών ίσως της πιο γνωστής και σημαντικής εταιρείας τσαγιού. Χορέκα 2016 σε περιμένουμε…

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"Δέκα χρόνια Ho.Re.Ca."

News

Δημοσιεύτηκε στις 18/02/2015