Νεμέα με θέα

Νεμέα, Zillers Κωνσταντίνα, 43, σεφ

 

Booze: Νεμέα Δρυόπη, Κτήμα Τσέλεπου

Quote: Ένας για όλους και όλοι για έναν

Spot: The Zillers

 

Ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια όλων των εποχών, και μία από τις πιο πολυσχιδείς σχέσεις, στην ιστορία των «παντρεμάτων» είναι αυτή του φαγητού με το κρασί. Για το… ζευγαράκι αυτό θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετές ιστορικές, καλλιτεχνικές, λαογραφικές, ή ό,τι άλλο θέλετε, παραπομπές. Το ουσιαστικό όμως είναι πως αυτό το δίδυμο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αενάως επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα σύνδεσής του και, προς χαρά όλων, αφήνει πολλές εναλλακτικές συνύπαρξης. Άλλοτε αρμονικές και άλλες φορές εκρηκτικές.

 

"Το… ζευγαράκι φαγητού και ποτού, συνθέτει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες «παντρειές», αφού είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αενάως επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα σύνδεσής."

 

Για να πούμε όμως και τα πράγματα με το όνομά τους, τη σκληρή δουλειά –που βέβαια κάποιος πρέπει να την κάνει- έχουν αναλάβει οι επαγγελματίες. Πειραματίστηκαν, διάβασαν, ενημερώθηκαν, γεύτηκαν και ταξίδεψαν, κυριολεκτικά αλλά και με το νου. Οι οινοχόοι, αλλά πολύ ευχάριστα και οι σεφ αγκάλιασαν και ενέταξαν το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί στη δουλειά τους.

 

Νεμέα στο Zillers

Η Κωνσταντίνα, την οποία συναντήσαμε στη μαγευτική ταράτσα του εστιατορίου The Zillers, στο οποίο επιμελείται η ίδια το μενού, είναι μια τέτοια περίπτωση. Επίμονη, αθεράπευτα αισιόδοξη, με συνέπεια, χαμόγελο και θετική σκέψη, είναι ένας άνθρωπος, και ένας επαγγελματίας, χαμηλών τόνων, που του αρέσει η ελευθερία και δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα και την ομαδική δουλειά συνολικά. Είναι μία από τις καλύτερες σεφ της γενιάς της και οι συνταγές τις έχουν συνεισφέρει στο να απογειωθεί γευστικά η ελληνικότητα. Το εντυπωσιακό μάλιστα με κείνη είναι πως μπορεί να συνθέσει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο τεχνικά πιάτο, που ταυτόχρονα η  νοστιμιά του έχει μία μαγειρική νοσταλγία και μια στοργικά δουλεμένη καθαρότητα.

 

Νεμέα, Zillers

 

"Η Κωνσταντίνα που συναντήσαμε στο The Zillers, στο οποίο επιμελείται η ίδια το μενού, μπορεί να συνθέσει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο τεχνικά πιάτο, που ταυτόχρονα η  νοστιμιά του έχει μία μαγειρική νοσταλγία και μια στοργικά δουλεμένη καθαρότητα."

 

Zillers στη Νεμέα

Η επιλογή της Κωνσταντίνας τη μέρα που την απαθανάτισε ο φακός του Χρήστου Τζούτη, ήταν η Νεμέα Δρυόπη από το Κτήμα Τσέλεπου. Ένα καλοδουλεμένο αγιωργίτικο κρασί από την περιοχή της Νεμέας. Βελούδινο και φιλικό με ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, και μαλακές τανίνες. Απόλυτα ισορροπημένο και απολαυστικό, πλούσιο και πολύπλοκο, με γεμάτη γεύση και ευχάριστη διάρκεια.

 

BoozeUp!

 

All photos by Christos Tzoutis for Bitterbooze.com

Νεμέα Δρυόπη, Κτήμα Τσέλεπου

Κατάταξη: Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Νεμέα

Κατηγορία: οίνος ερυθρός ξηρός

Ποικιλίες: αγιωργίτικο

Αλκοολικός τίτλος: 14%

Ποτήρι: ερυθρού

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14°C

• Προτεινόμενοι γευστικοί συνδυασμοί •

  • Κοκκοράκι με χυλοπίτες
  • Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

•••

ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ

Η Γιοβάννα Λύκου κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια όταν και συνειδητοποίησε πως είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης. Τότε το να χαλαρώσει έμοιαζε καλή ιδέα...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ