previous
next

5 τάσεις για το 2020 στη βιομηχανία των ποτών

Articles

Ποιοτική αναβάθμιση & εξέλιξη του ρουμιού

Τις τελευταίες δεκαετίες βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου ποιοτική αναβάθμιση σε προϊόντα και υπηρεσίες στην βιομηχανία των ποτών, η οποία καλά κρατεί και δείχνει πως θα συνεχίσει ακάθεκτη. Άλλος ένας λόγος που πρόκειται να την διατηρήσει σταθερή και να την επεκτείνει και σε άλλες κατηγορίες που μέχρι πρότινος αντιστέκονταν –όπως το ρούμι- είναι η έτερη παγκόσμια τάση του localization, με αλκοολούχα προϊόντα από κάθε γωνιά της γης να εμφανίζονται στο παγκόσμιο προσκήνιο και να ανταγωνίζονται στα ίσια τα κραταιά αποστάγματα.

Το ρούμι είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα που φαίνεται να επηρεάζει η τάση της ποιοτικής αναβάθμισης. Ήδη ακούγεται πως στα Μπαρμπέιντος ετοιμάζουν ένα θεσμικό πλαίσιο για κατοχύρωση της κατηγορίας των τοπικών ρουμιών, με συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις παραγωγής, ολοκληρώνοντας έτσι τις 5 τάσεις για το 2020 για τη βιομηχανία των ποτών.

5 τάσεις για το 2020

Σκοπός της βιομηχανίας του ρουμιού φαίνεται πως πλέον είναι ο πλήρης επαναπροσδιορισμός του ως ποιοτικό προϊόν απόλαυσης, παρά ένα προϊόν ευρείας και εύκολης κατανάλωσης. Κάτι που γίνεται, σε μικρότερη φυσικά κλίμακα, και στην κατηγορία της τεκίλας.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Πρώην μπαρτέντερ, ιδρυτής του Bitterbooze.com, το οποίο μετρά ήδη έντεκα συναπτά έτη, βασικός εισηγητής...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"5 τάσεις για το 2020 στη βιομηχανία των ποτών"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 14/02/2020